Pierre-Poilievre-810x500.png

Líder Konzervatívnej strany Pierre Poilievre kritizuje "odpad" v oblasti rozmanitosti, rovnosti a začlenenia

15
Kultúra smrti

Počas nedávneho stretnutia s voličmi líder kanadskej Konzervatívnej strany vyhlásil, že odmietne akúkoľvek angažovanosť v niektorých liberálnych ideológiách, pričom rozmanitosť, rovnosť a inklúziu (DEI) označil za “odpadky”

Pierre Poilievre sa minulý týždeň rozprával s mužom, ktorý sa pýtal, ako bude politik riešiť prebudené ideológie, ak bude zvolený za premiéra. Konkrétne sa ho pýtal na jeho názor na DEI a ESG (environmentálne, sociálne a riadiace aspekty).

“Všetko je to“odpad,”povedal Poilievre vo videu zverejnenom na X, predtým Twitter. “Všetky tieto veci sú falošným priemyslom určeným na to, aby záujmové skupiny, ako sú riaditelia spoločností a insideri, nechutne zbohatli. A nezáleží im na žiadnej z príčin, o ktorých hovoria.”

“Som’proti akejkoľvek z týchto agend,” povedal Poilievre s tým, že “zakazuje svojim členom účasť na Svetovom ekonomickom fóre [WEF]” a plánuje zakázať povinnú digitálnu menu. Odmietol tiež princípy Agendy 2030, ktorú volič konkrétne spomenul.

“Nebudem sa zapájať do tohto odpadu,”dodal. “Chcem sa vrátiť k dobrej, slobodnej podnikovej ekonomike, kde sa podniky presadzujú tým, že majú najlepší produkt, a nie tým, že majú najlepších lobistov. Zamestnanci si ponechajú viac zo svojich miezd [a] vláda sa dostane z’vlasov ľudí, z ich chrbtov a z ich cesty."”

Poilievre sa už predtým postavil proti WEF a digitálnym preukazom a menám, ako aj obhajoval iné konzervatívne hodnoty, ako sú rodičovské práva vo vzdelávaní. Medzitým vláda premiéra Justina Trudeaua’nedávno vydala nariadenie, v ktorom upozornila národný’regulátor vysielania na nové požiadavky na plnenie liberálnych a pro-LGBT iniciatív DEI.

Takéto snahy majú preukázateľne aj tragický negatívny dopad na občanov a zamestnancov. Minulý týždeň predstavitelia školstva nariadili vyšetrovanie smrti 60-ročného riaditeľa v rámci Toronto District School Board (TDSB). Richard Bilkszto spáchal v júli samovraždu po šikanovaní zo strany profesionálneho konzultanta DEI počas školenia a uprostred súvisiaceho súdneho procesu. Riaditeľ obhajoval svoju krajinu a tvrdil, že Kanada čelí menším problémom s rasizmom ako Spojené štáty.

V utorok LifeSiteNews informoval, že inštitút KOJO, ktorý poskytoval tzv. školenia súvisiace so smrťou Bilkszta’zarobil desiatky tisíc dolárov prostredníctvom konzultačných služieb v oblasti spravodlivosti pre vládne programy. Od roku 2021 organizácia zarobila najmenej 96 196,90 dolára z peňazí daňových poplatníkov, ktoré sa používajú na financovanie týchto iniciatív.