tmp_d0de78bb-4448-409c-9c4b-90cfa0d5e50d-810x500.jpeg

Debanking Nigela Faragea: Prehraly globalistické elity svoje karty?

33
Neutral

Debanking nie je nová taktika, ktorú používa ľavica. Videli sme ju v prípade kanadských kamionistov a Donalda Trumpa. Nedávne debankingy Nigela Faragea, muža stojaceho za hnutím Brexit, a Dr. Josepha Mercola, ktorý výrazne bojoval proti mainstreamovému príbehu COVID, však môžu naznačovať niečo iné.

V tejto dôležitej epizóde The John-Henry Westen Show sa ku mne pridávajú Frank Wright a Andreas Wailzer a diskutujeme o dôvodoch, prečo boli muži ako Farage a Mercola debankingovaní a čo sa s tým dá robiť. 

Wright sa domnieva, že debanking Faragea naznačuje, že inštitúcie unesené ľavicou nekonajú v dobrej viere. “To, čo sa“stalo, je technicky legálne, ale ukazuje to vzdialenosť medzi zákonnosťou a morálkou,” konštatuje. 

“Princíp, ktorým sa títo ľudia riadia, je dôkazom … mäkkej tajnej dohody medzi hlavnými štátnymi inštitúciami a rozhlasovými a televíznymi inštitúciami, a dokonca aj finančnými inštitúciami, s cieľom vylúčiť a zničiť životné šance ľudí, ktorí jednoducho nesúhlasia s ich politickými názormi,” pokračuje Wright. 

Na dôkaz svojho tvrdenia uvádza 40-stranový spis, v ktorom NatWest Bank, majiteľ Coutts Bank, ktorá Faragea debankingovala, ale svoje rozhodnutie nedávno zrušila, tvrdí, že debanking bol zapríčinili jeho spojenia s bývalým U.americkým prezidentom Donaldom Trumpom, tenistom Novakom Djokovičom a obvinením, že je “homofób a bigotný.” Wright ďalej upozorňuje, že debanking sa neobmedzil len na prominentné osoby, ale že pozná prípady, keď boli kvôli svojim politickým názorom debankingovaní aj bežní ľudia. 

Wailzer zastáva názor, že debanking Faragea vyniesol túto problematiku do popredia, zatiaľ čo predtým sa o nej mlčalo. Vysvetľuje tiež, že by mohlo ísť o zlomový bod v politickej diskusii, keďže Farage oznámil, že začína iniciatívu na zhromaždenie tých, ktorí utrpeli debanking v Spojenom kráľovstve, aby lobovali v britskom parlamente za zvrátenie tohto trendu. 

“Myslím si, že [liberálne elity] si možno vybrali nesprávneho človeka, po ktorom pôjdu, pretože je veľmi vytrvalý a … takmer sám umožnil brexit, ktorý nikto nepovažoval za možný,” hovorí Wailzer. Tvrdí tiež, že debanking Faragea by mohol byť “začiatkom niečoho veľkého, čo by sa postavilo proti týmto veľkým bankám a celému … globalistickému systému.” 

Wright tiež uvádza, že debanking by mohol viesť k väčšej kontrole ďalších inštitúcií vo svetle toho, čo sa zdá byť “konšpirácia” proti Farageovi. 

“Domnievam sa, že tento škandál povedie k širšiemu preskúmaniu zamestnaneckých praktík, najmä v povolaniach a vo verejnej službe, vrátane Národnej zdravotnej služby [NHS], štátnej služby, vzdelávania a akademickej obce, ktoré ukázali systematickú diskrimináciu ľudí, ktorí nezastávajú takzvané ‘progresívne’ názory,” uvádza. 

Upozorňuje tiež, že tento jav sa neobmedzuje len na bankovníctvo. “Ak vaše názory nesúhlasia s názormi tých ľudí, ktorí majú v moci ponúknuť vám zamestnanie, zabezpečiť vám zmluvy a dať vám prednosť, potom sa vám kariéra zaparkuje alebo zničí, alebo sa vám uzavrú cesty k bežným kariérnym možnostiam.” 

Wright dodáva, že debanking je prejavom zúfalstva vládnucich vrstiev a keďže mainstreamové médiá už nedokážu takýto jav ututlať, situácia nie je “stabilná,” čo “zmobilizovalo obyčajných ľudí proti nepriateľskému elementu, ktorý je zúfalý.” 

Podľa Wailzera toto povedomie spôsobí, že ľudia začnú “bojovať” proti týmto inštitúciám a že príbehy podobné tomu, čo sa stalo Farageovi, by sa mali viac šíriť. “Keďže sa čoraz viac ľudí prebúdza a … uvedomuje si, aké sú naše inštitúcie skorumpované, myslím si, že čoraz viac ľudí začne bojovať a začne … si to už viac nenechať páčiť,” vyjadruje názor. “Ak sa vytvorí určitá kritická masa, myslím si, že “bude ťažké presadiť ich agendu.” 

Wright tiež zdôrazňuje, že Farageov príklad je dôkazom toho, že existujú právne mechanizmy na boj proti debaklu, pričom poznamenáva, že 40-stranový spis bol výsledkom toho, že Farage využil “existujúci právny mechanizmus”, aby prinútil svoju banku zverejniť spis. 

“Inštitúcie, ktoré máme na Západe, sú zdravé,” zdôrazňuje Wright. “Boli v obrovskej miere unesené, ale v tejto chvíli stále fungujú tak, aby chránili vaše práva, ak ich používate.” 

Wright sa ďalej vyslovil za sociálnu sieť “podpory a spolupráce” určenú na zdieľanie “informácií, finančnej a právnej podpory,” umožňujúcu bežným ľuďom bojovať proti “právnym nespravodlivostiam”, ako je tá, ktorá postihla Faragea. 

“Je potrebné odpovedať na výzvu do zbrane, ktorá znie: “Choďte von, vstúpte do inštitúcií, vstúpte do miestnej samosprávy, vstúpte do riadenia miestnych úverových družstiev, a to je miesto, kde môžete uplatniť individuálnu moc,”zdôrazňuje. “Je”čas zapojiť sa. Toto je čas krízy a čas krízy je časom príležitostí.” 

Wailzer, zastávajúci názor, že debaklovská agenda je “zlá,” zdôrazňuje potrebu modliť sa a pripomína, že “ak je Boh na našej strane, zvíťazíme” a dodáva, že “by sme sa nemali’nechať odradiť, hoci’čelíme … mocným nepriateľom.” 

Wright v závere epizódy vyslovuje názor, že debanková kríza ukazuje, “že mediálna dominancia už nestačí na udržanie naratívu, ktorý je diametrálne odlišný od záujmov vlastného obyvateľstva,” a dodáva, že hoci “zavedený systém” bol kedysi schopný tajne trestať, to, že to už nedokáže, potenciálne ukazuje, “že sa karta obracia.”

Show Johna-Henryho Westena je dostupná vo forme videozáznamu na’s YouTube kanál a priamo tu na mojom blogu LifeSite.

K dispozícii je aj v audio formáte na platformách ako SpotifySoundcloud, a Acast. Čakáme na schválenie aj pre iTunes a Google Play. Ak sa chcete prihlásiť na odber audio verzie na rôznych kanáloch, navštívte Stránku vysielania tu.

Vytvorili sme’pre túto reláciu špeciálny e-mailový zoznam, aby sme vás mohli každý týždeň upozorniť na zverejnenie novej epizódy. Prosím, prihláste sa teraz kliknutím sem. Môžete sa tiež prihlásiť na Kanál YouTube a YouTube vás’upozorní na nový obsah.

Môžete mi posielať spätnú väzbu alebo nápady na témy relácií prostredníctvom e-mailu [email protected].