shutterstock_1934096321-810x500.jpg

Kanada vyčlenila milióny na "očkovacie pasy" až do roku 2026, vyplýva zo zápisnice

54
Kultúra smrti

Nedávno odhalená zápisnica ukazuje, že Trudeauova vláda vyčlenila milióny na očkovacie pasy pre Kanaďanov až do roku 2026 napriek tomu, že Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vyhlásila, že tzv. pandémia sa skončila.  

Podľa zápisnice ministerstva zdravotníctva z 23. marca, takmer rok po stiahnutí očkovacích pasov v celej krajine, ministerstvo požiadalo o zvýšenie finančných prostriedkov na podporu pasov vakcíny COVID-19 a opatrení na sledovanie. 

“Účelom financovania je zabezpečiť pokračujúce poskytovanie kanadských preukazov COVID o očkovaní ako zdravotného záznamu a na uľahčenie mobility v súvislosti s medzinárodným cestovaním, ako aj na podporu uplatňovania opatrení v oblasti verejného zdravia podľa potreby do budúcnosti,” uvádza sa v zápisnici s názvom “Dodatočné odhady”, ktorú získal Blacklock’s Reporter.  

Zápisnica ďalej odhalila, že Agentúra pre verejné zdravie Kanady vyčlenila v rozpočte 17,6 milióna dolárov “na tri roky počnúc rokom 2022-2023 na udržanie kanadských poverení na preukázanie očkovania COVID-19. Tieto finančné prostriedky umožnia agentúre pokračovať v poskytovaní podpory politiky a programu preukazovania očkovania provinciám a teritóriám. ” 

V októbri 2021 vláda premiéra Justina Trudeaua nariadila používanie očkovacích pasov pre všetkých Kanaďanov, ktorí chcú cestovať v krajine lietadlom, vlakom alebo loďou.  

Kým WHO 5. mája oficiálne vyhlásila ukončenie pandémie, kanadský vládny magazín pre federálnych manažérov tvrdil, že vakcinačné pasy by aj tak mali zostať v platnosti. 

“Po dôkladnej analýze problematiky preukazov imunity tento článok dospieva k záveru o nevyhnutnosti preukazov imunity v Kanade ako kľúčového faktora umožňujúceho bezpečné znovuotvorenie spoločnosti a ekonomiky vo svete po COVID,” zdôraznil.  

V roku 2021 federálne úrady ubezpečili Kanaďanov, že očkovacie pasy sa nebudú používať na nič iné ako na potvrdenie o očkovaní z COVID-u. “Nie je to doklad totožnosti,” potvrdila vtedy Isabelle Duboisová, hovorkyňa ministerstva pre občianstvo, a zároveň priznala, že neexistujú žiadne federálne predpisy, ktoré by obmedzovali používanie týchto dokumentov. 

Snaha zachovať očkovacie pasy ako dostupnú možnosť napriek tomu, že “pandémia” sa oficiálne skončila, nie je ojedinelá u kanadských úradníkov, ale zdá sa, že je súčasťou hnutia smerujúceho ku globálnemu centralizovanému systému štátnej a zdravotnej starostlivosti.  

5. júna WHO a Európska únia oznámilina spoločnej tlačovej konferencii v Ženeve vo Švajčiarsku svoju spoluprácu na globálnych digitálnych očkovacích pasoch. 

“Pandémia COVID-19 zdôraznila hodnotu digitálnych zdravotníckych riešení pri uľahčovaní prístupu k zdravotníckym službám,” generálny riaditeľ WHO dr. Tedros Ghebreyesus povedal počas tlačovej konferencie. “Hoci sa núdzová fáza pandémie COVID-19 skončila, investície do digitálnej infraštruktúry zostávajú dôležitým zdrojom pre zdravotnícke systémy a pre ekonomiky a spoločnosti ako celok.”  

Globálne digitálne pasy vakcín sú na programe WHO’už nejaký čas. Vo februári 2022 agentúra poverila T-Systems, dcérsku spoločnosť Deutsche Telekom, aby vyvinula globálny systém digitálnych pasov vakcín.  

Mnohí odborníci majú varujú, že pripravovaný návrh pandemickej zmluvy WHO’a plánované zmeny a doplnenia Medzinárodných zdravotných predpisov (IHR) by mohli spôsobiť, že si štáty budú uzurpovať svoju suverenitu zo strany samozvanej globálnej zdravotníckej autority.

Doktor Joseph Mercola totiž uvedol, že ak budú tieto opatrenia prijaté, WHO sa v skutočnosti stane “de facto riadiacim orgánom globálneho hlbokého štátu.”