Picture3-1-810x500.png

Prečo je kňaz z organizácie Red Rose Rescue, ktorému hrozí trest odňatia slobody, taký ochotný ísť do väzenia za nenarodené deti?

42
Kultúra života

Koncom júna bol kňaz Fidelis Moscinski, pro-life aktivista, odsúdený na šesť mesiacov väzenia po tom, čo bol uznaný vinným z porušenia zákona o slobodnom prístupe na kliniku (Freedom of Access to Clinic Entrances Act - FACE) za to, že v júli 2022 počas misie Red Rose Rescue zablokoval prístup do newyorského potratového zariadenia.

Páter Fidelis a jeho kolegovia z Red Rose Rescuers riskujú roky väzenia v súdnych prípadoch po celej krajine len preto, že sú poslednou líniou obrany nenarodených. Sú povestným kanárikom v uhoľnej bani, prvou vlnou zástancov života, ktorí čelia prísnym trestným pokynom čoraz represívnejších federálnych a štátnych ministerstiev spravodlivosti, ktoré považujú činnosť v prospech života za kriminálne správanie.

LifeSiteNews’ Jim Hale sa stretol s Willom Goodmanom, jedným z otcov. Fidelisom’, najbližším spolupracovníkom Red Rose Rescue, aby zistil, čo núti františkánskeho kňaza riskovať svoju osobnú slobodu a bezpečnosť, aby chránil nenarodené deti, a prečo je’ochotný ísť do väzenia.

“Otec je mužom veľkej odvahy. A v týchto časoch to naozaj potrebujeme,”začal Goodman. “Ako františkánsky rehoľník, ako katolícky kňaz, vydáva svedectvo o Kristovej odvahe.”

“Videl som to, keď prišli s megafónmi, na plné pecky, priamo do jeho ucha, a on zachoval pokoj. Pokračuje v modlitbe a udržiava si sústredenie,”povedal Goodman.

Páter Fidelis Moscinski je napadnutý pro-potratovým demonštrantom.

Mierumilovní pro-liferi osadení drakonickými trestami

“Hovorím o otcovi ako o človeku s pastierskym’srdcom. V Písme počúvame o Dobrom pastierovi, ktorý položí svoj život za ovce. On’neuteká zo strachu pred vlkmi,” povedal Goodman.

“V našej dobe otec Fidelis neuteká pred vlkmi, ktorí sú v ministerstve spravodlivosti alebo v úrade generálneho prokurátora’štátu New York,” pokračoval. “Otec naďalej dôsledne miluje a slúži. Jeho príklad ma nemôže viac budovať a ja’sa s pokorou snažím nasledovať ho v tejto misii.”

“Minulý rok v auguste sme si spolu s Matthewom Connollym odpykávali 90-dňový trest v New Yorku a následne’došlo k súdnemu procesu, v ktorom generálny prokurátor pre New York povedal, že Red Rose Rescue je teroristická skupina, zapojená do teroristických aktivít, napádania a obťažovania žien,”vysvetlil Goodman. “Súčasné ministerstvo spravodlivosti prostredníctvom svojho oddelenia pre občianske práva veľmi agresívne prenasleduje pokojných zástancov života a snaží sa im uložiť drakonické tresty.”

‘My’sme tu na to, aby sme slúžili týmto deťom v poslednej chvíli, keď všetko ostatné zlyhalo’

Na otázku, či taktika Red Rose Rescue môže byť menej nápomocná hnutiu za život ako kedysi, Goodman povedal: “Našou úlohou nie je’pomáhať hnutiu. Je ňou’pomáhať deťom.”

Podčiarkol, parafrázujúc otca Fidelisa:

A čo keby nám alebo niektorému z našich blízkych bezprostredne hrozilo nebezpečenstvo smrti rozštvrtením, bolestivým rozštvrtením. Nechceli by sme, aby nám bola poskytnutá plná miera ochrany? Či by sme nechceli, aby toho, koho tak veľmi milujeme, chránili ľudia, ktorí sú ochotní dať všetko?"

Teda to, čo ukazuje otec Fidelis, je, že mu’nejde o politiku. Nejde mu’o hnutie ako také. Ide mu’o službu týmto tehotným matkám, o lásku k týmto deťom a o obetovanie sa pre ne, aby ich životy mohli byť zachránené.

Co sme’videli prostredníctvom Red Rose Rescue, je to, že potratové centrá sa zatvorili. Matky si vybrali život. A vďaka ich práci dnes žijú deti.

Samozrejme tým nechcem znižovať významnú prácu hnutia za život. Skutočnosť je však taká, že my’sme tu na to, aby sme slúžili týmto deťom v poslednej chvíli, keď všetko ostatné zlyhalo. A to je to, čo otec robí. Myslím, že by mohol povedať, že kým je dieťa v nebezpečenstve, budú potrební záchrancovia.

Za pokojnú modlitbu hrozí maximálne 11 rokov federálneho väzenia

Goodman pre LifeSiteNews uviedol, že 9. augusta bude vo Washingtone, D.C., na ďalšom súdnom pojednávaní FACE a konšpirácie.

“Hrozí nám“maximálne 11 rokov federálneho väzenia za pokojnú modlitbu v potratovom centre.”Je to len ďalší z“troch alebo štyroch rôznych prípadov FACE, ktoré práve prebiehajú rôznych záchranných skupín.”

Goodman požiadal o modlitby, aby si náš Pán použil tieto procesy “ako príležitosť na ústavnú ochranu osobnosti pre nenarodené deti, aby sa im dostalo riadneho procesu, aby sa ustanovili ich rovnaké práva a aby matky boli chránené pred násilím potratov.”