F2KLtdJWIAAo30m-e1690828791428-810x500.jpeg

Salvádorský prezident premietol film "Sound of Freedom" a zaviazal sa bojovať proti obchodovaniu s deťmi

50
Kultúra života

Prezident Salvádoru, ktorý je za život, premietol tento víkend v prezidentskom divadle filmový hit Sound of Freedom pre viac ako 1 500 ľudí vrátane členov svojho kabinetu a zákonodarného zboru. Zároveň prisľúbil bojovať proti obchodovaniu s deťmi.

V piatok sa Nayib Bukele stretol s Eduardom Verásteguiom, producentom filmu’a Nealom Stokerom Harmonom, generálnym riaditeľom spoločnosti Angel Studios, ktorá je distribútorom filmu’

Po ich stretnutí Bukele podpísal s Verástegui’s Hnutím Viva México list o zámere, v ktorom prisľúbil pomoc pri odstraňovaní detského otroctva. Týmto sa Salvádor stal prvou krajinou, ktorá sa zaviazala k tomuto záväzku, ktorý usmerňuje vládne orgány a verejné inštitúcie, aby spolupracovali vo svojom úsilí.

Od svojej americkej premiéry 4. júla zarobil film Sound of Freedom viac ako 125 miliónov dolárov. Desiatky mainstreamových médií sa pokúšali odradiť verejnosť od jeho pozerania obvinením, že propaguje “konšpiračné teórie.” Ľudia ho teda zatiaľ nepočúvajú. Film je nastavený na premiéru vo viac ako desiatke latinskoamerických krajín 31. augusta.

Štyridsaťjedenročný Bukele sa v posledných mesiacoch dostal pod paľbu kritiky západných spravodajských organizácií, a to napriek tomu, že sa oháňa 90-percentným ratingom, ako aj dohľadom nad historickým poklesom kriminality. Čoraz viac médií ho označilo za “autokrata”, ktorý je “ohrozenie demokracie.” Ale Bukele’stúpenci tvrdia, že jeho anti-woke, “El Salvador First” politika je jednoduché opatrenia zdravého rozumu, ktoré zlepšujú každodenný život jeho občanov. V roku 2024 sa bude uchádzať o znovuzvolenie.

Verástegui pochválil Bukeleho nielen za to, že ako prvý úradujúci prezident na svete premietol film (bývalý U.Prezident USA Donald Trump usporiadal začiatkom mesiaca premietanie vo svojom sídle Mar-a-Lago), ale aj za to, že prisľúbil pomôcť ukončiť obchodovanie s deťmi.

“Vy, pán prezident, ste meradlom vo svete. Cestoval som do Londýna a téma Salvádoru tam vždy rezonuje. Blahoželám vám, pretože celosvetový obraz, ktorý táto krajina má, je obdivuhodný. To nie je zadarmo, to sa získava skutkami, činmi, nie slovami,” povedal said.

Bukele pochválil svoju manželku za jej úsilie chrániť deti, ako aj Verástegui a Angel Studios za to, že si na tento problém posvietili.

“Problém, ktorým sa film zaoberá, je téma, o ktorej sa hovorí len zriedka, niektorí sa o nej boja hovoriť,” povedal počas tlačovej konferencie. “Je dôležité, aby sa posolstvo dostalo k celému svetu, aby sa našli riešenia a reformy, ktoré by dokázali obchodovanie s deťmi odstrániť.”

Začiatkom tohto mesiaca si Verástegui sadol s Dougom Mainwaringom z LifeSite’a diskutovali o filme. Požiadal divákov, aby sa za neho modlili, keďže v súčasnosti zvažuje kandidatúru na post prezidenta Mexika.

Aby ste si mohli zakúpiť vstupenky na Zvuk slobody pre seba, svoju rodinu alebo iných, kliknite sem. Celosvetovo sa ich už predalo neuveriteľných 13 miliónov.

RELEVANTNÉ

Film Blockbuster ‘Sound of Freedom’ oznamuje dátumy premiér pre medzinárodné trhy

Trump pochválil ‘Sound of Freedom’ po súkromnej projekcii s Jimom Caviezelom, producentmi filmu’

Prečo americký hlboký štát nenávidí salvádorského’populistického prezidenta Nayib Bukeleho