Screen-Shot-2023-07-31-at-7.58.23-PM-810x500.jpg

Žena z Ontária požiadala o darovanie orgánov manžela po tom, ako mu odmietli transplantáciu pre neočkovanie

40
Kultúra smrti

Kanadskí zdravotnícki úradníci požiadali ontarijskú ženu, aby darovala orgány svojho manžela, ktorý zomrel po tom, ako mu odmietli transplantovať orgán, pretože nedostal očkovanie COVID-19.

V máji Trillium Gift of Life Network (TGLN), ontarijská agentúra pre darcovstvo orgánov, vyzvala Meghan Harperovú, aby odobrala orgány jej manžela Garneta’keď zomieral, pretože nemocnica odmietla poskytnúť transplantáciu orgánov neočkovaným Kanaďanom.  

“Zavolajú vám, keď’sedíte vedľa svojho umierajúceho blízkeho, a spýtajú sa vás, či môžu mať jeho orgány,” povedala Megan nezávislej novinárke Monique Lealovej. 

Zdravotnícki pracovníci kontaktujú TGLN, ak sa domnievajú, že umierajúci pacient by bol vhodným kandidátom na darcu. Keď Garnet strávil posledné chvíle na zemi, sestričky Meghan poradili, aby očakávala telefonát z TGLN.   

“Medzitým nebol dosť dobrý na to, aby od nich dostal orgány -hellip; Neviem opísať ten pocit,” pokračovala. “Je mi z toho zle od žalúdka.” 

Podľa Meghan spolupracovník TGLN nevedel, že Garnet zomiera, pretože nemocnica odmietla vykonať transplantáciu obličky neočkovaného Kanaďana.  

“Bola prekvapená a očividne o tom nemala ani potuchy,” spomína Megan.  

“Snažila som sa jej ponúknuť nejaké vzdelanie o tom, čo sa deje v našej krajine,” pokračovala. “Povedala som jej, že veci sa musia zmeniť, a na konci hovoru so mnou súhlasila. Povedala, že ‘nemám ani poňatia’ a že svoje pripomienky odovzdá svojim nadriadeným.”  

Ve februári 2022 Garnet diagnostikovali ochorenie obličiek v piatom štádiu. Dvaja Garnetovi’bratia sa ponúkli, že darujú svoje obličky, ale nemocnica ich odmietla vziať do úvahy, pretože Garnet nechcel zverejniť svoj očkovací status. 

Súčasná politika verejného zdravotníctva v Kanade odmieta transplantáciu orgánov tým, ktorí nedostali aspoň dve dávky experimentálnej vakcíny COVID.   

V dôsledku toho 22. mája 2023 35-ročný Garnet zomrel počas spánku na krvácavú mozgovú príhodu, zanechajúc po sebe manželku a päť detí. 

Harper nebol sám v boji o lekársku starostlivosť ako Kanaďan neočkovaný proti COVID. Obyvateľke Alberty Sheile Annette Lewisovej bola tiež odmietnutá transplantácia orgánov, pretože odmietla očkovanie proti COVID. Teraz jej schválili zákrok v nemocnici v Spojených štátoch, ale bude musieť zaplatiť za lekársku starostlivosť.  

Po jeho smrti kanadskí bojovníci za slobodu mobilizujú Kanaďanov, aby vyjadrili svoj názor tým, že odmietnu darovať orgány, kým sa s neočkovanými nebude zaobchádzať rovnako.  

Dňa 24. júla sa kresťanský pastor Henry Hildebrand, ktorý je za slobodu, apeloval na Kanaďanov, aby bojovali proti súčasnému kanadskému zdravotníckemu systému.  

“Ste darcom orgánov v Kanade?”opýtal sa Hildebrandt. “Myslím si, že je’čas to pozastaviť, kým naša vláda neprestane fatálne diskriminovať svojich občanov.”   

“Moje srdce je s rodinou zosnulého Garneta Harpera a so Sheilou Lewisovou, ktorá stále bojuje o starostlivosť,” uviedol pastor.   

Podobne sa minulý týždeň vyjadril aj bývalý poslanec Ontária Randy Hillier odsúdil kanadský zdravotnícky systém, keď na Twitteri napísal: “Vždy sa vidí len špička ľadovca, kým dôjde k skutočnej tragédii. Naše vlády sa podieľajú a podieľali na sociálnej vražde.” 

“Žiaľ, mnohí ľudia sa domnievajú, že rozpoznať tieto skutočnosti a hovoriť o nich nahlas je nebezpečnejšie ako stať sa nevyhnutnou ďalšou obeťou,” dodal.