shutterstock_2173822621-810x500.jpg

Ashley Bidenová potvrdila pravosť oplzlého denníka, ktorý získal projekt Veritas: audio

36
Kultúra smrti

Konzervatívny investigatívny portál Project Veritas zverejnil doteraz nepočutú zvukovú nahrávku, na ktorej prezidentova dcéra Ashley Bidenová žiada o vrátenie vecí, ktoré nechala v domove na polceste, kde bývala, čím fakticky potvrdzuje pravosť denníka obsahujúceho oplzlé tvrdenia o jej otcovi, prezidentovi Joeovi Bidenovi.

Podľa vtedajšieho generálneho riaditeľa Veritas Jamesa O’Keefa bola skupina oslovená koncom prezidentskej kampane v roku 2020 so zdrojom, ktorý ponúkol denník údajne patriaci Ashley Bidenovej. V tom čase podľa neho Veritas nemohla potvrdiť pravosť knihy ani jej obsahu, preto sa rozhodla v príbehu nepokračovať a pokúsila sa knihu vrátiť, ale právnik Ashley ju odmietol prevziať, čo by potvrdilo jej pravosť. “Projekt Veritas odovzdal denník orgánom činným v trestnom konaní, aby zabezpečil jeho vrátenie právoplatnému majiteľovi,” O’Keefe povedal.

V denníku, ktorý údajne napísala v čase, keď bola Ashley na odvykacej kúre kvôli drogovej závislosti, údajne napísala, že bola “v mladom veku “hypersexualizovaná” a “spomína si, že bola trochu sexualizovaná s Caroline” (totožnosť tejto Caroline nie je potvrdená, ale Joe Biden má neter s týmto menom). “Pamätám si, že som mala sex s priateľmi @mladý vek; sprchovanie s otcom (asi nevhodné),” napísala autorka. 

Denník tiež opisuje jej rodičov ako podporu v jej boji s drogovou závislosťou, ale náznak, že prezident sa mohol sprchovať so svojou dcérou, bol prijatý ako mimoriadne znepokojujúci vo svetle jeho história nevhodného a nechceného dotýkania sa žien a obvinenie bývalej zamestnankyne Senátu Tary Readeovej zo sexuálneho útoku na jeho osobu. V novembri 2021 FBI vykonala razie v domoch vtedajších a bývalých novinárov Veritas pri hľadaní denníka, čo dodalo dôveryhodnosť jeho pravosti.

Nynie, Project Veritas má zverejnil zvukový záznam telefonického rozhovoru s Ashley Bidenovou z 10. októbra 2020, v ktorom sa domáha vrátenia svojich vecí a počas ktorého potvrdzuje: “toto sú moje veci.”

“Áno, len som chcela, tak som počula, že máš pár mojich vecí, a tak som sa chcela spýtať, či by si sa, prosím ťa, mohol stretnúť s mojím priateľom Erikom, ktorý je dole v Del Rey, či by si sa s ním mohol stretnúť a odovzdať mu tie veci,” hovorí.

Zástupca Veritas jej povie, že medzi vecami je denník, a prečíta prvý riadok prvého záznamu. “Áno, takže ak by ste mohli všetko, čo máte, odovzdať Erikovi, bolo by to naozaj skvelé,” odpovie. 

Zástupca Veritas odpovedá, že nechce dať predmety nesprávnej osobe, do čoho sa Ashley vmieša: “v tejto chvíli, a to nechcem, nechcem do toho zatiahnuť tajnú službu, však? Pretože to jednoducho nie je, je to celý proces. Ale viete, ja som Ashley Bidenová a toto sú moje veci, takže ak by ste to mohli všetko odovzdať, veľmi by som to ocenila. Viem, že ste poslali môjmu manželovi fotku s fotoaparátom a niekoľko ďalších vecí, ktoré sú tiež moje. Takže by to bolo naozaj skvelé. Aké je dobré miesto, kde by sa s vami mohol stretnúť?”

Bez zverejnenia výsledku rozhovoru Veritas informoval, že 16. októbra požiadal o komentár Bidenovu kampaň, na čo mu právnička Ashley’Roberta Kaplanová (tá istá právnička, ktorá odmietla prevziať denník, odporučila, “[m]ali by sme poslať do Južného okresu New York,” ktorý zanedlho schválil prvé z 19 tajných predvolaní, príkazov a zatykačov proti Veritas, ktoré Bidenovo ministerstvo spravodlivosti neskôr použilo na špehovanie organizácie. Veritas odovzdala predmety polícii 8. novembra.

“Teraz, takmer dva roky po predpoludňajších raziách FBI, Project Veritas vynaložil milióny dolárov na obhajobu troch novinárov,” uviedla Veritas. “Rozhodnutie o tom, či vláda bude môcť legálne nahliadnuť do dôverných materiálov novinárov”, a to aj s ich vlastnými právnikmi, by mala čoskoro vyniesť sudkyňa okresného súdu Spojených štátov pre južný obvod New York Analisa Torresová.”

Využívanie federálnych orgánov činných v trestnom konaní na odvetu voči politickým oponentom, zatiaľ čo k ideologicky spriaznenejším porušovateľom zákona sa správa miernejšie, bolo jedným z najznepokojujúcejších aspektov Bidenovho prezidentovania, od stíhanie pro-life aktivistov, zatiaľ čo zanedbávanie pro-abortívneho násilia až po maľovaniu rodičov kritizujúcich ľavicovú indoktrináciu v triedach ako nebezpečných na neprimerané stíhanie účastníkov 6. januára za nenásilné trestné činy.