Kennedy-Hannity-810x500.png

RFK Jr. vyvracia tvrdenie Seana Hannityho, že ivermektín nie je účinný proti COVID

49
Neutral

Predseda demokratov Robert F. Kennedy Jr. v utorok večer počas diskusie na mestskej rade skepticky zhodnotil tvrdenie moderátora Fox News Seana Hannityho, že ivermektín nie je účinný proti COVID-19.

Na Hannityho otázku, čo by ako prezident počas vypuknutia epidémie COVID urobil inak, Kennedy odpovedal, že by najprv vyniesol na svetlo sveta “desiatky a desiatky terapeutických liekov”, o ktorých lekári z prvej línie svedčili, že sú účinné proti koronavírusu.

“Videl som zoznam, ktorý [Dr.] Pierre Kory a dr. (Peter) McCullough uverejnili, obsahoval asi 20 rôznych liekov, ktoré boli jednoducho zničujúco účinné,”povedal Kennedy a spresnil, že medzi ne patrí ivermektín a hydroxychlorochín, ale aj “mnoho, mnoho ďalších.”

“Problémom však bolo, že nielenže sa na ne nesústredili, ale snažili sa zabrániť verejnosti, aby sa k nim dostala,” pokračoval Kennedy a vysvetlil, že to bolo preto, lebo federálny zákon zakazuje povolenie na mimoriadne použitie vakcíny “ak sa ukáže, že existujúci terapeutický liek … je účinný proti cieľovej chorobe.”

“Ak by pripustili, že hydroxychlorochín, o ktorom vedeli od prvého dňa, že pôsobí proti COVID — ”, pokračoval Kennedy, než ho prerušil Hannity, ktorý pripustil, že hydroxychlorochín “zmierňuje príznaky”, keď sa užije včas, podľa nemocnice Henry Ford.

Hannity však trval na tom, že “nikdy nevidel” štúdiu o ivermektíne “ktorá by preukázala jeho účinnosť.”

“O týchto štúdiách neviete, pretože o nich tlač neinformuje,” odpovedal Kennedy.

Odvolal sa na Dr. Meryl Nassovú, odborníčku na bioterorizmus, a Dr. Harveyho Rischa, profesora epidemiológie z Yale, ktorí “majú zoznamy 99 štúdií, ktoré dokazujú, že ivermektín je v priemere asi 85 percent účinný proti vážnym ochoreniam a úmrtiam.”

Viac na webovej stránke venovanej výskumu liečby COVID uvádza 99 štúdií, ktoré preukazujú vysokú mieru účinnosti ivermektínu’proti COVID-19, ak sa používa ako profylaxia a včasná liečba, a významné zmiernenie ochorenia aj pri použití neskorej liečby.

Viacero lekárskych odborníkov potvrdilo prínos lieku oceneného Nobelovou cenou pre pacientov s COVID-19 na vypočutí, ktoré koncom roka 2020 zorganizoval senátny výbor pre vnútornú bezpečnosť, pričom dr. Kory, špecialista na intenzívnu starostlivosť z Wisconsinu, svedčil o tom, čo nazval “zázračnou účinnosťou ivermektínu” proti COVID.

Kory je zakladajúcim členom Front Line Covid-19 Critical Care Alliance (FLCCC), “skupiny vysoko publikujúcich lídrov v oblasti intenzívnej starostlivosti”, ktorí sa usilovali zastaviť nadmernú úmrtnosť na COVID-19. FLCCC vyvinula liečebný režimzahŕňajúci ivermektín, ktorý podľa skupiny viedol až k 83 % nižšej úmrtnosti na COVID-19, než je priemer, v nemocniciach, ktoré ho aplikovali.

Odvtedy, ako Kennedy oznámil svoju kandidatúru na prezidenta, ho mainstreamové médiá neúnavne napádajú za jeho názory na vakcíny a mRNA očkovania COVID a za jeho kritiku reakcie vlády’na COVID. Tieto médiá sú vo všeobecnosti príjemcami štedrého financovania od tých istých farmaceutických spoločností vyrábajúcich takzvané “vakcíny”, ktoré vygenerovali miliardy dolárov po tom, ako boli terapeutické lieky odmietnuté ako vládou podporovaná liečba COVID.

Napr. spoločnosť Pfizer, ktorá zarobila 36 mil.7 miliárd eur zo svojej injekcie Covid na celom svete v roku 2021, od januára 2019 spustila viac ako 2 600 reklám na Fox News, uviedla spoločnosť Media Matters reported. Farmaceutický gigant sponzoroval mnoho ďalších hlavných televíznych programov, vrátane CNN Tonight, ABC News Nightline, CBS Healthwatch a Good Morning America.

Ak prieskum USA Today/Suffolk University tvrdil, že podpora Kennedyho medzi Bidenovými voličmi je mizivá, prieskum Rasmussen Reports svedčia o opaku, pričom júnový prieskum ukázal, že 49 % pravdepodobných amerických voličov má “priaznivý” názor na RFK ml, a že viac ako tretina voličov demokratov verí, že môže vyhrať primárne voľby ich strany’

Kennedyho’priaznivé hodnotenie by mohlo znamenať rozvrat Bidenovej’kandidatúry v roku 2024, vzhľadom na to, že súčasný prezidentský kandidát’je v prieskumoch slabý. Počas 20. storočia úradujúci prezidenti bežne prehrávali všeobecné voľby po tom, ako ich oslabil primárny vyzývateľ.

Kennedy kritizoval Národný výbor Demokratickej strany za to, že nastavil “zmanipulovaný” systém primárok. Tvrdil tiež, že Demokratická strana sa chce vyhnúť primárnym debatám, aby zabezpečila, že Biden prejde primárkami bez skutočnej výzvy.