Screenshot-2023-07-10-105636-e1688983088997-810x500.png

Jim Caviezel vystúpi na mojom podujatí proti obchodovaniu s ľuďmi inšpirovanom Sound of Freedom na Floride

50
Kultúra smrti

 Po tom, čo som si prečítal veľa o odhalení obchodovania s ľuďmi Sound of Freedom, som zašiel do miestneho kina a chytil tento kontroverzný film. Mal som to šťastie, že som mal počas prvého ranného predstavenia kino úplne pre seba - šťastie, pretože som väčšinu z tých dvoch hodín strávil v slzách.

Povedať, že film je znepokojujúci, by bolo podceňovanie prvej veľkosti. Dokonca aj v dnešnej dobe, keď je sexuálna degradácia dejovou líniou takmer každého filmu a televízneho programu, je zvrátenosť, ktorú dokumentuje tento film, šokujúca.

Ano, ľudia naozaj robia malým deťom nevýslovné veci. Nehovorím’len o tých monštrách, ktoré lákajú božie nevinné deti’do pekelného sexuálneho podzemia. Sú tu aj tí obyčajní ľudia — ľudia, ktorí bývajú v susednom bloku, ľudia, ktorí môžu byť vašimi známymi, priateľmi, členmi vašej rodiny — ktorých ochota platiť alebo prijímať peniaze za zneužívanie detí robí tento ohavný obchod takým výnosným a rozšíreným.

Opravdu je rozšírený a vôbec nie je ďaleko.

V Neapole sa obchoduje s ľuďmi.

Verte tomu!

Rozprával som sa o tomto probléme s miestnymi orgánmi činnými v trestnom konaní. Nie sú to len fámy, nie je to len nejasná možnosť. Je to aktívna realita.

Mladým ľuďom sa ničia životy. Práve teraz a práve tu.

Plukovník Wade Williams z úradu šerifa okresu Collier, ktorý sa zaoberá zachytávaním a službami pre obete, opisuje túto praktiku eufemisticky ako “zneužívanie detí na finančné účely.” Prezradil mi, že len od apríla bolo identifikovaných 22 miestnych obetí (najmladšia z nich má len dva roky). Bolo začatých 17 trestných stíhaní.

“Neapol sa nijako nelíši od iných miest,” povedal.

Tento nechutný zločinecký podnik — celosvetového rozsahu — umožňuje internet, ktorý uľahčuje zdieľanie fotografií detí” a sprostredkovanie kontaktov, ktorých konečným cieľom je spojenie “zákazníka” a “produktu”.

Ana Stevensonová, zakladateľka organizácie Path2Freedom so sídlom v Collier County, vysvetlila, že takéto stretnutia sa zvyčajne konajú v hoteloch a moteloch v oblasti. V 93 prípadoch obchodovania s ľuďmi za posledné štyri roky bolo identifikovaných viac ako 20 takýchto zariadení. Stevensonová obviňuje majiteľov, že pred zločinmi, ktoré sa odohrávajú priamo v ich priestoroch, zatvárajú oči.

Odstrašujúce je, že tento špinavý obchod nevykonávajú len profesionálni zločinci. Stevenson upozornil na prípad, keď šesťročného chlapca obchodovala jeho matka od jeho troch rokov.

Tento prípad dáva za pravdu postrehu Lisy Stedmanovej, zakladateľky organizácie Collier Citizens Against Sex Trafficking, ktorá mi povedala, že ide o “temné podbruško všetkých našich štvrtí, vrátane priamo tu v Collier County.”

Vyzvala na väčšiu informovanosť a školenia, najmä pre políciu, nemocničný personál a školský personál, ktorí sú v pozícii, aby si všimli príznaky zneužívania a “zabránili tomu, aby sa to dialo nekontrolovane.”

Ale nie je to’ľahké, ako jasne povedala Monica Nagy, zakladateľka miestnej skupiny I Am Fuse (a sama obeť zneužívania). Zdieľala, že “nie všetci vyzeráme ako vo filmoch. Niektoré z nás sa ešte stále vracajú večer domov k rodičom, niektoré z nás nie sú’špinavé, niektoré z nás nemajú’modriny, s niektorými z nás obchodujú členovia rodiny, ktorí by nás mali chrániť.”

Môže sa zdať zvláštne, že Sound of Freedom nazývam kontroverzným. Pripúšťam, že tento film o skutočnej záchrane obchodovaných mladých ľudí sa ťažko pozerá. Ale kto by mohol namietať proti rozprávaniu takého dôležitého a naliehavého príbehu? Kto by si neželal, aby sa zvýšilo povedomie verejnosti a aby sa začalo konať?

Smutné je, že je veľa ľudí, ktorí v tejto strhujúcej, na faktoch založenej dráme vidia hrozbu.

Distribúciu filmu päť rokov blokovala hollywoodska štúdiová kabala. Keď ho premietali v americkom Kongrese, zúčastnili sa na ňom len členovia jednej strany. Chcete hádať, ktorá strana zostala mimo?

Dočítal som sa, že niektorí považujú film za akúsi ľúbostnú pravicovú fantáziu — stranícke porno pre dav MAGA, ak chcete.

Človek sa môže len čudovať, aké záujmy sú chránené, aké prepojenia sú chránené. Mám podozrenie, že na pozíciách politickej moci sú jednotlivci, pred ktorými by Jeffrey Epstein vyzeral ako pán Rogers.

Ale to je téma na iný článok.

Práve teraz mám v úmysle urobiť všetko, čo je v mojich silách, aby som informoval o obchodovaní s deťmi. Musíme osloviť tých ľudí, ktorí možno nebudú ochotní pozrieť si trýznivý film, ale ktorí aj tak potrebujú pochopiť, čo’sa deje, a uvedomiť si bezprostredné nebezpečenstvo, ktoré predstavuje pre ich deti a vnúčatá.

Niet lepšieho spôsobu, ako upútať pozornosť, ako s trochou hollywoodskeho lesku.

V súčasnosti som teda v kontakte s produkčnou spoločnosťou, ktorá stojí za filmom Zvuk slobody. Plánujeme’špeciálne podujatie, ktoré sa bude konať v Neapole. Bude tu Jim Caviezel, herec, ktorý hrá vo filme, a Jim Ballard, záchranca, na ktorého skutočných zážitkoch je film založený, aby poskytli pohľad na túto hroznú situáciu. Budú diskutovať o skutočnosti, ktorá sa skrýva za týmto príbehom, a dokonca sa podelia aj o materiály, ktoré neboli zahrnuté do filmu.

Určili sme dátum a miesto: Vo štvrtok 19. októbra v Grand Hoteli. Vstupné je 500 dolárov na osobu. Výťažok podporí aktivity proti obchodovaniu s ľuďmi v okresoch Collier a Lee.

Informácie o vstupenkách získate na telefónnom čísle:

O obchodovaní s deťmi sa musíte dozvedieť, pretože sa musí zastaviť. Zúčastnite sa na našom podujatí.

Táto esej vychádza z homílie, ktorú predniesol páter Orsi. Môžete si ju pozrieť vyššie.

Kňaz diecézy Camden v New Jersey páter Michael P. Orsi v súčasnosti pôsobí ako farský vikár vo farnosti svätej Agnes v meste Naples na Floride. Je moderátorom Action for Life TV, týždenného seriálu káblovej televízie venovaného otázkam ochrany života, a jeho texty sa objavujú v mnohých publikáciách a internetových časopisoch. Epizódy jeho televíznej relácie si môžete pozrieť online.