Rench-810x500.png

Kresťania zatknutí za spievanie piesní počas uzamknutia COVID-u vyhrali súdny spor o 300-tisíc dolárov

34
Kultúra smrti

Tria kresťania, ktorí boli zatknutí za protest s náboženskými piesňami pod holým nebom počas pandémie COVID-19, vyšli z tohto sporu víťazne po tom, čo ich mesto súhlasilo s urovnaním sporu a ukončilo súdny proces.

Gabriel Rench a Sean a Rachel Bohnetovci podali občianskoprávnu žalobu proti mestu Moskva v štáte Idaho a niektorým zamestnancom mesta po tom, ako boli v septembri 2020 zatknutí za spievanie náboženských piesní pred radnicou. Obvinenia sa týkali porušenia predpisov o maskovaní a spoločenskom odstupe zavedených počas pandémie.

“Podľa podmienok dohody o urovnaní ICRMP [Idaho Counties Risk Management Program] zaplatí celkovú sumu urovnania 300 000 USD a všetky nároky voči mestu a menovaným zamestnancom mesta budú zamietnuté s predsudkami spolu so zbavením sa všetkej zodpovednosti,” uvádza sa v tlačovej správe mesta zo 14. júla.

Vyhlásenie ďalej vysvetľuje, že “ICRMP rozhodol, že finančné vyrovnanie v tomto prípade bolo najlepším postupom na likvidáciu žaloby a zabránenie zdĺhavému súdnemu konaniu” a uvádza, že “poskytuje uzavretie záležitosti súvisiacej s bezprecedentnou pandémiou COVID-19 a snahou mesta chrániť verejnosť v mimoriadne náročnom období.”

Rench, ktorý je členom Kristovej cirkvi, ako aj konzultantom pre vzťahy s verejnosťou a konzervatívnym komentátorom, uviedol 17. júla v tlačovej správe, že je “rád, že sa táto hanebná sága skončila”, pričom vyjadril ľútosť nad vysokými nákladmi na súdny spor a vyrovnanie pre daňových poplatníkov.

“Liberálna sekta, ktorá riadi Moskvu, prekrútila mestský zákonník a vytvorila protiústavné núdzové zdravotné príkazy, ktoré pôsobia ako novodobé zákony Jima Crowa zamerané na prenasledovanie členov našej kresťanskej komunity a táto diskriminácia sa musí zastaviť.”

Vydanie ďalej vysvetľuje, že “k zatknutiu došlo 23. septembra 2020 na proteste proti žalmovému spevu na parkovisku pred radnicou. Protest zorganizovala cirkev Christ Church, v ktorej bol Gabriel Rench diakonom, a následné spravodajstvo sa rozšírilo široko-ďaleko.”

“Mnohí po celej krajine boli pobúrení rozhodnutím MPD zatknúť pokojných demonštrantov, zatiaľ čo iní sa hnevali na cirkev Christ Church, že sa podľa nich správala nezákonne a nebezpečne. Odvtedy sa ukázalo, že Christ Church mal pravdu, pokiaľ ide o chybné vedecké poznatky, ktoré stáli za príkazmi COVID v Moskve’a teraz sa ukázalo, že mal pravdu aj v otázke zákona.”

Ak sa tvrdilo, že príkazy sú “nevyhnutné” na zabránenie šírenia vírusu a dokonca na záchranu životov, údaje potvrdili, že opak je pravdou. V júli 2021 LifeSiteNews zhrnul 47 štúdií, ktoré vyvrátili tvrdenie, že masky sú prospešné, a 32, ktoré dokázali ich negatívny vplyv.

Najnovšia štúdia ukázala, že študenti v amerických štátnych školách čelia po zatvorení škôl počas pandémie nižším študijným výsledkom v porovnaní s úrovňou výsledkov pred vypuknutím epidémie koronavírusu.

Pandemické masky a výluky: skúšobný prípad pre nový sociálny systém?"

Jezuitská univerzita Santa Clara a stovky ďalších vysokých škôl stále nariaďujú očkovanie proti COVID-19