Robert-F.-Kennedy-Jr.-Fox-News-810x500.png

Strhnutie masky z RFK Jr. a hrozba, ktorú jeho kandidatúra predstavuje pre Donalda Trumpa

81
Kultúra smrti

História poskytuje príklady prezidentských kandidátov tretích strán, ktorí rozhodli voľby. Ross Perot v roku 1992 odmietol Georgea H. W. Busha v druhom funkčnom období, keď kandidoval na kandidátke Reformnej strany a získal 18,9 % hlasov. Bill Clinton zvíťazil len so 43,0 percentami.

V roku 1980 kongresman John Anderson kandidoval nesúrodo, ale získal 6,6 percenta hlasov. Reagan zvíťazil nad Carterom v pomere 50,7 % ku 41,0 %. Nie je jasné, či bola Andersonova kandidatúra vykonštruovaná Reaganovou kampaňou, aby oddelila hlasy od Cartera. Teddy Roosevelt v roku 1912, keď kandidoval ako tretia strana, rozdelil hlasy republikánov a získal Woodrowa Wilsona, prvého progresívneho ľavicového prezidenta.

Na rad prichádza RFK Jr, s platformou, ktorá sa výrazne prekrýva s programom MAGA. Kennedy v nedávnom rozhovore s&nbspJamesom O’Keefom odhaľuje, že sa zameriava na&nbspvoličov MAGA, najmä na&nbspmladších, ktorí nie sú oboznámení s temnou históriou jeho rodiny.

Myslím si, že vďaka mojej schopnosti prilákať nezávislých a mnohých, mnohých republikánov mám v skutočnosti pravdepodobne väčšiu šancu vyhrať voľby ako ktorýkoľvek iný demokratický kandidát.

Trumpovou’Achillovou pätou bolo, že sa nechal oklamať a podporil COVID naratív farmaceuticko-medicínsko-globalistického komplexu. Kvôli svojej vrodenej neochote vydať mea culpa a priznať, že bol oklamaný, by Kennedy mohol potenciálne osloviť túto veľkú časť voličov. Možno Trump vsádza na mea culpa pre prekvapenie v októbri 2024.

Z pevných reálno-politických dôvodov sa Trump vyhýba útokom na Kennedyho a je skromne pochvalný. Mnohí predpokladajú, že Kennedyho nezávislá kandidatúra by pritiahla viac hlasov demokratov ako MAGA. To by mohla byť osudová chyba. Niektoré veci sú na Kennedym a jeho zosnulom strýkovi a otcovi príťažlivé. Veriť však, že Kennedyho klan je svätý, je absurdné.

Exponátom A bol Teddy Kennedy, s potupnou minulosťou vrátane Chappaquiddicku, sendvičov pre čašníčky a zdokonaľovaním kariéry chlastanie, bonkovanieborking v spolupráci so senátorom menom Biden. Alebo jeho zadný bromance s Jurijom Andropovom proti Reaganovi. Morálka Teddyho starších bratov nebola úplne iná.

Seymour Hersh, dekan investigatívnych novinárov a žiadny konzervatívec, zostavil 500-stranový zväzok negatív Kennedyovcov. Ich zločiny a slabosti sa sotva obmedzovali na ukradnutie volieb v roku 1960 Nixonovi v Illinois a inde. Existujú rozsiahle záznamy o ich úplatkoch a prijímaní úplatkov, spolčení s mafiánmi a skorumpovanými odborárskymi bossmi, sukničkárstve a podpore atentátov na zahraničných lídrov. Posmrtné svätorečenie RFK, jeho brata’consiglieriho a vykonávateľa, bolo poslednou fošňou v kamarátskej mytológii. Kamelot bol viac než mýtus. Hersh ho opísal ako “roky klamstiev a zatajovania.”

Kennedy predtým tvrdil, že má “vždy bol ostro pro-očkovací” a podporuje “politiku, ktorá podporuje úplné očkovanie všetkých Američanov.” To je samozrejme v rozpore s jeho súčasným postojom. Kennedy nie je žiadnym konzervatívcom, podporoval Hillary Clintonovú v jej senátorských voľbáchprezidentské preteky.  Kennedyho schizma je dvojsečnou fúziou antiglobalistickej rétoriky, ktorá oslovuje populistov, v kombinácii s climate change/environmentalism. Pri každej príležitosti vkladá populistické buzzwords. Pravicovo orientovaní influenceri, ktorí sa nad ním teraz rozplývajú, musia preskúmať jeho pôvod a pôvod jeho predkov, počnúc koreňmi organizovaného zločinu Josepha P. Kennedyho’

Rodinný biznis sa zo zločinu pretransformoval do politiky zločinu inými prostriedkami. Je to šikovne prebalený demokrat, ktorý pre tento okamih intrigoval celé desaťročia. Chameleón, ktorý sa neustále prefarbuje v reakcii na meniace sa politické vetry, privlastňuje si témy MAGA, ktoré teraz majú platidlo. Ten istý chlapík, ktorý podporoval Hillary Clintonovú bľabotal, keď podlí republikáni ukradli Johnovi Kerrymu voľby v roku 2004.

V rozhovore s O’Keefom Kennedy pochmúrne a s veľkou vážnosťou rozpráva, že krátko pred smrťou svojho otca povedal synovi svoje zdesenie z toho, že zistil, že vládni úradníci klamú. Kto to vedel? Toto je bohatý postreh od Kennedyho. Či to otec skutočne povedal svojmu synovi, je irelevantné.  (Akékoľvek pretrvávajúce pochybnosti, ktoré Američania v tomto smere mali, vyriešila Bidenova administratíva stroj na lži. Bagdad Bob na túto posádku nemal.)

Bude veľa nespokojných demokratov bez ohľadu na to, ktorý kandidát si zabezpečí nomináciu. Médiá a demokrati útoky na Kennedyho mu len pomáhajú, podobne ako Trumpovi. Jasne sa to ukázalo pri tvrdých útokoch demokratov’ na Kennedyho počas jeho júlového vystúpenia pred osobitným podvýborom Snemovne reprezentantov pre súdnictvo pre zbrojenie federálnej vlády. Kennedy šikovne premenil útoky na bezplatnú infomáciu, čo je talent, ktorý zdieľa aj Trump. Obchádza popredné podcasty, zo dňa na deň sa stal vyhľadávaným hosťom, zatiaľ čo dary na kampaň sa mu hrnú. Verí, že veľká časť volebného bojového priestoru v roku 2024 bude online. To sa doteraz ukázalo ako presné.

Získanie demokratickej nominácie si vyžaduje, aby Kennedy prekonal médiá a mašinériu Clintonovej/Obamu. Malá šanca. Spýtajte sa súdruha Bernieho. Jeho jedinou cestou vpred je nezávislá kandidatúra. Otázka znie: poškodil by viac demokratov alebo Trumpa? Republikáni majú dilemu: čeliť Kennedymu bez toho, aby naňho útočili a znepriatelili si jeho priaznivcov. Kennedy tvrdí, že podľa interných prieskumov má na Trumpa náskok osem bodov. (Pozoruhodné je, že jediný raz počas 48-minútového rozhovoru zaznie slovo “Trump”.)

Čitatelia môžu rozhodnúť, či toto tvrdenie, alebo jeho odmietnutie úvahy o nezávislej kandidatúre, považujú za dôveryhodné.  Kým nezačnú na mítingy chodiť desaťtisíce ľudí, tvrdenia, že vedie Trump, prepadnú v teste smiechu. Kennedyho’predvolebné podujatia vyzerajú skôr ako astroturf než grassroots. Robí podcasty; Trump organizuje najväčšie americké politické zhromaždenia v histórii.

Kennedy by mohol byť dokonalým protivníkom Trumpa v trojkolovom súboji. Zdržiava sa kritiky Bidena. Prečo by to robil, keď tento pruh okupujú republikáni? Je zručným diskutérom, ovláda fakty, má prst na pulze súčasných existenčných problémov. Nikto z jeho implodujúcej strany sa mu nepribližuje. Nikto nevlastní debatu o vakcínach COVID tak ako on. Súboj troch strán medzi Kennedym, Trumpom a demokratom je divokou kartou, ktorú národ nepotrebuje. Zatiaľ sa obaja pekne zohrávajú, hoci obaja čerpajú z rovnakej skupiny voličov.

Histrionický a nevyspytateľný (ale vždy zábavný) Lawrence O’Donnell na stanici MSNBC’skutočne dáva letmý zmysel, prepichuje závoj z Kennedyho zabaleného príbehu a zároveň zdôrazňuje strach demokratov&nbspz&nbspjeho kandidatúry:

Väčšina [Kennedyovcov] nevypúšťa odkazy na svojich otcov alebo strýkov, aby ste všetci v prvej minúte s istotou vedeli, kto presne sú, a podľa toho sa k nim správali  Ja som sa veľmi zdráhal hovoriť o Robertovi Kennedym ml. v tomto programe, pretože som nechcel umožniť jeho prístup k drogovej závislosti, ktorú nikdy neprekonal, drogovej závislosti, ktorá ho sprevádza celý jeho dospelý život, závislosti na pozornosti.

O’Donnell je podozrievavý voči každému, kto je závislý od odkazov na predkov. Emerson: “Čím hlasnejšie hovoril o svojej cti, tým rýchlejšie sme počítali lyžičky.” Snahy republikánov pomôcť Kennedymu v podkopávaní Demokratickej strany sa môžu obrátiť proti nemu.

Nateraz poskytuje užitočný obušok proti demokratom’ domčeku z kariet. Čo vysvetľuje republikánske financovanie jeho kampane. Trump v súčasnosti potrebuje Kennedyho viac ako Kennedy Trumpa. Kennedy potrebuje Trumpa, aby určil, na ktoré politiky má klásť dôraz.

Prevzaté so súhlasom American Thinker.