PF-and-Kirill-810x500.jpg

Pápež František navrhuje stretnutie s ruským pravoslávnym patriarchom Kirillom v Moskve: správa

54
Neutral

VATIKÁN (LifeSiteNews) - Štátom kontrolované ruské spravodajstvo tvrdí, že pápež František navrhol stretnutie s patriarchom Ruskej pravoslávnej cirkvi Kirillom v Moskve počas cesty do Mongolska koncom augusta alebo začiatkom septembra 

“Pápež navrhuje, aby sa s patriarchom Kirillom stretol bez meškania na jednom z moskovských letísk, Domodedovo alebo Vnukovo, keď poletí do Mongolska. Potom bude musieť natankovať v Moskve na jednom z letísk,”Leonid Sevastyanov, predseda Svetového zväzu starovercov (WSU), zrejme v nedeľu povedal pre TASS.  

Sevastyanov citoval osobný rozhovor s pápežom a povedal: “Letisko sa považuje za tranzitnú zónu, je’neutrálne, nevyvolá odpor tých, ktorí sú proti návšteve pontifika v Rusku. Ak bude odpoveď zo strany patriarchu, takéto stretnutie by sa mohlo uskutočniť 31. augusta na ceste pápeža’do Mongolska. Alebo na ceste späť 4. septembra.” 

Pápež František má naplánovanú apoštolskú návštevu Mongolska od 31. augusta do 4. septembra. Newsweek informoval, žehovorca Svätej stolice im povedal: “Stretnutie bolo naplánované na jún minulého roka v Jeruzaleme. Momentálne nové miesto a čas neboli určené.” 

Podľa agentúry Reuters patriarcha Kirill v júni povedal pápežskému vyslancovi kardinálovi Matteovi Zuppimu, že cirkvi Východu aj Západu by mali spolupracovať, aby sa vyhli “negatívnemu politickému vývoju a slúžili veci mieru a spravodlivosti.”

“Je veľmi dôležité, aby sa v tomto ťažkom období kresťanské spoločenstvá na Východe a Západe podieľali na tomto procese zmierenia,” povedal Kirill.  

V rozhovore pre LifeSiteNews’ Johna-Henryho Westena Xavier Ayral spojil navrhovanú návštevu Moskvy s Garbandalovými proroctvami a uviedol podrobnosti o súčasnom politickom napätí vo východnej Európe a rusko-ukrajinskej vojne. 

Podľa Garabandalových proroctiev “po pápežovej návšteve v Moskve“vypuknú v rôznych častiach Európy nepriateľské akcie,” po ktorých “budú nasledovať veľké súženia.”To  sa bude zhodovať aj s dôležitou synodou, “povedal Ayral.

S poukazom na územné spory medzi Srbskom a Kosovom zahŕňajúce ruskú podporu Srbov a podporu Kosova zo strany NATO Ayral poznamenal: “Zdá sa, že tu máme oheň, ktorý čaká len na to, aby sa na [neho] vylialo trochu oleja, aby sa zväčšoval a zväčšoval.” 

V roku 2016 sa pápež František a patriarcha Kirill stretli na letisku v Havane, hlavnom meste Kuby, na prvom stretnutí hláv oboch cirkví po takmer tisícročí. 

LifeSiteNews oslovil Tlačovú kanceláriu Svätej stolice so žiadosťou o potvrdenie správy o plánovanom stretnutí v Moskve, ale pred uverejnením nedostal odpoveď.