shutterstock_556304779-810x500.jpg

Těhotenské centrum podporujúce život v Las Vegas bolo poškodené grafitmi

0
Kultúra smrti

Poznámka redakcie: upozorňujeme čitateľov, že niektoré obrázky graffiti obsahujú explicitné obrázky.

Těhotenské centrum za život v Las Vegas v Nevade našlo cez víkend na svojich vonkajších stenách vandalské graffiti, ktoré sa stalo posledným aktom násilia za potraty od historického zrušenia rozsudku Roe v.

V nedeľu v noci poškodili centrum First Choice Pregnancy Services (FCPS) neznámi vandali, pričom tento incident v súčasnosti vyšetruje mestská polícia v Las Vegas. Prevádzkovatelia zariadenia zatiaľ neposkytli žiadne ďalšie aktuálne informácie o vyšetrovaní.

Graffiti na budove Fist Choice Pregnancy Services v Las Vegas, Nevada. [Deborah Costello, FCPS]
Podľa výkonnej riaditeľky centra Deborah Costello “bolo na kameru zachytených viacero osôb” počas útoku, ktorý sa odohral 23. júla o 22:39 pacifického času. Uviedla, že “grafity obsahujú symboliku, ktorá sa zdá byť spojená s anarchistickým hnutím a domácim terorizmom.”

Costellová pre LifeSiteNews prostredníctvom e-mailu uviedla, že násilie “nás neodradí od plnenia nášho poslania byť ‘all-in’ pre nenarodené deti.” Vysvetlila, že “mamičky sú často pod tlakom a/alebo nútené k potratu, ktorý nechcú. Bábätká ohrozené potratom nemajú žiadneho obhajcu a spoliehajú sa na nás, že budeme ich hlasom, ktorý sa podelí o pravdu o živote v maternici prostredníctvom nášho súcitného tímu a ultrazvukovej technológie.”

“Nachádzame sa čo by kameňom dohodil od toho, čo’sa považuje za najrušnejšiu potratovú kliniku v Nevade,” pokračovala. “First Choice Pregnancy Services je v súčasnosti jediným zdravotníckym centrom akéhokoľvek druhu v Nevade, ktoré poskytuje zvrátenie potratu a prostredníctvom tejto metódy boli zachránené desiatky detí (ktorých potraty sa už začali).”

Costellová vyjadrila ľútosť nad tým, že oprava zariadenia po útoku “odoberá vzácne zdroje ženám a deťom, ktoré skutočne potrebujú naše služby”, pričom zdôraznila, že “na záchranu života dieťaťa”stačí 250 dolárov” v pro-life centre.

“Účinnosť služby spoznáte podľa toho, ako na vás reaguje nepriateľ,” povedal predseda predstavenstva Olaf Vancura vo vyhlásení pre LifeSiteNews. “Smejú sa vám? Ignoruje vás? Alebo na vás útočí?"”

Obrázok zobrazuje dvoch vandalov. [Deborah Costello, FCPS]
“Ježiš nás učil, že“budeme prenasledovaní kvôli nemu a nič, čo prežijeme, sa nevyrovná cene, ktorú zaplatil za nás. Je pre nás cťou slúžiť Ježišovi tým, že slúžime najmenším z nich,” dodal, citujúc Matúš 25,40.

“Sme vďační, že naše orgány činné v trestnom konaní vzali situáciu vážne a vyšetrujú tento trestný čin,” povedal Costello pre LifeSiteNews. “Tento nezmyselný čin má zastrašiť a ohroziť kresťanov, ktorí bránia životy nenarodených. Preskúmame všetky bezpečnostné opatrenia prijaté v spoločnosti First Choice, aby sme zabezpečili najlepšie postupy.”

Graffiti na budove Fist Choice Pregnancy Services v Las Vegas, Nevada. [Deborah Costello, FCPS]
“Ženám, ktorým slúžime, chceme povedať, že bezpečnosť všetkých’je pre nás v Prvej voľbe vždy najvyššou prioritou,” pokračovala. “Poskytovali sme a budeme im aj naďalej poskytovať bezpečnú, profesionálnu, dôvernú, láskyplnú a starostlivú skúsenosť, aby sa mohli vyhnúť nátlaku, ktorý je vyvíjaný s cieľom vynútiť si potrat.”

Costellová tiež prezradila, že život potvrdzujúce alternatívy potratu, ktoré v zariadení ponúkajú, sú “pre všetky naše pacientky vždy bezplatné, bez akýchkoľvek záväzkov.”Vysvetlila, že centrum v Las Vegas je “jedným z najvyťaženejších” v krajine a od otvorenia v decembri 2004 zachránilo pred potratom viac ako 42 000 nevinných životov.

Viac informácií o First Choice Pregnancy Services nájdete na webovej stránke organizácie.

Nedeľný’incident však nie je prvým prípadom, keď sa FCPS počas svojej takmer 20-ročnej služby stalo terčom násilia. Costello pre LifeSiteNews uviedol, že “jeden alebo viacero jednotlivcov koncom roka 2021 vzalo krompáč na niekoľko dverí” ich budovy, “poškodili ich, pričom prenikli dnu, ale nedostali sa dnu.” Predtým “hodili tehlu na naše predné okno, ktoré bolo poškodené.”

Pro-life tehotenské centrá sú od mája 2022 obeťami neustálych útokov zo strany potratových aktivistov. Zatiaľ čo násilie zo strany potratových extrémistických skupín, ako napríklad Jane’s Revenge, sa začalo po tom, čo únik väčšinového stanoviska Najvyššieho súdu naznačil možnosť zrušenia ústavného “práva”Ameriky na potrat, útoky proti pro-life centrám a cirkvám pokračovali aj po oficiálnom rozhodnutí vo veci Dobbs”.

V správe z októbra 2022 zistilo sa, že len od mája do septembra došlo k 135 útokom, zatiaľ čo obeťami násilia sa stalo len šesť zástancov potratov. Okrem toho údaje ukázali, že násilie voči zástancom života bolo 22-krát častejšie ako incidenty voči skupinám alebo jednotlivcom podporujúcim potraty. Riaditeľ FBI Christopher Wray tiež odhadol, že 70 percent násilností súvisiacich s potratmi po skončení platnosti zákonaRoe bolo namierených proti pro-life centrám a kostolom.

Aj keď federálna agentúra urobila relatívne málo na vypátranie násilných potratových aktivistov, zatiaľ obhajovala použitie extrémnej sily na nevinných pro-liferov, FBI má ponúkla peňažnú odmenu za informácie týkajúce sa organizácie Jane’s Revenge, ktorá sa prihlásila k zodpovednosti za mnohé akty vandalizmu a varovania pred život ohrozujúcim násilím.

Nedávno sa pro-life poradcovia na chodníku stali obeťami útoku, keď sa modlili pred miestnymi potratovými centrami. K takýmto brutálnym útokom došlo v Baltimore a Takoma Parku v Marylande, ako aj Mount Vernone v Ohiu.

RELATED

‘Abort God’: Víkendový útok na pro-life tehotenské centrum v Ohiu

Studenti hádzali vajíčka na pro-liferov, ktorí organizovali univerzitné podujatie o hrôzach potratov