satanic-810x500.jpg

Štátom financovaná horúca linka pre potraty v Novom Mexiku odkazuje ženy na kliniku vedenú Satanským chrámom: správa

0
Kultúra smrti

Podľa vyšetrovacej správy celoštátnej organizácie na ochranu života pomáhajú daňoví poplatníci v Novom Mexiku financovať štátnu horúcu potratovú linku, ktorá spája tehotné ženy s novou pobočkou zdravotníckych služieb Satanského chrámu.

V utorok organizácia Aliancia za život v Novom Mexiku informovala, že vykonala vyšetrovanie verejných záznamov a zistila, že nová horúca linka na potraty, ktorú financujú daňoví poplatníci, presmerováva ženy do množstva potratových podnikov.

Krajne ľavicová demokratická guvernérka Michelle Lujan-Grishamová minulý mesiac uviedla, že horúca linka už funguje, hoci sa stále vyvíja. Údajne ju obsluhujú registrované zdravotné sestry z Ministerstva zdravotníctva Nového Mexika a usmerňuje ženy na podniky vykonávajúce potraty a pomáha im získať dopravu.

Jeden z podnikov vykonávajúcich potraty v adresári je podľa prieskumu Aliancie za život v Novom Mexiku “telehealth” služba prevádzkovaná Satanským chrámom (TST).

Ako LifeSiteNews informoval, Satanský chrám sa často dostával na titulné stránky novín pre výslovnú snahu podkopať kresťanstvo na verejnosti tým, že sa zapájal do kontroverzných a božských aktivity a otvorenou propagáciou potratov a transgender ideológiu.

Začiatkom tohto roka organizácia vyvolala pobúrenie, keď oznámila plány na zriadenie “kliniky” v Novom Mexiku posmešne pomenovanej po matke pro-life sudcu Najvyššieho súdu USA Samuela Alita’. 

Oddelenie Satanského chrámu’pre zdravotnícke služby, TST Health, údajne poskytuje “telehealth vyšetrenia a stretnutia”, ktoré vykonáva novovzniknutá pobočka satanistickej organizácie’pre zdravotnícke služby. Ženám potom môže predpísať lieky na chemický potrat, ktoré si potom môžu zakúpiť v lekárni.

Podľa jej webovej stránky, “TST Health poskytuje bezplatnú náboženskú telehealth starostlivosť o potraty liekmi, s láskavým dovolením Satanského chrámu.”

“Prečo sú daňoví poplatníci Nového Mexika nútení podporovať náboženské potratové centrum The Satanic Temple prostredníctvom propotratovej linky guvernéra”? povedala Elisa Martinezová, výkonná riaditeľka Aliancie za život v Novom Mexiku.

“Informuje štát Nové Mexiko v plnej miere ženy o tom, že ‘TST Health’ je satanistické rituálne potratové centrum a že potrat nie je život zachraňujúci zákrok — že zahŕňa ukončenie nevinného ľudského života?"” spýtala sa.

Skupina pro-life v utorok informovala, že počet interrupcií v štáte prudko vzrástol po tom, ako Najvyšší súd USA’minulý rok vo svojom rozhodnutí Dobbs v. Jackson’zvrhol federálne “právo na interrupciu”. 

Kým susedné štáty ako Texas začali prijímať zákony na ochranu nenarodených detí, Nové Mexiko patrilo medzi krajne ľavicové štáty, ktoré sa okamžite začali snažiť stať bezpečným útočiskom pre interrupcie, dokonca vyzývali ženy, aby cestovali za potratmi z iných štátov.

New Mexico Alliance for Life poukázala na to, že geopolitické zmeny viedli k tomu, že viac ako zdvojnásobenie miery potratovosti v Krajine čarov’z 4 900 potratov v roku 2021 na závratných 11 000 v roku 2022. 

V roku 2023 bolo v štáte údajne vykonaných 5 300 potratov. 

Potraty súv súčasnosti legálna v Novom Mexiku s žiadnym obmedzením tehotenstva, povinné čakacie lehoty alebo požiadavky na oznámenie rodičom.

Začiatkom tohto roka guvernér Lujan Grisham ešte viac posilnil radikálny pro-potratový postoj štátu tým, že podpísal zákon kodifikujúci právnu ochranu na zabíjanie detí v maternici a vykonávanie mrzačiacich transgenderových operácií. 

Gubernátor štátu podporujúci potraty tiež nedávno vyčlenil z peňazí daňových poplatníkov 10 miliónov dolárov na pomoc pri financovaní potratového centra strategicky umiestneného na hranici pro-life Texasu.