Screenshot-2023-08-03-at-10.49.27-AM-810x500.png

Joe Rogan hovorí, že je "možné", že 6. január bol falošnou vlajkou hlbokého štátu s cieľom podložiť Trumpa

44
Kultúra smrti

Populárny podcaster a komik Joe Rogan povedal, že podľa neho je “určite možné”, že predstavitelia tajných služieb vyprovokovali protesty zo 6. januára 2021 vo Washingtone, aby sa Donald Trump už nikdy nestal prezidentom. 

“[FBI] používa agentov provokatérov na narušenie pokojných protestov. Je to’bežná taktika,” povedal Rogan začiatkom tohto týždňa vo svojom podcaste samozvanému katolíckemu komikovi Jimovi Gaffiganovi, ktorý je otvoreným zástancom LGBT záležitostí. 

Päťdesiatpäťročný Rogan tiež špekuloval, že Ray Epps bol agentom Deep State.  

Očividne “veci podnecoval”. “Urobil to na kameru,” poznamenal Rogan. “Neviem, či bol federálom,” dodal, ale “viem, že veľa ľudí si myslí, že bol federálom… keď sa na to spýtali FBI, FBI im odpovedala: ‘Nemôžeme vám to povedať.’” 

Epps je biely muž v strednom veku, ktorý bol natočený, ako poháňa ľudí, aby vstúpili do Kapitolu. Na rozdiel od ostatných protestujúcich Epps, ktorý žaluje Fox News za ohováranie, nebol nikdy zatknutý ani obvinený z trestného činu. Liberálne médiá ako The New York Times sa tiež prišli na jeho obranu

Po tom, ako odťažitý Gaffigan Roganovi povedal, že nechápe, ako by eskalácia “mohla byť užitočná” pre FBI alebo pre demokratov, Rogan zdôraznil, že Trump “veľmi otvorene hovoril o svojom pohŕdaní spravodajskými službami,” a že dáva zmysel, že sa budú snažiť využiť zhromaždenie ako spôsob, ako ho politicky poškodiť, aby už nikdy neobsadil Oválnu pracovňu.

“Nemyslím si, že“je mimo možnosti, že by [FBI] nabádali ľudí, aby robili veci, ktoré sú nezákonné,” tvrdil. “V celej histórii majú ľudia s nekontrolovanou mocou a nekontrolovaným vplyvom nepriateľov a Trump bol ich nepriateľom.”

Rogan pokračoval: “Namiesto pokojného protestu — čo robili všetci vonku, čo je úplne legálne — vziať to a vystupňovať to na vstup do hlavného mesta, teraz môžete veci zablokovať. A teraz máte skutočne jasné dôkazy, že tento prezident je zodpovedný za tento pokus o povstanie a ‘je to nebezpečné, ’ je to ‘hrozba pre našu demokraciu, ’ a ‘už nikdy nebude prezidentom, ’ a ‘obviníme ho a pôjdeme po ňom a budeme robiť všetky tieto rôzne veci.’” 

Podľa to Politico bolo v súvislosti s protestmi zatknutých viac ako 1 000 osôb. Z nich bolo odsúdených približne 485 osôb, pričom približne 277 osôb dostalo trest odňatia slobody a približne 113 osôb bolo odsúdených na domáce väzenie. Republikánska kongresmanka Marjorie Taylor Greeneová sa začiatkom tohto roka sťažovala, že niektorí zadržaní sú stále vo washingtonskom väzení a nebol im umožnený rýchly a bezodkladný súdny proces, ako to vyžaduje americký zákon. Ústavy’šiesty dodatok. 

Práve tento týždeň FBI oznámila, že bývalý prezident Trump bol obvinený za námietky proti osvedčeniu prezidentských volieb v roku 2020. Mnohí konzervatívni a republikánski predstavitelia tento krok odsúdili ako zbrojenie spravodajskej komunity, podobné tomu, ako fungujú “banánové republiky” tretieho sveta.