GettyImages-1356641236-810x500.jpg

Bidenova administratíva vyvíjala nátlak na veľké technologické spoločnosti, aby potlačili kritiku mandátov COVID, odhaľujú nové "súbory Facebooku

42
Kultúra smrti

Akcia prezidenta Joea Bidena úzko spolupracovala s Facebookom na cenzúre nesúhlasu s COVID a súvisiacimi politikami, ako vyplýva z najnovšieho súboru e-mailov, ktoré zverejnil kongresman Jim Jordan.

Emaily poskytujú ďalší dôkaz, že veľké technologické spoločnosti nefungujú ako nezávislé súkromné spoločnosti, ale ako predĺžená ruka federálnej vlády.

Napr. v jednom z telefonátov so zamestnancom Facebooku sa Bidenova “riaditeľka pre zapojenie verejnosti” Courtney Roweová podľa všetkého vysmievala Američanom z vidieka. “Ak niekto na vidieku v Arkansase uvidí niečo na FB, je to”pravda,” povedala Courtney Roweová. “To, čo potrebujeme, je pomoc pri potláčaní mýtov.”

Ako poznamenala Fox News, Biely dom predtým poprel, že by došlo k špehovaniu Američanov, ktorí vzniesli otázky týkajúce sa záberu COVID.

LifeSiteNews predtým informoval o Bidenovom’tvrdení, že Facebook “zabíja ľudí” tým, že necenzuruje viac COVID “dezinformácií” a bývalej tlačovej tajomníčke Bieleho domu Jen Psakiovej, ktorá priznala, že administratíva “označovala pre Facebook problematické príspevky, ktoré šírili dezinformácie.”

Ďalším lídrom v snahe o cenzúru bol Rob Flaherty, bývalý riaditeľ digitálnej stratégie prezidenta Bidena”. Očakáva sa, že sa pripojí k prezidentskému’tímu pre opätovné zvolenie, čo by mohlo vyvolať obavy, ako by mohol tento vzťah s Facebookom využiť na potlačenie informácií priaznivých pre jeho šéfa’oponentov.

“Som zvedavý – NY Post chrlí články každý deň… Čo sa s tým má stať z pohľadu politiky. Dostane ten článok redukciu, nálepky?"” Flaherty sa spýtal. Facebook spolu s ďalšími veľkými technologickými spoločnosťami potlačil pravdivý príbeh New York Post o informáciách v notebooku Huntera Bidena, ktoré sa týkali jeho obchodných vzťahov.

V decembri minulého roka Jean-Pierre trval na tom, že Biely dom nebol “zapojený” do rozhodnutia Facebooku”potlačiť príbehy súvisiace so strateným počítačom prezidentovho syna Huntera Bidena”.

Flaherty tiež navrhol, aby boli ľudia “vyhodení”z Facebooku.

Navrhol tiež, aby boli príspevky The Daily Wire a pravicového komentátora Tomiho Lahrena’znížené v prospech zvýšenia hodnotenia Wall Street Journal a New York Times.

V priebehu roka 2021 Flaherty naďalej tlačil na Facebook, aby konal. “A Facebook samozrejme ustúpil. Spoločnosť PRIPUSTILA Bielemu domu, že znížila obsah niektorých príspevkov – aj keď tieto príspevky neporušovali’podmienky spoločnosti’a obsahovali PRAVDIVÉ informácie,” napísal kongresman Jordan.

Jeden zamestnanec prisľúbil Bielemu domu, že bude “útočiť na viralitu” prostredníctvom “degradácie kanálov.” Zamestnanec výslovne povedal, že aj informácie, ktoré nie sú “nepravdivé”, budú degradované, napríklad kritika povinného očkovania, pretože “vedie k negatívnemu prostrediu v súvislosti s očkovaním.”

“Tieto novoobjednané poznámky zo stretnutí naďalej ukazujú Bidenov Biely dom”túžbu usmerňovať a kontrolovať obsah na Facebooku,” napísal Jordan. ”Ďalšie dôkazy o cenzúrno-priemyselnom komplexe.”

Sľúbil, že budú odhalené ďalšie informácie.

Nové odhalenia vyvolali kritiku zo strany politických lídrov a zástancov lekárskej slobody.

“Bidenova administratíva je nepriateľom slobody prejavu,” uviedol profesor Stanfordskej univerzity Jay Bhattacharya vysvetlil. “Je to tá najautoritárskejšia americká vláda, akú som’vo svojom dospelom živote zažil.”

“Táto ďalšia časť okrem iného ilustruje pohŕdanie, ktoré majú vládni cenzori voči zdravému rozumu bežných Američanov,” dr. Aaron Kheriaty napísal. “Úroveň povýšenosti a neoprávnenej dôvery vo vlastný úsudok je ohromujúca.”

Emaily sa pridávajú k rastúcemu počtu dôkazov, ktoré ukazujú, že federálni vládni úradníci pracujú na potláčaní pravicových a neľavicových hlasov. Ďalšie dokumenty získané prostredníctvom žaloby štátov Missouri, Louisiana a komentátorov vrátane Roberta F. Kennedyho ml, ukazujú, že úradníci Bieleho domu mali priamy prístup k zamestnancom spoločnosti Big Tech.

Ako predtým informoval portál LifeSiteNews, v prvej várke e-mailov zverejnených v rámci žaloby sa zistilo, že Bidenovi úradníci a Big Tech sa pravidelne stretávali, aby diskutovali o tom, čo treba cenzurovať. Jeden e-mail od zamestnanca Facebooku dvom pracovníkom Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) sa pýtal na zriadenie mesačného “stretnutia o dezinformáciách/odhaľovaní” “okrem našich týždenných stretnutí.”

Úradníci spoločnosti Facebook tiež zmazali parodický účet na Instagrame Dr. Anthonyho Fauciho po tom, čo sa sťažoval Bidenov úradník Clarke Humphrey.