Trudeau-810x500.jpg

Kanadský premiér Justin Trudeau a jeho manželka Sophie Grégoire oznámili rozchod

87
Neutral

Kanadský premiér Justin Trudeau a jeho manželka Sophie Gregoire Trudeauová po 18 rokoch manželstva verejne oznámili rozchod.  

“Sophie a ja by sme sa chceli podeliť o to, že po mnohých zmysluplných a ťažkých rozhovoroch sme sa rozhodli žiť oddelene,” napísal dnes popoludní Justin Trudeau v príspevku na Instagrame. 

“Ako vždy, zostávame blízkou rodinou s hlbokou láskou a úctou jeden k druhému a ku všetkému, čo sme vybudovali a budeme budovať,” dodal. 

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Post zdieľaný Justinom Trudeau (@justinpjtrudeau)

Sofia na svojom Instagrame zverejnila podobný odkaz vo francúzštine. 

Pár má tri deti: Xavier má 15 rokov, Ella-Grace 14 a Hadrien 9. Nie je jasné, ako bude vyriešená starostlivosť o deti.  

A tlačová správa z úradu predsedu vlády (PMO) potvrdila, že manželia Trudeovci “podpísali právnu dohodu o rozluke.” 

“Pracovali na tom, aby zabezpečili všetky právne a etické kroky v súvislosti s ich rozhodnutím odlúčiť sa, a budú v tom pokračovať aj naďalej,” uviedla vo vyhlásení hovorkyňa PMO Alison Murphyová. 

Podľa úradu sa Trudeau a Sophie “zameriavajú na výchovu svojich detí v bezpečnom, láskyplnom a spolupracujúcom prostredí,” a obaja rodičia majú v úmysle byť “neustále prítomní v živote svojich detí”.” 

Sám Trudeau je dieťaťom rozvodu, keďže jeho otec Pierre Elliot Trudeau a matka Margaret rozišli v roku 1977 po šiestich rokoch manželstva, pričom Justina a jeho dvoch bratov nechali na výchovu otcovi.   

Trudeau sa oženil so Sophie 28. mája 2005 v Montreale v Quebecu. Manželia sa spoznali ako deti, keď vyrastali v Montreale. Sophie bola spolužiačkou a priateľkou z detstva Trudeauovho’mladšieho brata Michela. Predtým, ako sa vydala za Trudeaua, bola Sophie kanadskou televíznou moderátorkou.  

Manželstvo páru’bolo niekoľko rokov podozrivé z toho, že sa zhoršuje. Sophie naznačila manželské problémy páru’v minuloročnom jubilejnom príspevku na Instagrame, keď napísala: “Preplávali sme slnečnými dňami, ťažkými búrkami a všetkým medzi tým a ešte’nie je koniec.”