Biden-1-810x500.jpg

Biden admin musí zaplatiť 65-tisíc dolárov po tom, čo nezákonne odstránil poistné krytie pre informovanosť o plodnosti

24
Kultúra života

Federálna vláda musí zaplatiť 65 000 dolárov na urovnanie súdneho sporu po tom, čo Bidenova administratíva nezákonne odstránila inštrukciu o informovanosti o plodnosti z požiadaviek na poistné krytie v rámci zákona o dostupnej starostlivosti, známeho aj ako Obamacare.

Bidenova administratíva “nezákonne ju odstránila [v roku 2021] bez toho, aby reagovala na akékoľvek námietky verejnosti alebo poskytla akékoľvek vysvetlenie tejto zmeny,” už skôr uviedla Aliancia na obranu slobody.

Táto nezisková kresťanská právnická skupina zastupovala odporcu týchto nariadení.

Federálni daňoví poplatníci musia vyplatiť odmenu právnikovi’Dr. Cami Jo Tice-Harouffovej, praktickej zdravotnej sestre, ktorá vyučuje informovanosť o plodnosti a napadla rozhodnutie Bidenovej administratívy’odstrániť znenie z roku 2016, ktoré sa vzťahovalo na tieto metódy, podľa správy z 25. júla súdneho rozhodnutia sudcu Jeremyho Kernodla z východného okresu Texasu.

ADF uviedla, že je “s rozhodnutím spokojná”.

“Bidenova administratíva nemôže“vnucovať svoje vlastné preferované antikoncepčné metódy všetkým ženám bez vysvetlenia a dokonca bez toho, aby umožnila skutočné verejné pripomienkovanie, ako to vyžaduje zákon, uviedla hlavná právna zástupkyňa Julie Marie Blakeová. “Pokiaľ ide o plánovanie rodiny, nespočetné množstvo žien je závislých od metód založených na informovanosti o plodnosti, ktoré im pomáhajú založiť rodinu spôsobom, ktorý zodpovedá ich jedinečným potrebám.”

“S potešením sme tento prípad priaznivo vyriešili v mene našej klientky, dr. Cami Jo Tice-Harouffovej, ktorá poskytuje skúsenú starostlivosť ženám v celej krajine,” Blake uvádza. “Úspešné vyriešenie tohto prípadu je však prínosom pre všetky ženy, ktoré môžu chcieť používať metódy založené na uvedomení si plodnosti a teraz si môžu ponechať svojho preferovaného lekára a poistné krytie.”

Tradične spájaná s katolicizmom a prirodzeným plánovaním rodiny, informovanosť o plodnosti má získala v priebehu rokov pozornosť nielen zo strany pro-life a konzervatívnych katolíkov a protestantov, ktorí zastávajú názor, že antikoncepcia je nemorálna (aj preto, že hormonálna antikoncepcia môže spôsobiť skorý potrat), ale aj zo strany jednotlivcov, ktorí sa obávajú nežiaducich účinkov hormonálnej kontroly pôrodu.