Aldean-810x500.png

Ľavičiari zaútočili na country hviezdu Jasona Aldeana po tom, čo jeho nový videoklip vyzýva BLM a Antifu

48
Kultúra smrti

Hviezda country hudby a otvorený konzervatívec Jason Aldean sa stal terčom útokov liberálnych médií za to, že v novom hudobnom videoklipe nazval násilie Antify a hnutia Black Lives Matter (BLM).

14. júla Aldeanov’tím zverejnil vizuál k piesni, ktorú napísal v máji s názvom “Try That in a Small Town.” Videoklip rýchlo odstránila televízia Country Music Television (CMT) po tom, čo aktivista za kontrolu zbraní vyvolal fámy, že vizuál podporuje násilie so zbraňami a lynčovanie.

Pieseň sa zaoberá určitými zločinmi a násilím, ktoré sa často objavujú na titulných stranách novín v Spojených štátoch, a obsahuje verše ako “udrieť niekoho na chodníku, ” “prepadnúť starú dámu na červenú, ” “vytiahnuť zbraň na majiteľa obchodu s alkoholom, ” “nadávať policajtovi, napľuť mu do tváre” a “dupnúť na vlajku a zapáliť ju.”V hudobnom videoklipe sa Aldeanove’slová zhodujú so spravodajskými zábermi opisovaných zločinov, ktoré sú medzi aktivistami BLM a Antify stálicami.

Ako už LifeSiteNews informoval, členovia Antify majú za sebou násilné protesty proti pro-life podujatiam a začiatkom tohto mesiaca boli dvaja aktivisti obvinení za použitie výbušnín na protest proti diskusii, na ktorej vystúpil katolícky komentátor Michael Knowles. Podobne aj protestujúci z BLM po smrti Georgea Floyda zintenzívnili svoj násilný prístup, čo viedlo k niekoľkotýždňovým bezuzdným zločinom a zraneniam v celej krajine v roku 2020.

Po strohom opise stavu únie pokračuje refrén piesne’

“Ya think you’re tough, well, try that in a small town

See how far ya make it down the road

‘Tu sa staráme sami o seba

Prekročíš túto hranicu a nebude trvať dlho, kým to zistíš

Nedoporučujem vám, aby ste to’skúšali v malom meste”

V druhej slohe sa spomína “pištoľ, ktorú mi dal môj starý otec” a varuje každého, kto má pokušenie dopustiť sa takéhoto násilia, aby to nerobil “v malom meste plnom dobrých’ správne vychovaných chlapcov.” Kritici obvinili Aldeana z propagácie násilia so zbraňami aj po tragickej masovej streľbe, ktorá sa odohrala v roku 2017 počas jedného z jeho koncertov v Las Vegas.

V videoklipe sa ako kulisa objavuje budova súdu Maury County v Tennessee s vlajúcou americkou vlajkou, čo vyvolalo hnev ľavičiarov, ktorí zdôraznili, že v 40. rokoch 20. storočia sa tam odohrali rasové nepokoje v Kolumbii, a citovali správy o lynčovaní na tom istom mieste v roku 1927.

Vedúcou kontroverzie je aktivistka za kontrolu zbraní a zakladateľka organizácie Moms Demand Action Shannon Watts. Tá 16. júla na Twitteri zverejnila text piesne a opísala ho ako “o tom, ako vás on [Aldean] a jeho priatelia zastrelia, ak sa im pokúsite vziať zbrane.”

Watts neskôr povedala, že je “hrdá na to, že mala podiel na tom, že CMT odmietla túto rasistickú a násilnú pieseň.” Jej prvé hanlivé komentáre prišli po tom, čo Aldean písal o “nevyslovenom pravidle” v malomestskej Amerike, že občania sa o seba navzájom starajú.

“Mám pocit, že niekde na ceste sa tento zmysel pre komunitu a rešpekt stratil,” povedal spolu s odkazom na nový videoklip. “V hĺbke duše sme všetci pripravení sa k tomu vrátiť.”

Po ohlase — počas ktorého “Skúste to v malom meste” dosiahol číslo dva vo všetkých žánroch rebríčka Hot 100 Billboard a číslo jedna na iTunes — Aldean opísal obvinenia na svoju adresu ako “nebezpečné.”

“V piesni nie je ani jeden text, ktorý by odkazoval na rasu alebo na ňu poukazoval — a nie je v nej ani jeden videoklip, ktorý by nebol’skutočným spravodajským záznamom — a hoci sa môžem pokúsiť a rešpektovať, že ostatní majú vlastnú interpretáciu piesne s hudbou, toto zachádza príliš ďaleko.”

Muzikant ďalej povedal, že “NIKTO, vrátane mňa, nechce naďalej vidieť nezmyselné titulky alebo roztrhané rodiny.” Dodal, že “moje politické názory nikdy neboli niečím, čo by som’skrýval, a viem, že mnohí z nás v tejto krajine sa nezhodujú na tom, ako sa vrátiť k pocitu normálnosti, keď prežijeme aspoň jeden deň bez titulku, ktorý nám nedá spať. Ale túžba po tom — o tom’je táto pieseň."”

Počas koncertu v Cincinnati v piatok večer Aldean povedal publiku, že “kultúra zrušenia je vec … ak sa ľuďom nepáči, čo hovoríte, snažia sa zabezpečiť, aby vás mohli zrušiť.”

“Mám pocit, že každý’má právo na svoj názor,” pokračoval. “Môžete si myslieť niečo, čo chcete; neznamená to, že je to’pravda. Som hrdý Američan, som hrdý na to, že odtiaľto pochádzam.

“Milujem našu krajinu. Chcem, aby sa vrátila do stavu, v akom bola kedysi, než sa nám začali diať všetky tieto hovadiny. Milujem svoju krajinu, milujem svoju rodinu a urobím čokoľvek, aby som ju ochránil, to vám môžem povedať hneď teraz.”

Konzervatívci vyjadrujú Aldeanovi podporu uprostred odporu

Kým ľavicoví aktivisti a médiá neustále búšili do “Skúste to v malom mestečku”, významní republikánski lídri a konzervatívne osobnosti si našli čas, aby Aldeanovi vyjadrili podporu.

Kandidát na prezidenta Vivek Ramaswamy ocenil proamerické motívy v piesni a jej kritikom vyčítal “glorifikáciu sexu a násilia v hip-hope.” Zároveň sľúbil, že “urobíme svoju časť & zahráme ju na našich zhromaždeniach.” Pridal sa aj floridský guvernér a prezidentský kandidát Ron DeSantis, ktorý povedal, že Aldean “sa nemá za čo ospravedlňovať.”

Gubernátorka Južnej Dakoty Kristi Noemová poďakovala hudobníkovi za pieseň a pochválila ho a jeho manželku za to, že “sú patrioti.” Konzervatívny country umelec Travis Tritt podčiarkol, že pieseň “vyjadruje názor, ktorý zdieľa mnoho Američanov a ktorý je proti zjavnému násiliu, ktorého sme svedkami zo strany mnohých ‘skupín aktivistov.’” komentátori denníka Daily Wire Matt Walsh, Ben Shapiro a Michael Knowles tiež obhajovali Aldeana a jeho názory.

Kresťanská rapová pieseň, ktorá odsudzuje Dodgers’ podporu protikatolíckych drag ‘nuns’, sa v júni dostala na vrchol hitparád

FLASHBACK: Národný archív umiestnil ‘škodlivého jazyka’ varovanie na ústavu, zakladajúce dokumenty