Maradiaga-author-Honduran-ambassador-810x500.jpg

Kniha "Sväté zrady" odhaľujúca skorumpovaného kardinála Maradiagu bola preložená do poľštiny

34
Kultúra smrti

LifeSite s potešením oznamuje, že Posvätné zrady:

Kniha bola prvýkrát publikovaná v roku 2019 Martou Alegría Reichmannovou, vdovou po bývalom honduraskom veľvyslancovi vo Vatikáne Alejandrovi Valladaresovi. Reichmanová odvážne&nbspodhaľuje&nbspsieť finančnej korupcie a&nbspzakrývania sexuálneho zneužívania, do ktorej je zapletený kardinál  Oacute;scar Andrés Rodriacute;guez Maradiaga, bývalý vysokopostavený spolupracovník pápeža Františka, ktorý bol kedysi&nbspčasto označovaný za&nbsppápežského vicepápeža.” Posvätné zrady  

Sväté zrady zo španielskeho originálu do angličtiny preložil autor a novinár Matthew Cullinan Hoffman. Predáva ju LifeSiteNews pod svojou knižnou značkou Faithful Insight. Výtlačky v angličtine si môžete zakúpiť hromadne alebo jednotlivo pre svoj zbor, študijnú skupinu alebo pre osobný záujem kliknutím sem. Pre zakúpenie v poľštine kliknite sem.   

Wydawnictwo AA bolo založené v roku 1998. Spoločnosť už skôr pre LifeSite uviedla, že chcela poľský preklad knihy Sväté zrady zvýšiť povedomie veriacich o skutočnej hĺbke korupcie kléru za Františkovho pontifikátu. Prekladateľ Jan J. Franczak (navštívte jeho webovú stránku tu) tento týždeň informoval LifeSite, že keď ho AA oslovila, aby projekt dokončil, s nadšením sa pustil do práce. 

Keď som dostal ponuku preložiť Sväté zrady, veľmi som neváhal. Veril som, že môj vydavateľ nenavrhne knihu, ktorá by poškodila Cirkev,”povedal. 

“Hádam ako všetci katolíci by som chcel, aby naši kňazi a biskupi boli žiarivým príkladom všetkých možných cností. Ale tu máme nielen príklad korupcie medzi vysokopostavenými hierarchami vo Vatikáne, ale aj homosexuálny škandál a jeho krytie, do ktorého bol zapletený aj samotný Svätý Otec.” 

“Radšej by som prekladal knihy o dobrých kňazoch a biskupoch a pápežoch, ako som to už urobil (napr. o abp. Fultonovi J. Sheenovi alebo o pápežovi Benediktovi XVI.). Ale náš Pán povedal: ‘Pravda vás oslobodí.’ Takže aj my musíme poznať a odhaľovať pravdu o týchto temných skutkoch zlých kňazov. …Kríza v Cirkvi bude pokračovať, ak nebudeme mať odvahu pozrieť sa pravde do očí a vykoreniť zlo z Cirkvi. 

Franczak tiež pochválil Reichmannovú za to, že prišla so svojím príbehom, ktorý podľa neho musí byť viac známy. 

“Martha Alegria Reichmannová nevyzerá ako osoba, ktorá by chcela poškodiť Cirkev alebo má na tom záujem. Vidím tu osobu, ktorej ublížil biskup, ktorý býval dlhoročným priateľom jej manžela a rodiny a toto priateľstvo zradil.” 

Kúpiť Świątobliwe Zdrady, tpoľskú verziu  Sacred Betrayals: Vdova pozdvihuje hlas proti korupcii Františkovho pápežstva z vydavateľstva AA, kliknite sem.