MicrosoftTeams-image-3-1-810x500.jpg

Bidenove "mocenské" mandáty COVID ohrozujú najzákladnejšie práva Američanov: aktivista za lekársku slobodu

11
Kultúra smrti

Predseda skupiny, ktorej cieľom je ukončiť federálne mandáty COVID, varuje, že ignorovanie pokračujúcich zásahov vlády umožní pri najbližšej príležitosti ešte totalitnejšie uchopenie moci.

Marcus Thornton, prezident a spoluzakladateľ organizácie “Feds for Medical Freedom”, sa v pondelok rozprával s korešpondentom LifeSiteNews Jimom Halom o tom, prečo je’také dôležité, že jeho organizácia, ktorá stála za právnym zákazom, ktorý zachránil viac ako 400 000 pracovných miest, pokračuje v právnom boji za ústavné práva Američanov’.

Thornton, ktorý, ako poznamenal Hale, vedie “koalíciu viac ako 8 000 federálnych zamestnancov a dodávateľov, ktorá zahŕňa takmer všetky federálne ministerstvá,” pomohol dosiahnuť veľký úspech prostredníctvom súdneho procesu, ktorý viedol k súdnemu zablokovaniu mandátu Bidenovej administratívy’COVID jab pre federálnych zamestnancov.

Jeho obhajoba si však vyžiadala určitú cenu, čím dal jasne najavo, že boj za lekársku a náboženskú slobodu sa ešte neskončil.

“Nemám žiadne výčitky,” povedal Thornton Haleovi. “Ale v odvete som’bol vystavený sérii stupňujúcich sa odvetných opatrení zo strany môjho zamestnávateľa,” ktoré najnovšie vyvrcholili pokusom o jeho odvolanie zo zahraničnej pozície a poslať ho späť do USA, “bez akéhokoľvek odôvodnenia alebo základu v skutočnosti,” podľa Thorntona.

Hale zdôraznil rovnako znepokojujúce pokračujúce spochybňovanie federálnej vlády’rozhodnutím Piateho obvodného odvolacieho súdu, ktoré zablokovalo jej mandát na údery, čo je plodom žaloby , na čele ktorej čiastočne stál Thornton.

Ak Bidenova administratíva odvtedy zrušila mandát na očkovanie COVID, Hale poznamenal, že “práve minulý týždeň,” sa federálna vláda “odvolala proti rozhodnutiu piateho obvodného súdu až na Najvyšší súd.”

“Človek by si myslel, že to bude bezpredmetná záležitosť, keďže mandát zrušila táto administratíva,” povedal Hale. “Tak prečo by sa tým vôbec zaoberali?”

“Ale myslím si, že teraz, teraz, Marcus, vidíme, že sa snažia pripraviť pôdu pre ďalší mandát na očkovanie,” predpokladal Hale.

Ukázal na správu, ktorú práve dostal od svojej manželky: “Biden vytvára nový stály Úrad pre politiku pripravenosti a reakcie na pandémie,” s tým, že sa tým kladú “základy pre nové kolo vojnového stavu v zdravotníctve.”

Thornton súhlasil s tým, že Bidenova administratíva sa pokúša zachovať “uchopenie moci”, ktoré vykonávala prostredníctvom mandátov na údery COVID a uzáverov, “hoci pandémia sa skončila[.]”

“A ak to teraz …necháme tak a budeme sa s tým len tak váľať, tak sme im len’ukázali, čo musia urobiť nabudúce, aby si mohli uchmatnúť ešte viac moci a vziať nám ešte viac našich práv,” varoval Thornton.

Zdôraznil, že v hre sú “základné” ústavné práva, ktorých zrušenie by v podstate znamenalo koniec práv, ako ich poznáme.

Ak nemáme”právo kontrolovať, čo sa dostáva do nášho tela …, tak aké máme právo?”

Odvolávajúc sa na náboženské námietky proti povinnosti dostávať injekcie COVID, ktoré boli testované na bunkových líniách plodu pochádzajúcich z potratov, Thornton pokračoval: "Vieme, že to nie je pravda: “Ak nemáme“právo slobodne uplatňovať svoje náboženské presvedčenie” bez strachu z “represií zo strany nášho zamestnávateľa …, aké potom máme práva?” 

Podelil sa, že pre niektorých federálnych zamestnancov bola táto odveta “oveľa horšia” ako tá, ktorá bola spôsobená jemu.

“Ľuďom boli odobraté bezpečnostné previerky. Ľudia boli zamknutí vo svojich kanceláriách,” povedal Thornton. Jeho a ďalších, ktorí podali žalobu proti Bidenovej administratíve, “iný diplomat nazval morovými krysami.” 

“Boli sme vylúčení z pracovných podujatí, vylúčení zo spoločenských akcií v rámci štruktúry pracoviska. Bol som vylúčený z hodín jazykovej prípravy …pretože bolo proti môjmu náboženskému presvedčeniu dodržiavať mandát,” pokračoval Thornton.

Vyzýva, aby výkonná moc bola braná na zodpovednosť ostatnými zložkami vlády, ktoré “musia zasiahnuť a povedať, že to, čo sa stalo, bolo nesprávne,” a že právo na slobodu prejavu a praktizovanie náboženstva sú “základné práva.”

“Ak sa tieto orgány”nepostavia za tieto práva, potom sa”obávam, že”sa budú naďalej vytrácať,” povedal Thornton.

Upozornil, že vláda’bude pokračovať vo využívaní epidémie COVID na porušovanie práv Američanov’a podelil sa o to, že boli vytvorené federálne databázy na zaznamenávanie informácií o týche “ktorí nesplnili mandát.”

“Môžete ísť do federálneho registra a nájsť si to,” poznamenal Thornton a dodal, že vláda uviedla, že to bude používať “na rozhodovanie o bezpečnostných previerkach, aby rozhodla, či je niekto vhodný na pokračovanie vo federálnom zamestnaní.” 

“Z toho by mal každému Američanovi prebehnúť mráz po chrbte, keď vie, že existuje”databáza založená na náboženskom presvedčení a vláda sa ju chystá použiť na rozhodovanie o tom, kto môže a kto nemôže”pokračovať v práci vo vláde,” pokračoval Thornton.

Thorntonova’skupina “Feds for Medical Freedom” naďalej energicky bojuje za náboženskú slobodu Američanov’. Prezident sa podelil o to, že tento rok už “podali tri hromadné žaloby na federálnom súde, v ktorých tvrdia, že došlo k porušeniu zákona o obnove náboženskej slobody.” 

Vysvetlil, že členovia skupiny’týmto spôsobom napádajú svoje príslušné ministerstvá’pri vybavovaní mandátov na užívanie jab, pričom tvrdia, že ide o “hrubé porušenie ich slobody praktizovať svoje náboženstvo.”

“Som hrdý na to, že sa môžem postaviť na stranu týchto ľudí, pretože viem, že si to vyžaduje veľa odvahy,” povedal Thornton.

“Mať určitý súbor náboženských presvedčení by nemalo byť”podmienkou pre výkon federálnej služby. V ústave je’zakotvené, že by nemala existovať žiadna náboženská skúška ako podmienka pre zastávanie verejnej funkcie … o tom’sú súdne spory,” spresnil.

Hale vyzýva na modlitby za Thorntona a jeho tím a na úspech ich bojov na súde.