Devon-Archer-810x500.jpg

Hunter Biden volá s Joeom počas zahraničných obchodných stretnutí "zneužitie mäkkej moci": bývalý spolupracovník

10
Kultúra smrti

Bývalý obchodný partner Huntera Bidena Devon Archer sa stretol s konzervatívnym mediálnym titánom Tuckerom Carlsonom v rozhovore zverejnenom v stredu na internete, niekoľko dní po tom, ako Archer hovoril so zákonodarcami, ktorí vyšetrujú obvinenia z korupcie a ovplyvňovania Bidenovej rodiny.

“Je zrejmé, že značka Biden dodáva veľkú moc, keď je váš otec’viceprezidentom,” povedal Archer Carlsonovi v 12-minútovom videu zverejnenom na sociálnych sieťach.

Bývalý kolega a blízky priateľ amerického prezidenta Joea Bidena’syna Huntera, Archer je republikánmi považovaný za kľúčového svedka v ich vyšetrovaní obvinení, že Joe Biden a členovia jeho rodiny sa zapojili do korupčných obchodných transakcií v čase, keď bol Biden viceprezidentom Spojených štátov za vlády Baracka Obamu.

V pondelok Archer údajne zákonodarcom počas niekoľkohodinového rozhovoru za zatvorenými dverami povedal, že Joe Biden bol počas Hunterových’obchodných stretnutí približne 20-krát pripojený na hlasitý odposluch. Údajne prestal hovoriť, že starší Biden hovoril o podnikaní alebo že robil nejaké politické rozhodnutia s ohľadom na obchodné rokovania svojho syna’

V stredajšom rozhovore s Carlsonom však Archer povedal, že telefonáty s Joeom Bidenom počas obchodných stretnutí vyzerali ako “zneužitie mäkkej moci.”

Podľa Archera bol Hunter Biden’s poradenskou činnosťou navrhnutý tak, aby klientov napojil na mladšieho Bidena”s veľkou washingtonskou sieťou a poskytol im prístup k jeho “know-how” v súvislosti s “Bidenovou značkou.”

“Pôvodná myšlienka okolo tohto podniku spočívala v tom, že chceli poskytnúť vláde prehľad a ďalšiu sieť na získavanie kapitálu a potom riešiť regulačné problémy, ktoré by ste mohli mať na podnikovej úrovni,” vysvetlil Archer.

“Porozumieť regulačnému prostrediu znamená v konečnom dôsledku predávať prístup,” povedal s tým, že “taktické” stratégie často zahŕňajú nadviazanie kontaktu s lobistami alebo bývalými vládnymi zamestnancami, ktorí majú kontakty v regulačných agentúrach, aby “sa veci dostali do popredia.”

Po tom, ako bol Hunter vymenovaný do predstavenstva ukrajinskej ropnej a plynárenskej spoločnosti Burisma Holdings, mladší Biden “viedol tím, ktorý mal sofistikované [znalosti regulácie].”

“Musíte’byť odborníkom na ‘poznanie človeka,’ a on bol človek, ktorý bol odborníkom na ‘poznanie človeka,’” povedal Archer.

“A kto bol ten človek, ktorého poznal?"” spýtal sa Carlson.

Ako LifeSiteNews informoval, Joe Biden bol spájaný s prezývkou “veľký chlapík,” aj v e-maile získanom z Hunterov’opustený laptop, v ktorom Hunter údajne požiadal čínskeho obchodného partnera o 10 % pre “veľkého chlapa.”

Odmietajúc menovať konkrétneho “chlapa”, s ktorým mal Hunter strategický vzťah, Archer povedal Carlsonovi, že Hunter “poznal veľa ľudí,” vrátane blízkych členov rodiny, a uznal, že Carlson “poukazuje na to, že kľúčovým vzťahom je otec” bez toho, aby túto narážku skutočne potvrdil.

Odpovedajúc na tvrdenia, že Hunter Biden “obchodoval s menom svojho otca””, Archer poznamenal, že “v konečnom dôsledku mal na to najlepšiu výhodu.”Hunter však podľa neho začal čeliť “Ikarovmu problému”, pretože bol “príliš blízko” svojim mocným konexiám, čo vyvolalo “kontrolu” a viedlo k “veľkej deštrukcii v podnikoch v priebehu niekoľkých rokov.”

Archer tiež zopakoval svoje tvrdenie, že Joe Biden bol počas približne 20 obchodných stretnutí, na ktorých sa zúčastnil Hunter a jeho spolupracovníci v priebehu 10 rokov, na hlasnom odposluchu.

“Myslím, že môžem s určitosťou povedať, že na konkrétnych večeroch alebo stretnutiach [Joe Biden] vedel, že sú tam obchodní partneri,”povedal Archer. “Aby bolo úplne jasné, pokiaľ ide o hovory, neviem, či to bolo organizované telefonovanie alebo nie.”

“Určite to však bolo silné, pretože sedíte’so zahraničným podnikateľom a počujete viceprezidenta’hlas, to’je dosť veľká cena,” povedal. “To’je dosť pôsobivá vec.”

Demokrati, vrátane poslanca J. Schwarzeneggera, sa vyjadrili, že to je dosť silná vec. Dan Goldman z New Yorku, sa pokúšali argumentovať, že Bidenove’telefonáty s Hunterom počas obchodných stretnutí boli jednoducho “náhodnými rozhovormi”, ktoré sa netýkali obchodných alebo finančných dohôd.

Odpovedajúc na túto kritiku Carlson poznamenal, že má veľmi blízko k vlastným deťom, ale nikdy s nimi nebol na hlasitom odposluchu počas obchodného stretnutia.

“Myslím, čo to je? Dospelý muž volá svojmu otcovi na hlasitý odposluch počas obchodného stretnutia?" povedal Carlson a zasmial sa. 

Ak poznamenal, že niekedy to bol sám starší Biden, kto volal počas stretnutí, Archer poznamenal, že “moc mať takýto prístup a takýto rozhovor — to’nie je v plánovanom konferenčnom hovore a je to’súčasť vašej rodiny — to’je ako vrchol moci v D.C.”

“V spätnom pohľade je to’zneužitie mäkkej moci,” povedal.

Na konci krátkeho segmentu Carlson ukázal Archerovi list adresovaný Joeovi Bidenovi z 20. januára 2011.

V liste sa Biden ospravedlnil Archerovi za to, že sa s ním nemohol stretnúť počas obeda s vtedajším čínskym prezidentom Chuom, a dodal, že dúfa, že sa s ním bude môcť čoskoro stretnúť, a je “šťastný”, že Archer a Hunter sú “spolu.”

“Bol to akýsi začiatok nášho partnerstva a on mi ďakoval a ďakoval Hunterovi, myslím, že nakoniec aj za to, že priniesol túto myšlienku tohto vládneho, regulačného a strategického poradenstva do sveta súkromného kapitálu,” povedal Archer Carlsonovi a dodal, že si myslel, že “v tom čase som trafil jackpot v tom, že som našiel regulačné prostredie alebo spoločnosť, ktorá by sa mohla pohybovať priamo na vrchole.”

“Ale, samozrejme, ako ukázal čas, byť trochu príliš blízko slnka sa nakoniec spálil,” povedal Archer.

Ako LifeSiteNews informoval, republikánski zákonodarcovia sú vyšetrujú, či sa Hunter a Joe Biden zapojili do “obchodovania s prístupom” prostredníctvom domácich a medzinárodných obchodných transakcií“ s cieľom obohatiť sa, často na úkor záujmov USA.”

V dokumente informátora FBI z roku 2020 dôverný zdroj široko naznačil, že ukrajinská korporácia Burisma uskutočnila niekoľkomiliónové platby niekoľkým členom Bidenovej rodiny v rámci vyšetrovania, ktoré vtedy viedol ukrajinský’generálny prokurátor Viktor Šokin.

Joe Biden sa neskôr verejne pochválil , že pohrozil Ukrajine zadržaním pomoci vo výške 1 miliardy dolárov, ak nevyhodí Šokina. Šokin bol krátko nato prepustený. Iné správy tvrdia, že Biden sa do Šokinovho’odvolania zapojil preto, lebo ukrajinský prokurátor nevyšetril korupciu v krajine.

Keď sa stále objavujú dôkazy, že Hunter Biden obchodoval s menom svojho otca’aby získal obchodné dohody v zahraničí, Bidenova administratíva sa presunula z popierať akúkoľvek vedomosť o Hunterových’obchodných transakciách k jednoduchému popieranie účasti na nich.