Rosary-Rally-810x500.png

Jim Caviezel a Abby Johnsonová sa zúčastnia ružencového zhromaždenia proti radikálnemu dodatku o potratoch v Ohiu

20
Kultúra života

Obľúbený katolícky herec Jim Caviezel a bývalá výkonná riaditeľka plánovaného rodičovstva, ktorá sa stala aktivistkou za život Abby Johnsonová, vystúpia v nedeľu 6. augusta na ružencovom zhromaždení za záchranu detí v Ohiu pred potratmi a mrzačením pohlavných orgánov.

Míting sa bude konať od 15.00 do 18.00 hod. na Dorl Field v Norwoode v Ohiu, 10 minút od centra Cincinnati, a okrem iných významných kresťanských lídrov na ňom vystúpi aj generál Michael Flynn, hlavný poradca organizácie Katolíci pre katolíkov.

Ružencové zhromaždenie Katolíci za katolíkov’má za cieľ modliť sa za prijatie a povzbudiť čo najviac ľudí, aby hlasovali “áno” v otázke 1, ktorá by vyžadovala výraznejšiu väčšinu hlasov obyvateľov Ohia v prospech všetkých nových navrhovaných ústavných zmien a mohla by zabrániť prijatiu radikálneho dodatku. Mimoriadne voľby o Issue 1 sa budú konať v utorok 8. augusta.

Ak je v súčasnosti na schválenie navrhovaného dodatku prijateľných 50 % plus jeden hlas za, Issue 1 by toto percento zvýšil na 60 % nadpolovičnú väčšinu. 

Návrh na vytvorenie ústavného dodatku v Ohiu, ktorý by zakotvil potraty ako “právo”, nedávno získal dostatok podpisov na to, aby sa v novembri dostal do hlasovania. Ak by ho ohijskí voliči schválili, kategoricky by zakazoval zákaz interrupcie po”životaschopnosti”, ak by takýto potrat lekár považoval za nevyhnutný “na ochranu života alebo zdravia tehotnej pacientky“s [sic].”

Konzervatívni kritici sa tiež obávajú, že široké znenie novely by mohlo umožniť, aby deti mohli v štáte absolvovať operácie na zmrzačenie pohlavných orgánov bez oznámenia a súhlasu rodičov, pretože návrh zakazuje akékoľvek priame alebo nepriame zasahovanie alebo zaťažovanie “reprodukčných rozhodnutí.”

Akcia USA TODAY Network/Suffolk University medzi 500 pravdepodobnými voličmi v Ohiu uskutočnená začiatkom tohto mesiaca zistil , že približne 58 % voličov v Ohiu podporuje dodatok, ktorý má zakotviť “právo” na interrupciu do ústavy štátu, pričom chyba je plus alebo mínus 4.4 percentuálnych bodov.

Návrh vypracovala Akčná únia štátu Ohio (ACLU of Ohio) a v priebehu 12 týždňov zozbierala v prospech volebnej iniciatívy v celom Ohiu celkovo 700 000 podpisov, podľa miestnej pobočky ABC News 5 Cleveland

Výkonný riaditeľ organizácie Katolíci pre katolíkov John Yep vyzýva zástancov života v celej krajine, aby sa modlili za voľby v Ohiu a vyzýva tých, ktorí žijú v susednej oblasti troch štátov Ohio, Indiana a Kentucky, aby sa zúčastnili na nadchádzajúcom zhromaždení.

Autor a rozhlasový moderátor Jesse Romero tiež vyzýva kresťanov, aby využili silu modlitby na zabezpečenie ochrany života nenarodených detí v Ohiu.

“Vezmite si ruženec. Budeme’sa spoliehať na Najsvätejšiu Pannu Máriu. Budeme’spájať naše modlitby s [jej],” povedal Romero v propagačnom videu k zhromaždeniu.

Viac informácií nájdete na stránke www.ohioissue1.life.