Rand-Paul-810x500.jpg

Rand Paul odkazuje Fauciho na trestné stíhanie po tom, čo e-maily ukázali, že klamal Kongresu o pôvode COVID

22
Kultúra smrti

Republikánsky americký senátor Rand Paul z Kentucky cez víkend oznámil, že podal na ministerstvo spravodlivosti USA trestné oznámenie na bývalého hlavného poradcu Bieleho domu pre COVID-19 Dr. Anthonyho Fauciho za to, že zrejme klamal Kongresu o svojej úlohe pri dotovaní kontroverzného výskumu GOF (gain-of-function), ktorý je podozrivý z toho, že prispel k vypuknutiu COVID.

Výskum GOF zahŕňa zámerné posilňovanie vírusov s cieľom lepšie študovať ich potenciálne účinky, čo je kontroverzné, pretože to znamená, že sú nebezpečnejšie, ak niekedy uniknú z kontrolovaného prostredia laboratória.

Paul hovorí, že e-mail “priamo odporuje všetkému, čo mi povedal na vypočutí vo výbore, absolútne popiera, že by financovali akékoľvek posilnenie funkcie, a je to’absolútna lož.”

“Pravdepodobne ešte nikdy nebol vládny úradník prichytený pri väčšom klamstve s červenými rukami,” Paul povedal Fox News. “Dokázal lož podľa vlastných slov. Najprv sa teda tváril ako, ‘aha, my nemáme’nič spoločné s tamojším výskumom, my nefinancujeme’výskum vo Wuhane, takže sme našli skutočné vedecké práce, našli sme číslo grantu, ktoré dokazuje, že pochádza z jeho agentúry. A potom povedal: ‘aha, my to financujeme, ale nie je to zisk z funkcie. Moji experti hore-dole sa na to pozreli a nie je to’gain-of-function.’

“Máme súčasné dokumenty, dokumenty z februára 2020 na vrchole začiatku pandémie, kde súkromne hovorí, ‘máme’podozrenie, že tento vírus mohol pochádzať z laboratória, pretože’robia výskum gain-of-function.’ Opisuje projekty, ktoré som mu opísal o rok neskôr, na ktoré povedal: ‘aha, tu’nie je nič vidieť.’Máme tu podľa jeho vlastných slov priznanie, že to bol gain of function, priznanie, že to financovali a priznanie, že im to dalo podozrenie na možnosť, že táto pandémia pochádza z laboratória.”

Na papieri sa klamanie Kongresu trestá až piatimi rokmi väzenia, ale senátor upozornil, že vzhľadom na Bidenovu administratívu’a politické predsudky neočakáva, že z tohto postúpenia niečo vzíde.

“Máme ho mŕtveho, problém je v tomto: máme Merricka Garlanda, ktorý je podľa mňa čistý radový straník,” povedal Paul. “Nemyslím si, že’bude niekedy stíhaný. Máme tu aj Demokratickú stranu, ktorá je šťastná, že mu zaplatila viac ako prezidentovi, viac ako zarába ktorýkoľvek prezident, a on vlastne dostal milión dolárov od súkromnej nadácie ešte v čase, keď bol štátnym úradníkom. Všetko v tomto prípade je prehnité až do špiku kostí, a ak ho nepostavíme pred súd, nikdy nezískame kontrolu nad týmto typom výskumu, aby sme sa pokúsili zabrániť jeho opakovaniu.”

Verejne bola teória, že COVID unikol z čínskeho laboratória, široko posmievaná a odmietanáod chvíle, keď republikánsky americký senátor M. Tom Cotton z Arkansasu ju predstavil vo februári 2020 a celé mesiace bol akýkoľvek náznak o nej odsudzovaný ako dezinformácia. Až v polovici roka 2021, dávno po tom, ako demokrati opäť obsadili Biely dom, začali mainstreamové médiá pripúšťať, že je to možné.

Jedným z ústredných bodov tejto problematiky bol Fauci, vzhľadom na jeho úlohu pri podpore výskumu, ktorý mohol nakoniec viesť k COVID schválenie financovania lekárskej mimovládnej organizácie EcoHealth Alliance na preskúmanie výskumu GOF na koronavírusoch na viacerých miestach vrátane WIV.

Fauci a jeho obhajcovia trvali na tom, že práca, ktorú schválil NIAID, nebola výskumom gain-of-function a nemohla viesť k COVID, ale v januári 2022 konzervatívni výskumníci projektu Veritas zverejnilidokumenty, ktoré získali a z ktorých vyplýva, že predtým, ako sa EcoHealth obrátil na NIAID, predložil svoju žiadosť o financovanie Agentúre pre pokročilé výskumné projekty v oblasti obrany (DARPA), ktorá ju zamietla s odôvodnením, že projekt by porušil dovtedajšie moratórium na výskum GOF a nezohľadnil jeho potenciálne riziká.

Odvtedy uniknuté e-maily odhalili, že Fauci, bývalý riaditeľ Národného inštitútu zdravia (NIH) dr. Francis Collins a ďalší špičkoví vedci si boli vedomí možnosti úniku informácií z laboratória už vo februári 2020, ale obávali sa, že verejné priznanie tejto skutočnosti by narušilo “vedu a medzinárodnú harmóniu.”

V marci sa v denníku Washington Examiner informoval, že začiatkom roka 2020 sa Dr. Kristian Andersen zo Scripps Institute a dr. Robert Garry z Tulane University oznámili Faucimu, že berú vážne podozrenia, že COVID najprv unikol z WIV, pričom Andersen napísal, že “človek sa musí pozrieť naozaj pozorne na všetky sekvencie, aby videl, že niektoré znaky (potenciálne) vyzerajú ako upravené,” a že genóm COVID’sa zdá byť “v rozpore s očakávaniami evolučnej teórie.”

Obidvaja sa však nakoniec podpísali pod dokument s názvom “Proximálny pôvod SARS-CoV-2” (Proximal Origin), ktorý dospel k záveru, že hypotéza o laboratórnom úniku nie je “hodnoverná.” LifeSiteNews má informoval, že do konečného návrhu, ktorý pôvodne nebol zverejnený, prispel aj samotný Fauci. Z prehľadu Examiner’vyplynulo, že v rokoch 2020 až 2022 získali výskumné projekty pod vedením Andersena a Garryho granty NIH vo výške 25,2 milióna dolárov.

Andrew Huff, bývalý príslušník pechoty americkej armády v Iraku, výskumný pracovník v USA. Ministerstve pre vnútornú bezpečnosť (DHS) a viceprezident, ktorý sa stal whistleblowerom EcoHealth, tiež potvrdil, že pôvod COVID’siahal k federálnemu financovaniu USA, na ktoré dohliadal Fauci a federálna vláda.