Welcome_to_Florida-810x500.jpg

CNN odvysiela reportáž o rodine, ktorá "uteká" z Floridy kvôli DeSantisovmu zákazu zákrokov na zmenu pohlavia detí

23
Kultúra smrti

CNN vystupňovala svoje útoky na konzervatívnu politiku floridského republikánskeho guvernéra a prezidentského kandidáta Rona DeSantisa tým, že vyzdvihla príbeh rodiny, ktorá tvrdí, že bola nútená opustiť slnečný štát, pretože zakazuje zákroky mrzačenia pohlavia až do dospelosti.

“Mysleli sme si, že to bude pekné, teplé miesto na život, kde budeme môcť chodiť na pláže,” hovorí Kelly McKee, po ktorom jeho manželka Tiffiney vyhlásila: “Nikdy som si nemyslela, že budem musieť utiecť zo štátu pre dobro svojich detí.”

Tiffiney vysvetľuje, ako k nej prišiel jej syn Tori (ktorého identifikuje ako dcéru) s plačom, pretože DeSantis v máji podpísal zákon, ktorý zakazuje chirurgické a chemické “transformačné” postupy pre osoby mladšie ako 18 rokov. “Skutočnosť, že guvernér rozplače moje dieťa, to’je zbabraná vláda,” hovorí.

Tori, ktorého aktuálny vek nie je v segmente uvedený, hovorí, že po 11. alebo 12. roku života začal užívať hormonálne blokátory “pomerne skoro”, vďaka ktorým sa podľa Kellyho cítil oveľa pohodlnejšie a spoločenskejšie, a dokonca ukončil svoje samovražedné sklony. Tori dodal, že odvtedy je “ťažké” dostať sa k jeho hormónom a že “aj keby som nebol”trans,” Florida jednoducho “nie je bezpečné prostredie pre queer ľudí vo všeobecnosti.”

“Bojím sa o bezpečnosť svojej dcéry””, hovorí matka, “a už len to, že by jej niekto mohol chcieť ublížiť len preto, že je ona, že existuje, je desivé. Bojím sa o ňu zakaždým, keď ide von." Dodala, že sa teší, že bude na mieste, kde sa nebudem cítiť napadnutá, kde sa nebudem cítiť utláčaná.”

Laura Campbellová zo skupiny Free Mom Hugs Florida pre CNN uviedla, že vidí “veľa rodín, ktoré opúšťajú” Floridu.

Segment neponúkol žiadne podklady pre rodinné’narážky, že rodovo neviazané deti sú na Floride vystavené neprimeranému riziku násilia, ktoré v decembri oznámilo, že v roku 2021 klesla kriminalita na 50-ročné minimum. A napriek jej rétorike o škodlivosti odmietania “rodovo afirmatívnej starostlivosti,” dôkazy naznačujú, že skutočné nebezpečenstvo spočíva v potvrdzovaní zmätku ohľadom’biologického pohlavia. 

Štúdie zistili, že viac ako 80 % detí, ktoré zažívajú rodovú dysfóriu z nej do konca dospievania samo vyrastie, a že ani úplná “zmena pohlavia” operácia často nedokáže vyriešiť pohlavne zmätených jedincov’ zvýšený sklon k sebapoškodzovaniu a samovraždám — a môže ju dokonca zhoršiť, a to aj tým, že posilňuje ich zmätenosť a zanedbáva skutočné základné príčiny ich duševných problémov.

Mnoho často ignorovaných “detransitioners,” jedinci, ktorí sa pokúšali žiť pod inou “rodovou identitou” predtým, než prijali svoje pohlavie, svedčia o fyzickej a psychickej ujme, ktorú spôsobuje posilňovanie zámeny pohlaví, ako aj o zaujatosti a nedbanlivosti zdravotníckeho zariadenia v tejto oblasti.

Nebezpečenstvo toho, že rodičia o takýchto situáciách nevedia, pochmúrne ilustruje príbeh Yaeli Martinezovej, 19-ročnej dievčiny, ktorej “zmenu pohlavia” na strednej škole predhadzovali ako možný liek na depresiu a podporoval ju stredoškolský poradca, ktorý jej matke zatajil, čím prechádza. Problémové dievča spáchalo samovraždu po tom, ako sa tri roky pokúšalo žiť ako muž.

“Je ťažké necítiť ľútosť nad rodinou, ktorá je predmetom tohto emocionálne manipulatívneho segmentu,” písald denník Washington Examiner’s Zachary Faria. “Bolo im povedané, pravdepodobne lekárskymi odborníkmi, že jedinou cestou vpred pre ich syna je trvalá zmena jeho tela počnúc obdobím, keď bol na strednej škole. Podobne ako ostatným rodičom ‘transrodových’ detí im pravdepodobne povedali, že jediné dve možnosti sú prijať blokátory puberty, hormonálnu náhradu a operácie na zmenu pohlavia, alebo ich dieťa spácha samovraždu. Ich syn nikdy nebude dievčaťom, ale ani nikdy nebude môcť zvrátiť škody, ktoré boli na jeho tele spôsobené.

Iní na sociálnych sieťach však s rodičmi súcitili menej:

Segment je ozvenou snahy krajne ľavicových skupín’ vykresliť Floridu ako “nebezpečnú” pre rasové a sexuálne menšiny, a naratív, ktorý zosmiešňujú a odmietajú republikáni ako DeSantis a jeho predchodca Rick Scott, ktorí poukazujú na 19-bodový náskok DeSantisa’v znovuzvolení na jeseň minulého roka a na značnú čistú migráciu do Slnečného štátu počas jeho pôsobenia.

Floridskí republikáni zároveň považujú odchod ľavicových obyvateľov skôr za vlastnosť než chybu, ktorá prispela k čistému presunu 750 000 voličovod nástupu DeSantisa do funkcie od Demokratickej strany k republikánom a upevnila jej postavenie ako konzervatívnej bašty.