Screenshot-2023-08-01-12.45.05-810x500.png

Bývalá herečka spoločnosti Disney sa podelila o to, ako sa po rokoch podpory potratov stala zástankyňou života

47
Kultúra života

Bývalá herečka spoločnosti Disney, známa najmä vďaka svojej úlohe vo filme “Good Luck Charlie”, vystúpila v podcaste “Students for Life Speak Out with Christine Yeargin”, kde hovorila o tom, že po rokoch, keď bola zástankyňou potratov, je za život.

“Môj postoj bol taký, že som dlho verila propagande, ktorú mi podsúvali médiá, že to [potrat] nie je nič, čo by som sama niekedy urobila. Bolo to rozhodnutie, ktoré by som nikdy nebola schopná urobiť sama,”herečka Leigh-Allyn Bakerová povedala Yearginovi. “Ale tak trochu som sa stotožnila s myšlienkou, že banda mužov vo Washingtone, D.C. nemá právo robiť takéto rozhodnutia za naše telá. A potom som sa začala dozvedať viac o skutočnom procese. A začala som sa dozvedať viac o tom, ako dieťa v skutočnosti cíti bolesť a odstupuje od ihly a brutality skutočného zážitku pre dieťa. A to, že je to dieťa. … Takže áno, som za život.”

  Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an   Príspevok získaný od Students for Life of America (@studentsforlife)

Aborčné zákroky sú vo svojej podstate brutálne; sú účinné len vtedy, ak je dieťa mŕtve ešte pred pôrodom. Interrupčné zákroky, ktoré si môžete pozrieť zde, zabíjajú vyhladovaním, silným odsávaním, ktoré dieťa roztrhá na kusy, rozštvrtením a vyvolanou zástavou srdca.

Bakerová ďalej uviedla, že nemá žiadne negatívne pocity voči ľuďom, ktorí podstúpili interrupciu. Naopak, povedala, že má “len súcit s ľuďmi, ktorí si tým prešli,” vrátane niektorých svojich priateľov.

“Neznamená to, že sa považujem za hodnú sedieť na stoličke, ktorá ich odsudzuje. Pretože ja to’nerobím,”povedala. “Len viem, že je to’dieťa.”

Dodala, že rovnaké práva a rovnaké príležitosti existujú medzi mužmi a ženami a líšia sa od myšlienky, že ženy môžu byť “rovnaké” ako muži. “Nie sme také isté ako muži,” povedala Bakerová. “Dostali sme tento dar, že v našom tele rastie život a sme nádobou, ktorá ho prináša sem na túto planétu. Takže nie sme rovnakí, ale máme rovnaké práva. Ale to je ako povedať, že aj muž má právo zabiť dieťa. Má muž právo chodiť a zabiť dieťa?"  Nie, nemá’právo.”

Baker povedal Yearginovi, že je potrebné urobiť veľa práce, aby sa čelilo propotratovej propagande, ktorá existuje v médiách a Hollywoode. Obhajcovia potratov využívajú “zriedkavé” okolnosti na ospravedlnenie všetkých potratov a obviňujú zástancov života z toho, že nemajú súcit s tehotnými ženami v ťažkých podmienkach, vysvetlila. A povedala, že hoci všetky interrupcie sú v skutočnosti voliteľné, väčšina interrupcií sa netýka tehotenstva zo znásilnenia alebo zdravotných problémov a túto pravdu treba zdieľať.

Prevzaté so súhlasom Live Action.