shutterstock_240275635-810x500.jpg

Kanadská kráľovská jazdná polícia vynaloží 15 miliónov dolárov daňových poplatníkov na "riešenie systémového rasizmu

40
Neutral

Kanadská’federálna polícia má vynaložiť viac ako 15 miliónov dolárov z prostriedkov daňových poplatníkov na analýzu “rasových údajov s cieľom riešiť systémový rasizmus” v rámci tejto profesie. 

Podľa otázky o poradovom dokumente, ktorú 5. mája predložil v Dolnej snemovni konzervatívny poslanec John Brassard, budú daňoví poplatníci financovať projekt v hodnote 15 200 000 dolárov na preskúmanie rasizmu v rámci Kanadskej kráľovskej jazdnej polície (RCMP). 

“V rámci tohto projektu sa budú zhromažďovať, analyzovať a oznamovať údaje o rase s cieľom riešiť systémový rasizmus a diskrimináciu a zlepšiť kultúrne povedomie zamestnancov a schopnosť poskytovať kultúrne kompetentnú policajnú službu,” uvádza sa v poznámke, ktorú získal portál True North.   

Očakáva sa, že úsilie bude pokračovať do 31. marca 2027.  

“Zber údajov na základe rasy je prioritnou modernizačnou iniciatívou RCMP. Zhromažďovanie týchto informácií je nevyhnutné na pochopenie skúseností domorodých, černošských a rasovo odlišných jednotlivcov a komunít počas ich interakcií s RCMP,” povedal pre True North kpt. Kim Chamberland.   

“Informácie sa nepoužívajú na vyčlenenie jednotlivých príslušníkov na základe ich interakcií, ale na identifikáciu a riešenie systémových problémov, ktoré môžu existovať medzi RCMP a komunitami, ktorým slúžime.” 

Chamberland vysvetlil, že finančné prostriedky sa použijú na poskytovanie konzultácií s komunitami, školenia a rozvoj politiky na národnej úrovni.  

“Zahŕňa investície do ľudí, technológií a nástrojov, aby sme sa uistili, že to robíme správne, učíme sa a zlepšujeme a zapájame komunity, členov, zainteresované strany a partnerov na tejto ceste,” dodala. 

LifeSiteNews sa obrátil na RCMP so žiadosťou o podrobnosti týkajúce sa tejto iniciatívy, ale do času uverejnenia sa mu nepodarilo získať odpoveď. 

Brassardová, poslankyňa za Barrie v Ontáriu, často odsudzovala Trudeauovu vládu za míňanie peňazí daňových poplatníkov, keďže premiér naďalej uprednostňuje politickú korektnosť pred blahom Kanaďanov.  

Mienka, že RCMP je “systémovo rasistická”, nie je takmer nová. V posledných rokoch sa RCMP neustále zaväzujepracovať na ukončení “všetkých foriem rasizmu a diskriminácie, na svojom pracovisku a pri poskytovaní policajných služieb verejnosti.” 

Podobne nie je pre Kanaďanov novinkou ani to, že Trudeauova vláda prisľúbila milióny dolárov daňových poplatníkov na podporu aktuálnej politickej agendy. 

Kanaďania sa cítia Trudeauom opustení, pretože čelia zvýšeným úrokovým sadzbám a vysokým cenám potravín, zatiaľ čo Trudeau zaplavuje LGBT organizácie dolármi daňových poplatníkov.     

Tlak na “antirasistické” školenie pre RCMP prichádza len niekoľko týždňov po tom, čo 60-ročný Richard Bilkszto, obľúbený riaditeľ školy v Toronto District School Board (TDSB), spáchal samovraždu po tom, čo bol údajne šikanovaný za to, že bránil svoju krajinu na školení o rozmanitosti, rovnosti a začlenení (DEI).  

Počas zasadnutia Bilkszto údajne tvrdil, že Kanada je menej rasistická krajina ako Spojené štáty. Vedúci zasadnutia, kolegovia a predstavitelia školy mu potom údajne za jeho poznámky vyčítali a ohovárali ho ako “bieleho supremacistu”. Minister školstva provincie Ontário Stephan Lecce odvtedy nariadil vyšetrenie tohto incidentu.