Screenshot-2023-02-22-190038-e1677092458221-810x500.jpg

Putin podpísal zákon, ktorý v Rusku zakazuje zákroky na zmrzačenie transsexuálov a adopcie

53
Kultúra smrti

Ruský prezident Vladimir Putin v pondelok podpísal zákon, ktorý zakazuje akékoľvek “lekárske zákroky zamerané na zmenu pohlavia osoby” s výnimkou chirurgických zákrokov na liečbu deformácií reprodukčných orgánov u detí.

Nový zákon zakazuje zmenu úradných dokumentov a verejných záznamov tak, aby odrážali zmenu pohlavia” a zakazuje ľuďom, ktorí sa pokúsili o chirurgickú zmenu pohlavia, stať sa adoptívnymi rodičmi alebo opatrovníkmi.

Takisto stanovuje možnosť anulovať manželstvo, ak niektorý z manželov “zmení” svoje pohlavie, uviedla RT.

Znenie zákona’zrejme právne vylučuje okrem “transgender” operácií aj podávanie hormónov na zmenu pohlavia. Legislatíva nadobúda účinnosť okamžite.

Ruskí zákonodarcovia sa snažia vyhnúť tomu, aby odrážali nedávne trendy v oblasti pohlavia na Západe, ktorý v poslednom desaťročí zaznamenal explóziu operácií na zmenu pohlavia. Takýchto operácií za posledných 10 rokov v USA pribudlo 50-krát, podľa predsedu Štátnej dumy Vjačeslava Volodina.

“Toto je cesta vedúca k degradácii národa,

“povedal Volodin a vysvetlil, že ruskí zákonodarcovia sa snažia takejto kultúre zabrániť.

Rusko má svoj vlastný rastúci podiel pokusov o “zmenu pohlavia.” V období rokov 2018 až 2022 v krajine legálne “zmenilo” svoje pohlavie viac ako 2 000 ľudí.

Zákonodarcovia boli znepokojení aj “rastúcim počtom prípadov” ruských mužov, ktorí použili “osvedčenie o zmene pohlavia, aby sa vyhli povolaniu do armády” a vyslaniu na Ukrajinu, podľa obchodného denníka Kommersant, ktorý citoval zdroj v Štátnej dume.

Podľa najvyššej ruskej senátorky Valentiny Matvijenko sa zákon stretol s “mnohými pozitívnymi ohlasmi zo strany európskych krajín,” podľa RT.

Ak ruskí zákonodarcovia oslavovali zákon ako ochranu svojej krajiny pred “západnou protirodinnou ideológiou,” kritici považujú zákon za porušenie “práv” osôb, ktoré sa identifikujú ako opačné pohlavie a varujú, že vytvorí čierny trh s transoperáciami a hormónmi, informoval The Moscow Times.

Kým pro-transgenderoví aktivisti tvrdia, že chirurgické a hormonálne zákroky transsexuálov sú nevyhnutné na prevenciu závažných psychických problémov, tnajrozsiahlejšia existujúca štúdia o rodových “prechodoch,” podľa JAMA, bola v roku 2020 opravená a dospela k záveru, že z chirurgického zákroku na potvrdenie pohlavia nie je “žiadny prínos pre duševné zdravie po porovnaní s kontrolnou skupinou [pohlavne nevyhranených] osôb, ktoré ešte nepodstúpili chirurgický zákrok.”

V skutočnosti, podľavýskumu, ktorý skúmal skutočné výsledky v rozpätí troch desaťročí, ľudia, ktorí podstúpili takzvané “operácie potvrdzujúce pohlavie”, mali “19-krát vyššiu pravdepodobnosť, že spáchajú samovraždu” ako bežná populácia.

V decembri 2022 Rusko rozšírilo zákaz pro-LGBT materiálov pre deti tak, že postavilo mimo zákon všetku “propagáciu netradičných sexuálnych vzťahov, zmeny pohlavia a pedofílie” bez ohľadu na vek.

Putin sa už roky snaží postaviť Rusko do pozície neochvejného obhajcu “tradičných hodnôt” v opozícii voči dekadentnému Západu.

Vlani Putin odsúdil prijatie “postojov západnými krajinami, ktoré priamo vedú k degenerácii a degradácii, pretože sú v rozpore s ľudskou prirodzenosťou.