tmp_d40ae1d8-bc9c-43ed-9a52-c3dafb194ac8-810x500.jpeg

Biskup Strickland: Kardináli si nezaslúžia červenú čiapku, ak sa priečia katolíckej viere

69
Kultúra života

V tejto’epizóde The Bishop Strickland Show biskup Joseph Strickland ponúka zamyslenie o dôležitosti uctievania svätého mena Ježiš a odpovedá na kritiku týkajúcu sa používania Twitteru na propagáciu evanjelia.

Diskusia kolektívnu modlitbu na 15.nedeľu všedného dňa Strickland ponúka meditáciu o Svätom mene, v ktorej uvádza: “Musíme’prijať radosť a silu, ktorú Jeho meno prináša ľudstvu.”

“Prišiel spasiť celé ľudstvo,” pokračoval Strickland. “A všetky tie hlúposti typu: ‘No, On’je len jeden z mnohých,’ alebo ‘Musíme’rešpektovať všetkých rôznych bohov a všetky rôzne náboženstvá.’ Určite rešpektujeme všetkých Božích’ľudí. Ale Ježiš Kristus prišiel pre každého človeka na všetky časy. A my nemôžeme’pustiť, nemôžeme’oslabovať, nemôžeme’zmenšovať toto posolstvo. Je to posolstvo spásy pre každého človeka. A je’naším poslaním pokračovať v jeho ohlasovaní, tak ako to robili apoštoli.

“Musíme povolať ľudí k svätosti a k … prijatiu skutočnej moci,” pokračoval. “A Ježiš Kristus, ako hovorí v evanjeliu … všetku moc na nebi i na zemi mu udelil Boh, náš všemohúci Otec.”Strickland ďalej zdôraznil, že ľudia musia žiť podľa tejto pravdy. “Skutočná moc je moc Božia v moci mena Jeho Syna. 

V ďalšej časti relácie Jeho Excelencia obhajoval svoje používanie Twitteru v snahe hlásať evanjelium v reakcii na tých, ktorí ho žiadali, aby opustil túto platformu a obviňovali ho zo sebapropagácie.

Uznávajúc, že môže urobiť chyby, Strickland zdôraznil, že jeho používanie Twitteru je snahou o hlásanie evanjelia. Tých, ktorí sa chcú vyhnúť Twitteru, odkázal aj na jeho webovú stránku, kde si môžu pozrieť jeho tweety bez toho, aby museli chodiť na sociálnu sieť.

“Máme niečo výnimočné, o čo sa chceme podeliť a čo svet zúfalo potrebuje,” potvrdila Jeho Excelencia. “A žiaľ, príliš veľa ľudí vo Vatikáne, príliš veľa kardinálov je … ak nič iné, tak hlboko zmätených a hlboko nevediacich, o čo v skutočnosti ide v evanjeliu, pretože to’musí byť, tak ako hovorí Ježiš … ‘Zapri sám seba, vezmi svoj kríž a nasleduj ma.”

“Rešpektujeme úrad, ale strácajú úctu, ktorú si zaslúžia, keď’neučia a nepracujú podľa zodpovednosti svojho úradu,” uviedol.

Komentujúc, že kardináli nosia čítať ako vonkajší znak toho, že sú pripravení obetovať svoj život pre dobro Cirkvi, Strickland dodal: “Ak kardinál protirečí viere, potom si nezaslúži kardinálsku červenú … a to sa v Cirkvi deje príliš často.”

Ak si chcete pozrieť všetky predchádzajúce epizódy The Bishop Strickland Showkliknite sem navštívte stránku LifeSite’Rumble venovanú The Bishop Strickland Show.

Prisľúbte svoje modlitby za biskupa Stricklanda Tu