Pro-life-Ireland-810x500.jpg

Americký kňaz vyzýva írske hnutie za život, aby povstalo: "Kajajte sa za hriech potratov

40
Kultúra života

Americký kňaz, ktorý bol v stredu medzi skupinou aktivistov obťažovaných počas protestu pred nemocnicou, v ktorej sa vykonávajú interrupcie, sa takto vyjadril na podujatí, ktoré neskôr večer zorganizovali organizácie Donegal Pro-Life a Bernadette Smythová z organizácie Precious Life.

Odvolávajúc sa na preambulu írskej ústavy Bunreacht na hÉireann ako na svedectvo viery, ktorá charakterizovala Írsko po stáročia, páter Imbarrato povedal, že írsky ľud bude musieť byť katolíckym hnutím za život vyzvaný k pokániu, aby prekonal stratu ústavného zákazu interrupcií v Írsku’v roku 2018.

‘’Potrebujeme katolícke hnutie za život v Írsku, pretože Írsko je katolícke,’’ povedal páter Imbarrato v zaplnenej hotelovej izbe v Letterkenny, Co. Donegal v stredu večer.

‘’Postavte sa na rohy a križovatky svojich miest s nápismi vyzývajúcimi ľudí k pokániu za hriech potratu – strácajú sa duše a my musíme zachrániť čo najviac duší. Referendum o potratoch ste prehrali, pretože ľudia stratili vieru, takže existuje len jeden spôsob, ako obnoviť kultúru života, a to je priviesť ľudí späť ku katolíckej viere.’’

Fr. Stephen Imbarrato v Belfaste

Otec Imbarrato, ktorý sa nedávno stal írskym občanom vďaka svojmu pôvodu, potom nahlas prečítal preambulu Bunreacht na hÉireann, v ktorej sa uvádza:

V mene Najsvätejšej Trojice, od ktorej pochádza všetka autorita a ku ktorej, ako k nášmu konečnému cieľu, sa musia vzťahovať všetky činy ľudí aj štátov,

My, ľud Éire,

pokorne uznávajúc všetky svoje záväzky voči nášmu božskému Pánovi, Ježišovi Kristovi, ktorý podržal našich otcov počas stáročí skúšok,

Vďačne si pripomíname ich hrdinský a neúnavný boj za znovuzískanie právoplatnej nezávislosti nášho národa,

a usilujúc sa o podporu spoločného dobra, s náležitým dodržiavaním Rozvážnosti, Spravodlivosti a Lásky, aby bola zabezpečená dôstojnosť a sloboda jednotlivca, dosiahnutý skutočný spoločenský poriadok, obnovená jednota našej krajiny a nastolený súlad s ostatnými národmi,

Prijímame, uzákoníme a odovzdávame si túto ústavu.

Páter Imbarrato na stretnutí povedal, že Katolícka cirkev bude musieť odolávať každému pokusu agresívne sekulárneho zriadenia odstrániť túto formuláciu z ústavy a navrhol rozdávať po krajine modlitebné kartičky s preambulou a výzvou na pokánie.

Bernadette Smythová, ktorá propagovala život zachraňujúcu prácu agentúry pre krízové tehotenstvo Stanton Healthcare, povedala prítomným, že jej skupina má v úmysle zachraňovať ďalšie životy za hranicami zo Severného Írska zriadením centra v oblasti Donegalu.

Páter Stephen Imbarrato a Bernadette Smythová

Smythová stojí na čele záchrany nenarodených detí a ich matiek pred potratom v Severnom Írsku už viac ako 25 rokov, pričom nedávno založila v Belfaste zdravotnú starostlivosť Stanton Healthcare.

Potraty boli v Severnom Írsku dekriminalizované v októbri 2019 po tom, ako britskí poslanci v Londýne začiatkom roka odhlasovali túto zmenu.

Skôr v stredu boli páter Imbarrato, Smyth a ďalší pro-life demonštranti obťažovaní pro-potratovými aktivistami pred nemocnicou, ktorá vykonáva interrupcie v Coleraine, Co. Derry.

Páter Imbarrato, zneistený nepriateľským prijatím, potom vo štvrtok odcestoval s organizáciou Precious Life do Belfastu, kde predniesol exorcistické modlitby pred ďalším potratovým centrom.

Páter Imbarrato by mal 23. septembra vystúpiť na konferencii Catholic Voice v Dubline.

Liga života je hnutie, ktoré združuje občianskych novinárov, aktivistov a modlitebných bojovníkov s cieľom podporiť poslanie LifeSiteNews. Pripojte sa k nám tu.