Untitled-810x500.png

"Som v hre": DeSantis súhlasí s debatou s Gavinom Newsomom na Fox News

50
Neutral

Guvernér štátu Florida Ron DeSantis a guvernér štátu Kalifornia Gavin Newsom predbežne súhlasili s diskusiou na stanici Fox News, ktorú bude viesť Sean Hannity.

“Rozhodne, idem do toho,” povedal guvernér DeSantis v stredu večer na stanici Fox News v odpovedi na Hannityho otázku. Newsom už predtým ponúkol floridskému republikánovi možnosť diskutovať.

“Debata medzi Kaliforniou a Floridou sa už skončila. Ľudia už roky hlasujú nohami,” DeSantis neskôr napísal na X (predtým známy ako Twitter). “Ale debatu o budúcnosti našej krajiny potrebujeme. Ja’som ochotný hovoriť o svojich plánoch na zvrátenie úpadku tejto krajiny kedykoľvek a kdekoľvek, pretože mám najlepšiu víziu pre budúcnosť našej krajiny."”

Hannity minulý mesiac hostil Newsoma.

Možnosť debaty prichádza v čase, keď sa množia fámy, že guvernér Spojených štátov amerických (USA) J. DeSantis sa chystá na debatu o tom, ako by sa mohol stať prezidentom. Newsom môže kandidovať na prezidenta v roku 2024 medzi obavami týkajúcimi sa Bidenovej’zvoliteľnosti a veku. DeSantis v súčasnosti kandiduje na prezidenta, ale zaostáva za Donaldom Trumpom.

Debata poskytne DeSantisovi ďalšiu príležitosť osloviť voličov na hlavnej káblovej sieti, ktorá je populárna medzi konzervatívcami a republikánmi.

Prvá oficiálna republikánska prezidentská debata je naplánovaná na 23. augusta. Hoci Fox News po nečakanom odchode hviezdneho moderátora Tuckera Carlsona občas oslabila, Hannity pravidelne priťahuje milióny divákov za večer a je najlepším konzervatívnym politickým komentátorom v rádiu, čím poskytuje širokú platformu pre Newsoma aj DeSantisa.

Newsom a DeSantis sa sporia už niekoľko rokov, keďže každý z politikov predstavuje inú víziu pre Ameriku. Newsom obhajoval používanie pornografických kníh v školách, zatiaľ čo DeSantis sa snažil umiestniť rozumné obmedzenia na dostupnosť obsahu pre školákov.

Newsom podporuje stanovisko Demokratickej strany’že potraty by mali byť legalizované počas všetkých deviatich mesiacov tehotenstva až do momentu pôrodu a hradené daňovými poplatníkmi, zatiaľ čo DeSantis je proti financovanie potratov daňovými poplatníkmi a podpísal návrh zákona, ktorý má odstrániť potraty, keď sa dá zistiť tlkot srdca dieťaťa’

Kalifornský guvernér tiež uzavrel svoj štát počas vypuknutia COVID a presadil povinnosť očkovania, zatiaľ čo DeSantis rýchlo ustúpil od podpory uzamknutia, otvoril štát a oponoval súkromným aj verejným očkovacím mandátom.

Kalifornia sa snaží udržať si občanov, pretože liberálna sociálna politika, vysoké dane a nepriaznivé podnikateľské prostredie naďalej vyháňajú obyvateľov zo štátu.

Z tohto štátu utieklo toľko ľudí, že sťahovacia spoločnosť U-Haul v roku 2021 v Zlatom štáte skončili kamióny, pričom mnohí z nich odišli na Floridu.