Mike-Pence-2-810x500.jpg

Mike Pence je skutočným nepriateľom amerického ľudu vďaka tomu, že podrazil Donalda Trumpa

45
Kultúra smrti

Na muža, ktorý rád hovorí o svojej viere (veľa), sa zdá, že bývalý viceprezident Mike Pence nerozoznáva zlo. 

Včera, keď sa objavila správa, že federálne úrady už tretíkrát obvinili Donalda Trumpa, Pence namiesto toho, aby upozornil na očividnú korupciu, opäť odmietol prísť svojmu predchádzajúcemu šéfovi na pomoc.  

“Každý, kto sa stavia nad ústavu, by nikdy nemal byť prezidentom Spojených štátov,” Pence napísal na X, predtým známom ako Twitter. 

Penceova opakovaná neochota pomenovať útok Deep State’na Trumpa — ktorý je v konečnom dôsledku útokom na samotnú republiku — naznačuje, že je’v ňom úplne zapletený. Nikto, kto je celoživotným politikom, ako je Pence, nemôže nevedieť, o čo tu v skutočnosti ide. 

Hlavným argumentom Pencea’je, že Trump nerešpektoval “ústavu,” a že ju porušil spôsobom, ktorý si môže zaslúžiť väzenie. 

“6. januára Trump požadoval, aby som si vybral medzi ním & a ústavou. Vybral som si ústavu,” on poznamenal. 

Táto zbabelá argumentácia padá na úrodnú pôdu z niekoľkých dôvodov.  

Po prvé, ministerstvo spravodlivosti zjavne nevymáha ústavu tak, ako by sa mala vymáhať. Nie je na ňom nič spravodlivé ani nestranné. Ako už tvrdili viaceré významné politické osobnosti, obžaloba Jacka Smitha’znie skôr ako niečo, čo by ste’počuli v televízii MSNBC, a nie ako federálny dokument. 

A čo viac, ministerstvo spravodlivosti sa správa ako KGB, keď sa zameriava na politických oponentov Joea Bidena’nad všetky rozumné miery. Keby malo skutočný záujem o dodržiavanie spravodlivosti, Hunter Biden by bol vo väzení, rovnako ako Hillary Clintonová.

Po druhé, Pence’vo vyjadreniach predpokladá, že ústava je akýsi samointerpretujúci sa dokument, ktorý sa vysvetľuje sám. V skutočnosti nikdy neexistovalo jednotné chápanie toho, čo “ústava” vyžaduje. 

Pence môže tvrdiť, koľko chce, že je chránený pred kritikou, pretože je’spútaný ústavou, ale to je’jeho vlastný mylný, politicky vypočítavý názor. V skutočnosti mu ústava ukladá povinnosť odháňať “všetkých nepriateľov, zahraničných aj domácich.” Čo však Pence urobil od volebného prevratu v roku 2020? Spojil sa s týmito nepriateľmi! Toľko k tomu, že je bohabojný, zásadový kresťan.

Napokon, Pence”svojimi činmi len pomáha ďalej erodovať koncepciu vlády ľudu, ľudom a pre ľud. Mimoriadne populárne Trumpovo hnutie America First’zasadilo neokonzervatívcom v Republikánskej strane obrovský úder. Pence’sa postavil na jeho stranu, aby vtiahol GOP späť do čias, keď mali moc. Vytvára tiež normu, ktorá umožňuje bažine v D.C. prenasledovať každého, kto sa odváži spochybniť jej kontrolu. Ako sa takto správa vlastenec?"

Andrew Feinberg je korešpondent Bieleho domu pre britský Independent. Tento týždeň na X poznamenal, že mnohé podrobnosti v obžalobe zrejme pochádzajú od samotného Pencea. 

Ak je to pravda, len to potvrdzuje, že Pence bol celý čas nastrčenou osobou Deep State a že aktívne spolupracuje so spravodajskými službami na odstránení Trumpa. Iak je totaktakten — nie Trump — je skutočným zradcom a ten — nie Trump — zaslúži si byť zatvorený spolu s ostatnými zločincami, ktorí riadia vládu Spojených štátov.