Screen-Shot-2023-07-25-at-1.59.29-PM-810x500.jpg

MMF zrušil držiteľa Nobelovej ceny po tom, čo odsúdil alarmizmus o zmene klímy

42
Kultúra smrti

Prednáška nositeľa Nobelovej ceny Dr. Johna Clausera’na pôde Medzinárodného menového fondu (MMF) bola zrušená po jeho otvorenej kritike programu “klimatických zmien”. 

Clauser, ktorý získal Nobelovu cenu za fyziku v roku 2022, “mal vo štvrtok predniesť v MMF seminár o klimatických modeloch a teraz bola jeho prednáška bezodkladne zrušená,” podľa tlačovej správy Koalície CO2, organizácie kritickej voči hlavnému klimatickému prúdu, ku ktorej sa Clauser pripojil v máji 2023.  

“Podľa e-mailu, ktorý dostal včera večer, si riaditeľ Nezávislého hodnotiaceho úradu Medzinárodného menového fondu Pablo Moreno prečítal leták na prednášku Johna’zoom 25. júla a sumárne a okamžite ju zrušil,” pokračuje tlačová správa a dodáva, že “technicky bola ‘odložená.’”  

Patrick Moore, bývalý aktivista Greenpeace a teraz člen Koalície proti CO2, tiež v tweeteuvádza, že “odložené” znamená, že Clauserova’prednáška je fakticky zrušená. 

Clauser sa nedávno dostal na titulné stránky novín, keď počas prejavu na podujatí “Quantum Korea 2023” povedal, že neverí “v existenciu klimatickej krízy.”  

Clauser dodal, že “kľúčové procesy sú približne 200-krát zveličené a nesprávne pochopené” a obvinil Medzivládny panel pre klimatické zmeny (IPCC) zo šírenia dezinformácií.  

Uznávaný fyzik okrem toho kritizoval U. S.prezidenta USA Joea Bidena’klimatickú politiku a skutočnosť, že Nobelova cena za rok 2021 bola udelená za prácu vykonanú na počítačových modeloch predpovedajúcich “klimatické zmeny.”Clauser kritizoval chybné modely používané IPCC a iné, ktoré, ako zdôrazňuje, ignorujú dôležité faktory.  

Clauser vypracoval klimatické modely, ktoré zdôrazňujú vplyv kumulatívnych oblakov odrážajúcich slnečné svetlo, ktoré v priemere pokrývajú približne polovicu Zeme, a tvrdil, že zmeny teploty spôsobené úrovňou oxidu uhličitého v atmosfére sú “takmer o dva rády menšie” ako vplyv kumulatívnych oblakov, čo ho v porovnaní s nimi robí zanedbateľným. 

Komentujúc klimatický alarmizmus, Clauser má povedal že “Populárny príbeh o klimatických zmenách odráža nebezpečnú korupciu vedy, ktorá ohrozuje svetové’hospodárstvo a blahobyt miliárd ľudí.”