Biden-810x500.jpg

Svedok tvrdí, že Hunter Biden hovoril so svojím otcom počas viac ako 20 zahraničných obchodných stretnutí

0
Kultúra smrti

Bývalý obchodný partner syna amerického prezidenta Joea Bidena Huntera údajne počas pondelkového rozhovoru so zákonodarcami povedal, že Hunter volal svojmu otcovi počas desiatok zahraničných obchodných rokovaní, čo posilňuje tvrdenia republikánov, že Bidenova rodina sa podieľala na obchodovaní s vplyvom a korupcii na vysokej úrovni.

Rozhovor prišiel len niekoľko dní po tom, čo ministerstvo spravodlivosti zaslalo list s výzvou na stanovenie dátumu nástupu bývalého spoločníka do výkonu trestu odňatia slobody za predchádzajúce odsúdenie, čo vyvolalo fámy o “snahe zastrašiť” bezprostredne pred vypočutím.

58-ročný Devon Archer, bývalý obchodný spoločník a blízky priateľ Huntera Bidena, si v pondelok sadol s Výborom pre dohľad Snemovne reprezentantov na približne štvorhodinový rozhovor za zatvorenými dverami.

Podľa republikánskych zákonodarcov bývalý kolega uviedol, že Joe Biden bol počas zahraničných stretnutí svojho syna“mnohokrát umiestnený na hlasitý odposluch. Biden už predtým tvrdil, že so synom o jeho obchodných transakciách nikdy nehovoril.

“Devon Archer’dnešná výpoveď potvrdzuje, že Joe Biden klamal Američanom, keď tvrdil, že o obchodných transakciách svojho syna’nevedel a nebol do nich zapojený,” povedal predseda Výboru pre dohľad Snemovne reprezentantov James Comer v pondelkovom vyhlásení.

“Keď bol Joe Biden viceprezidentom Spojených štátov, pripojil sa Hunter Biden’k večeriam so svojimi zahraničnými obchodnými partnermi osobne alebo cez hlasitý odposluch viac ako 20-krát,” Výbor pre dohľad Snemovne reprezentantov tweetol v pondelok.

Demokratický poslanec Dan Goldman tiež potvrdil, že Archer povedal, že Hunter často dával svojho otca na telefón počas obchodných stretnutí. Goldman však uviedol, že podľa Archera išlo len o “bežné rozhovory”, ktoré sa netýkali obchodných alebo finančných dohôd.

The New York Post poznamenal, že jednou z večerí, počas ktorých bol starší Biden kontaktovaný, bolo stretnutie v Číne s investičnou spoločnosťou BHR, ktorú Hunter spoluzakladal v roku 2013 po tom, čo predstavil Joea výkonnému riaditeľovi Jonathanovi Li.

Podľa Výboru pre dohľad Snemovne reprezentantov Archer hovoril aj o Hunterovej a Joeovej’angažovanosti v ukrajinskej ropnej a plynárenskej spoločnosti Burisma Holdings.

“Devon Archer vypovedal, že hodnota pridania Huntera Bidena do predstavenstva Burisma’bola ‘značka’ a potvrdil, že vtedajší viceprezident Joe Biden bol ‘značkou’; a že 20 telefonátov malo za cieľ predať ‘značku’, uviedli zákonodarcovia a dodali, že Archer údajne “pripustil”, že ukrajinská spoločnosť by zanikla, keby jej nepomohla Bidenova rodina.

Ako LifeSiteNews už skôr informoval, republikáni vyšetrujú obvinenia, že prezident Biden a jeho škandálmi opradený syn sa zapojili do mnohomiliónovej úplatkárskej schémy s Burisou v čase, keď bol Biden viceprezidentom za vlády Baracka Obamu.

Za člena správnej rady Burismy’bol vymenovaný Hunter Biden napriek tomu, že nemal odborné znalosti ani vzdelanie v tejto oblasti po tom, čo ho Archer údajne odporučil do spoločnosti. 

V novo zverejnenom formulári whistleblowera FBI obsahujúcom výpovede dôveryhodného zdroja sa tvrdí, že podľa spoluzakladateľa spoločnosti Burisma Mykola Zlochevského dostal Hunter miesto v predstavenstve, aby “nás prostredníctvom svojho otca ochránil pred všetkými možnými problémami.”

Dôverný zdroj uviedol, že Zlochevsky mu povedal, že mladší Biden nie je’inteligentný, ale že ho ponechali v predstavenstve “aby bolo všetko v poriadku.”

Dôverný zdroj tiež široko naznačil, že Burisma uskutočnila niekoľkomiliónové platby niekoľkým členom Bidenovej rodiny uprostred vyšetrovania, ktoré vtedy viedol ukrajinský generálny prokurátor Viktor Šokin.

Joe Biden neskôr verejne priznal , že pohrozil Ukrajine zadržaním pomoci vo výške 1 miliardy USD, ak’nevyhodí Šokina. Šokin bol krátko nato prepustený. Iné správy tvrdia, že Biden sa zapojil do Šokinovho’odvolania, pretože ukrajinský prokurátor nevyšetril korupciu v krajine.

Chris Swecker, ktorý v rokoch 2004 až 2006 viedol oddelenie FBI’pre vyšetrovanie trestných činov, po rozhovore s Archerom’pre Fox News povedal, že údajné telefonáty Joeovi Bidenovi počas obchodných stretnutí vyzerali ako druh “prúdu služieb” aktivít, ktorých bol bežne svedkom v prípadoch úplatkárstva, poznamenal New York Post&i>.

“Predávali prístup,”povedal Swecker. “Stačilo, aby [to] urobili vo veľkom a potom dali Joea Bidena na telefón a práve to ukazuje, že majú prístup. “Tu je, on”telefonuje. Práve som vám povedal, viete, môžeme pre vás urobiť veci. A tu je."’”

“Takže, myslím, že to dokonale zodpovedá, potom to porovnáte s tým, že prokurátora vyhodia,” pokračoval."“Prokurátor ide po Burisme práve v tom istom časovom rámci. Chlapče, podľa môjho názoru si’naozaj blízko k šľapáku.”

Prezident Biden vehementne odmietol obvinenia z účasti na obchodných transakciách svojho syna’napriek tomu, že dôkazy naznačujú, že svojho syna rozprával o jeho angažovanosti v čínskej ropnej spoločnosti CEFC minimálne v jednom prípade. Okrem toho správa, ktorú údajne v roku 2017 poslal mladší Biden čínskemu spoločníkovi zrejme naznačovala, že Joe bol priamo zapojený do obchodných záležitostí svojho syna’ 

Medzičasom Archerov’rozhovor s Výborom pre dohľad Snemovne reprezentantov prišiel po tom, ako prokurátori z U. S.S. Attorney Office for the Southern District of New York v sobotu zaslali list súdnemu sudcovi Ronniemu Abramsovi so žiadosťou o stanovenie termínu nástupu Archera na výkon dvojročného trestu odňatia slobody za účasť na sprisahaní s cieľom podviesť indiánsky kmeň.

Načasovanie listu vyvolalo dohady, že Bidenova administratíva’ministerstva spravodlivosti sa snaží Archera zastrašiť pred jeho pondelkovou výpoveďou, informoval Politico. 

Archerov’právny zástupca Matthew Schwartz sa v sobotňajšom vyhlásení pokúsil tieto “špekulácie” zostreliť a uviedol, že pondelňajší rozhovor s výborom Snemovne reprezentantov pre dohľad sa uskutoční podľa plánu.

“Aby bolo jasné, pán Archer s týmito špekuláciami nesúhlasí,” dodal. “V každom prípade pán Archer urobí to, čo mal od začiatku v pláne, teda v pondelok sa dostaví a bude poctivo odpovedať na otázky, ktoré mu položia vyšetrovatelia Kongresu.”