Guterres-810x500.jpg

Šéf OSN priživuje klimatickú paniku a oznamuje, že "nastala éra globálneho varu

25
Kultúra smrti

Generálny tajomník OSN Antonio Guterres vyhlásil, že “Éra globálneho otepľovania sa skončila; nastala éra globálneho varu.” 

V prejave 28. júla v sídle OSN v New Yorku sa Guterres venoval “rekordným teplotám”, ktoré boli zaznamenané tento mesiac. 

Šéf OSN uviedol, že z údajov, ktoré zverejnila Svetová meteorologická organizácia, vyplýva, že “júl 2023 bude najteplejším mesiacom, aký bol kedy v histórii ľudstva zaznamenaný.” 

“Dôsledky sú jasné a sú tragické,” uviedol Guterres. “Deti zmietané monzúnovými dažďami, rodiny utekajúce pred plameňmi, robotníci kolabujúci v spaľujúcom teple.” 

“Pre rozsiahle časti Severnej Ameriky, Ázie, Afriky a Európy je to kruté leto,” pokračoval Guterres. “Pre celú planétu je to katastrofa.” 

“Pre vedcov je to jednoznačné — človek je na vine,” tvrdil. “To všetko je úplne v súlade s predpoveďami a opakovanými varovaniami. Jediným prekvapením je rýchlosť zmien. Klimatické zmeny sú tu. Je desivá a je to len začiatok.” 

“Skončila sa éra globálneho otepľovania; nastala éra globálneho varu.” 

Odborník OSN na globálne otepľovanie. šéf pokračoval v dramatizácii vyhlásením, že “vzduch je nedýchateľný, horúčava je neznesiteľná a úroveň ziskov z fosílnych palív a nečinnosť v oblasti klímy je neprijateľná.” 

“Stále je možné… obmedziť rast globálnej teploty na 1.5 stupňov Celzia a vyhnúť sa tým najhorším klimatickým zmenám, ale len s dramatickými okamžitými klimatickými opatreniami,” vyhlásil. 

Vedci vyvracajú klimatický alarmizmus OSN 

Na rozdiel od OSN.’alarmizmu o “klimatických zmenách” mnohí vedci poukazujú na to, že rekordné teploty nie sú prekvapujúce ani znepokojujúce, keďže presné merania teplôt sa začali len pred približne 150 rokmi, na konci obdobia, ktoré sa často označuje ako “malá doba ľadová”.” 

Výskumník v oblasti ľadových jadier Jorgen Peder Steffensen z Inštitútu Nielsa Bohra na Kodanskej univerzite povedal, že jeho výskum ukázal, že teploty v Grónsku pred 6 000 rokmi “boli v priemere o 2,5 stupňa vyššie ako dnes.” 

Ak sa zaznamenávanie teploty začalo v jednom z najchladnejších období za posledných 6 000 až 8 000 rokov, zvyšovanie globálnej teploty sa dá očakávať ako súčasť prirodzeného vývoja. 

“Úplne súhlasím s tým, že v 20 storočí sme zaznamenali globálny nárast teploty,” povedal Steffensen. “Ale nárast od čoho? Pravdepodobne nárast z najnižšieho bodu, ktorý sme’mali za posledných 10 000 rokov.” 

“A to znamená, že bude naozaj veľmi ťažké dokázať, či nárast teploty v 20tom storočí spôsobil človek, alebo ide’o prirodzený výkyv.” 

Mnohí vedci, napríklad členovia Koalície pre CO2, navyše spochybnili, že za nárast globálnej teploty môžu emisie CO2 vznikajúce pri spaľovaní fosílnych palív. Jedným z týchto vedcov je nositeľ Nobelovej ceny Dr. John Clauser, ktorý uvádzal, že väčšina klimatických modelov je nesprávna, pretože vplyv oxidu uhličitého v atmosfére je nadhodnotený o “takmer dva rády” v porovnaní s vplyvom kumulatívnych oblakov. 

Mimochodom, veľká časť poplašných správ o požiaroch spôsobených zmenou klímy sa ukázala ako nepodložená propaganda, pretože mnohé z týchto požiarov boli spôsobené úmyselne podpaľačmi, a nie zvýšenými teplotami. 

Tlak na radikálne klimatické opatrenia” sa skôr javí ako nástroj na presadenie väčšej vládnej kontroly, vyšších daní a “globálneho riadenia” zo strany globalistických organizácií, ako je OSN a Svetové ekonomické fórum.