Fox-810x500.jpg

Fox News údajne vyškrtla satanistickú skupinu zo zoznamu charitatívnych darcov po investigatívnej správe

38
Kultúra smrti

Nominálne pravicová spravodajská televízia Fox News údajne v tichosti ustúpila po tom, čo Blaze Media Glenna Becka exkluzívne informovala, že ponúka 100 % podporu pre dary Satanskému chrámu až do výšky 1 000 dolárov ročne.”The outlet tiež získal snímky obrazovky zobrazujúce charitatívne organizácie uvedené ako oprávnené pre program Fox’a oslovil Fox, aby sa dozvedel, prečo by organizácia poskytovala dary organizáciám “ktoré nenávidia Fox News a idú proti hodnotám ich divákov”ale Fox neodpovedal.

Radikálne skupiny, ktoré mali nárok na dorovnávanie darov prostredníctvom programu Fox’s, údajne zahŕňali potratový gigant Planned Parenthood, pro-transgenderový Trevor Project, radikálne Southern Poverty Law Center a Satanský chrám. 

Ako LifeSiteNews informoval, Satanský chrám sa často dostával na titulné stránky novín pre explicitnú snahu podkopať kresťanstvo na verejnosti tým, že sa angažoval v kontroverzných a blasfemickými aktivitami a otvorenou propagáciou potratov a transgender ideológie.

Medzičasom, aj keď údajne ponúkli dorovnanie darov Satanskému chrámu a iným krajne ľavicovým organizáciám, Fox News zrejme odmietla dorovnať dary Evanjelizačnej asociácii Billyho Grahama, neziskovej kresťanskej skupine zameranej na evanjelizáciu a reakciu na katastrofy. BGEA v súčasnosti vedie Grahamov syn Franklin, ktorý je sám významnou evanjelickou osobnosťou. Ďalšia Grahamova’nadácia, Samaritan’s Purse, je údajne uvedená na zozname oprávnených darcov spoločnosti Fox.

V aktualizácii uverejnenej v pondelok Blaze Media uviedla, že hoci spoločnosť Fox stále neodpovedala na otázky týkajúce sa jej programu charitatívnych darov, zrejme v tichosti vyškrtla Satanský chrám zo svojho zoznamu oprávnených charitatívnych organizácií. 

“Od stredy sa na snímke obrazovky darcovskej aplikácie Foxu zobrazovalo, že spoločnosť nebude dary pre charitatívnu organizáciu Billyho Grahama’dorovnávať, pretože organizácia ‘nespĺňa usmernenia programu’, zatiaľ čo na inej snímke obrazovky bol Satanský chrám uvedený ako oprávnená charitatívna organizácia,” informovala Blaze Media.

V pondelok však Grahamovej’charite údajne “bola zaslaná pozvánka na zapojenie sa do programu,”a Satanský chrám bol zo zoznamu Fox’stiahnutý.

Nie je jasné, či Fox aktívne dorovnával dary pre Satanský chrám, a ak áno, koľko peňazí daroval. Nie je’tiež jasné, či aktuálny zoznam Fox’oprávnených charitatívnych organizácií v súčasnosti zahŕňa aj iné krajne ľavicové skupiny, ako napríklad Plánované rodičovstvo.

Fox News na žiadosť LifeSiteNews’o komentár bezprostredne nereagovala. Tento článok bude aktualizovaný, ak bude poskytnutá odpoveď.

Medzičasom to nie je ani zďaleka prvý prípad, keď Fox — všeobecne považovaný za poprednú pravicovú spravodajskú stanicu v Amerike — vyvolal hnev konzervatívcov pre zaujatie pozícií alebo dokonca zavedenie politiky spojenej s krajnou ľavicou.

Ako LifeSiteNews informoval v máji označujúc exkluzívny príbeh od The Daily Signal, firemná politika Fox’s ohľadom na radikálnu gender ideológiu bola rovnako woke ako politika ľavicových podnikov a mediálnych organizácií.

Zamestnanci tejto údajne republikánskej spravodajskej organizácie si údajne môžu vyberať toalety na základe svojej “rodovej identity” a dostávať voľno na mrzačiace transgenderové operácie, vyplýva z vyjadrení súčasných a bývalých zamestnancov a častí zamestnaneckej príručky. 

V správe sa tiež uvádza, že kolegovia vo Foxe musia používať meno a zámená, ktoré si želá ich spolupracovník s pohlavnou zmenou. 

A nejde len o&nbsppohlavnú ideológiu. Počas pandémie COVID-19 Sean Hannity zo spoločnosti Fox’propagoval experimentálne očkovanie COVID a samotná spoločnosť nastolila pre zamestnancov prísny mandát na očkovanie bez možnosti výnimky na testovanie.

Spoločnosť Fox si tiež vyslúžila vážnu kritiku zo strany konzervatívcov za svoj minuloročný žiarivý príbeh o rodine, ktorá vychovávala svoju dcéru ako chlapca.

“Musíme toto zlé šialenstvo pomenovať všade tam, kde ho vidíme,” povedal komentátor Daily Wire Matt Walsh v reakcii na pro-transgenderový segment. “Najmä na našej vlastnej strane.”