truckers-freedom-convoy--810x500.jpeg

Súd v Ontáriu stiahol obvinenia z trestného činu voči protestujúcemu z Freedom Convoy

14
Neutral

Protistovi, ktorý čelil právnej kontrole za svoju účasť na Konvoji slobody, boli tento týždeň stiahnuté obvinenia. 

Fond Demokracie (TDF) v utorok oznámil, že jeho právnici  zabezpečili bezvýhradné stiahnutie obvinenia pre muža z Windsoru, ktorý bol trestne obvinený v súvislosti s protestmi Konvoja slobody, ktoré sa konali vo Windsore vo februári 2022.” 

Obvinenia z “ublíženia na zdraví a neuposlúchnutia súdneho príkazu” boli vznesené proti Ericovi Lemmonovi, ktorého od mája zastupovali právnici TDF. Podľa tlačovej správy organizácie sa “dvojdňový súdny proces mal začať 14. augusta 2023, kým dnes koruna nestiahla obvinenia.” 

Obvinenia boli stiahnuté z dôvodu, že “nie je dôvodná nádej na odsúdenie.”TDF označila bezvýhradné stiahnutie obžaloby—porovnateľné s oslobodzujúcim rozsudkom alebo zastavením konania—za “priaznivé riešenie.” 

Kým Lemmonov’právny boj sa náhle skončil, trestné obvinenia a súdne procesy pokračujú pre mnohých vodcov a účastníkov Freedom Convoy, počas ktorého sa občania postavili proti radikálnej politike COVID-19, ktorú zaviedla kanadská vláda. 

Niektorí pokojní demonštranti sa tiež dočkali obvinení zrušenia, zatiaľ čo iní boli za svoju účasť potrestaní. V máji bol pastor a otec uznaný vinným z ublíženia na zdraví a porušenia príkazu na prepustenie. Čelí tiež obvineniu z trestného činu “úmyselného poškodenia a zničenia základnej infraštruktúry,” pričom čaká na ústavnú žalobu, ktorú podali jeho právnici. 

Ďalší prípad, ktorý vláda ostro skúma, sa týka dôstojníka Windsorskej policajnej služby, ktorý dostal trest za finančnú podporu protestov. Začiatkom tohto roka dostal konstábl Michael Brisco odmenutrest 80 hodín neplatenej práce—ktoré mal odpracovať počas dovolenky alebo dní odpočinku—za to, že vlani daroval 50 dolárov na Konvoj slobody.  

Koncom júna Brisco podal odvolanie na Ontarijskú civilnú policajnú komisiu, aby napadol svoj rozsudok za “diskreditujúce správanie.” 

Tamara Lichová a Chris Barber, ktorí viedli konvoj slobody v roku 2022, začnú v septembri štvortýždňový súdny proces pre obvinenia z trestných činov, ako predtým informoval portál LifeSiteNews. 

PREHLIADNITE 

Vedúca konvoja slobody Tamara Lichová sadá k historickému rozhovoru s Jordanom Petersonom  

Maxime Bernier hovorí, že neľutuje po tom, čo bol uznaný vinným z obvinení z porušenia pravidiel COVID v roku 2021