16548207798_174327247d_k-810x500.jpg

Demokrati v Snemovni využívajú zavádzajúce správy o tínedžerovi, ktorý spálil a pochoval nenarodené dieťa, aby vystrašili verejnosť

74
Kultúra smrti

Demokrati v Kongrese využívajú všadeprítomné skreslené informácie o strašnej vražde dieťaťa z Nebrasky v snahe obrátiť verejnosť proti zákonom za život tvrdením, že vystavujú problémové tehotné tínedžerky trestnému stíhaniu.

Minulý týždeň bola 19-ročná Celeste Burgessová odsúdená na 90 dní väzenia a dva roky’ podmienečne za odstránenie, ukrytie alebo opustenie mŕtveho tela, keď si zaobstarala potratové tabletky na zabitie svojho nenarodeného dieťaťa v 23. týždni, potom telo spálila a pochovala. Začiatkom tohto mesiaca sa jej matka Jessica priznala k napomáhaniu pri tomto trestnom čine.

Celeste nebola obvinená z užívania potratových tabletiek, ktoré sú v Nebraske po 20. týždni nelegálne ešte pred zrušením rozsudku Najvyššieho súdu USA v prípade Roe v. Wade, hoci jej matka bola obvinená z napomáhania pri potrate. Napriek skutočnostiam v tomto prípade sa ho mnohí novinári snažili prezentovať ako dôkaz, že ženy a dievčatá sa začínajú dostávať do väzenia len za to, že si vzali potratové tabletky.

Demokratická americká poslankyňa Ilhan Omar z Minnesoty označilsituáciu za “nákladné [sic] porušenie súkromia a autonómie,” a demokratická U.S. Rep. Ted Lieu z Kalifornie uviedol, že poznámka komunity na Twitteri, ktorá opravuje záznam, je “hlúpa” z dôvodu, že “uvrhnutie žien do väzenia za zatajenie potratu v porovnaní s vykonaním potratu nie je víťazným posolstvom, ako si republikáni myslia.”

Lieu dostal odozvu a vlastnú komunitnú poznámku, v ktorej upozornil, že predmetný zákon sa netýka “zatajenia potratu”, ale zatajenia “ľudských kostrových pozostatkov.” Vystrelil späť tvrdením, že myslieť si, že “plod je dieťa” je “náboženská viera,” pričom v skutočnosti je ustáleným biologickým faktom, že plody sú celé, živé a geneticky odlišné ľudské bytosti.

Štrnásť štátov v súčasnosti zakazuje všetky alebo väčšinu interrupcií, pričom dostupné údaje zatiaľ uvádzajú, že tieto štáty by mohli účinne zlikvidovať približne 200 000 potratov ročne a diskreditovať dlhoročné predpovede obhajcov potratov, že zákazy potratov by len nútili ženy pokračovať v potratoch nebezpečnejšími a nezákonnejšími spôsobmi.

Strašidlo uväznenia žien za potraty je už dlho jedným z najsilnejších argumentov potratovej loby’napriek tomu, že súčasné pro-life zákony výslovne uvádzajú, že postihovať možno len osoby vykonávajúce potraty alebo iné osoby, ktoré ich uľahčujú.

Zástupcovia potratov pritom presadzujú rôzne taktiky na zachovanie “prístupu k potratom,” ako napríklad uľahčenie distribúcie potratových tabletiek, právnu ochranu a finančnú podporu medzištátne cesty na potrat, snaha o zakotvenie “práv” na túto prax v ústavách jednotlivých štátov, a nie v ústavách USA.Ústavy USA, výstavba nových potratových zariadení v blízkosti spoločných hraníc štátov, ktoré sú za život a za potraty, a z liberálnych štátov robí útočiská pre tých, ktorí sa chcú vyhnúť alebo porušovať zákony pro-life susedov. 

Prezident Joe Biden má vyzval Kongres, aby kodifikoval “právo” na interrupciu vo federálnom zákone, čím by sa nielen obnovil, ale aj rozšíril Statút Roe tým, že by sa znemožnilo štátom prijať prakticky akékoľvek pro-life zákony.