Arrest-810x500.png

Mladý muž zatknutý pri čítaní Biblie pred výstavou zameranou na deti vo Wisconsine

38
Kultúra smrti

Mladý muž, ktorý bol zatknutý, keď nahlas čítal z Biblie pred obscénnou šou zameranou na deti, povedal, že sa cíti poctený tým, že bol zatknutý kvôli šíreniu Krista a jeho kráľovstva.”

Marcus Schroeder, ktorý navštevuje kresťanskú cirkev Mercy Seat v Brookfielde v štáte Wisconsin neďaleko Milwaukee, bol v sobotu zatknutý viacerými policajtmi, keď nahlas čítal z Biblie na podujatí “Pride in the Park”, na ktorom sa konalo “drag” vystúpenie.

Nahrávka ukazuje, ako policajti vytrhli Schroederovi mikrofón z ruky a potom mu nasadili putá.

Mercy Seat minister evanjelizácie Jason Storms, ktorého video zo zatknutia sa medzičasom rozšírilo na sociálnych sieťach, povedal pre The Republic Sentinel , že na mieste boli desiatky policajtov, ktorí zabezpečovali ochranu pred “drag” show, kde bolo možné vidieť účinkujúcich “tancovať a vyvádzať pred malými deťmi, ktoré boli vyzvané, aby im dali jednodolárové bankovky.” 

Republic Sentinel upozornil, že podľa zákona Wisconsinu je nezákonné spôsobiť, aby dieťa “sledovalo alebo počúvalo sexuálne explicitné správanie.”

Storms poukázal na to, že “drag” show bola “otvorená pre verejnosť, a teda verejnosť”právo na slobodu prejavu nesie so sebou.”

Na protest proti vystúpeniu sa zišli stovky odporcov, od kresťanov cez členov skupiny “gayovia proti groomerom” až po extrémistických neonacistov, ktorí neprekvapivo vyžmýkali leví podiel na titulkoch.

Storms povedal, že mladí kresťania z kresťanskej cirkvi Mercy Seat neboli nijako spojení s nacistickou skupinou a dokonca sa s nimi pokúšali zdieľať evanjelium.

Vzdor pokojnému svedectvu mladých kresťanov však Storms uviedol, že policajti “zatkli niekoľko mladých ľudí”, ktorí sa “vo vnútri parku modlili a rozprávali s účastníkmi, ” väčšina z nich bola prepustená “s varovaním.Ďalší bol zatknutý “za kázanie na verejnom chodníku pred miestom konania a je obvinený z nezákonného používania zosilňovača zvuku a kladenia odporu pri zatýkaní,” podľa Stormsa.

Mladý muž Schroeder, ktorého zatknutie bolo zachytené na virálnom videu, vo vyjadreniach pre The Republic Sentinel uviedol, že byť zatknutý “stálo za to” zdieľať evanjelium a postaviť sa za to, čo je správne. 

“Je to vlastne“česť byť považovaný za hodného stáť s mračnom svedkov, ktorí išli pred nami a boli zatknutí kvôli šíreniu Krista a jeho kráľovstva,” povedal Schroeder, ktorý mal počas incidentu oblečené tričko s nápisom “WARRIORS FOR CHRIST”.

“Ak sa polícia chcela pokúsiť dať príklad ostatným alebo niečo podobné, jediné, čo som’videl, je vlastne presný opak, keď čoraz viac ľudí vidí závažnosť toho, čo sa’deje, a sú vyzývaní k väčšej aktivite,” povedal.

Mladý kresťan Nick Proell, ktorého polícia zadržala a potom ho s varovaním prepustila, podobne povedal, že by “to všetko urobil znova, ak mi to dá príležitosť podeliť sa o dobrú správu a zachrániť nevinné deti, ktoré sexualizujú ich rodičia.”

“Boh si to použije na dobro,” povedal Proell. “Budeme stáť za pravdou, aj keď budeme stáť sami.”

The Republic Sentinel uviedol, že oslovil starostku Watertownu Emily McFarlandovú a náčelníka polície vo Watertowne Roberta Kaminského so žiadosťou o komentár, ale nedostal odpoveď.

Kaminski tiež bezprostredne nereagoval na žiadosť LifeSite’o komentár. LifeSite aj The Republic Sentinel sa tiež opýtali, či budú voči “drag” umelcom vznesené obvinenia za to, že sa dopustili sexuálne explicitného správania pred deťmi. Tento článok bude aktualizovaný, ak bude poskytnutá odpoveď.

Ako LifeSiteNews rozsiahlo informoval, drag show zamerané na deti sa v americkom živote stávajú čoraz bežnejšími a vyvolali vlnu občianskej opozície a nové zákony v štátoch vedených republikánmi na ochranu detí pred sexualizáciou a vystavením obscénnym vystúpeniam.