Screenshot-2023-08-04-at-12.35.41-PM-810x500.png

Z uniknutého Tuckerovho rozhovoru vyplýva, že bývalý šéf polície Kapitolu spochybnil úlohu Deep State v 6. januári

18
Neutral

Na doteraz nezverejnených záberoch bývalý šéf polície Kapitolu Spojených štátov naznačuje, že za takzvanou “vzburou” 6. januára 2020 stála samotná federálna vláda.

“Nie som“konšpiračný teoretik,” povedal bývalý šéf Steven Sund Tuckerovi Carlsonovi v doteraz neodvysielanom rozhovore, “ale keď sa pozriete na informácie“znie to tak, že tajili spravodajské informácie.”

Sund je autorom knihy s názvom Odvaha pod paľbou, v ktorej podrobne opisuje udalosti, ktoré viedli k 6. januáru - a udalosti v samotný deň.

V knihe sa pýta:

Čo vedela spravodajská komunita o plánoch povstalcov pred útokom?"

Prečo bola žiadosť o vyslanie Národnej gardy neustále zamietaná a odkladaná? Prečo bolo hlavné mesto krajiny’také zraniteľné?

Sund vo svojej knihe uvádza, že bol “nútený vziať na seba zodpovednosť a odstúpiť.” Jeho snaha zdôvodniť, prečo mu vládne a vojenské agentúry nepomohli, ho viedla k spochybneniu oficiálneho príbehu.

V rozhovore s Carlsonom v neodvysielanom rozhovore pre Fox News sa pýtal:

Mohlo by sa stať, že by vlastne… tak trochu chceli, aby sa niečo stalo?"

Nie je to’ďaleko, aby sme si to začali myslieť.

Je to smutné, keď si začnete dávať všetko dokopy a premýšľať o tom, ako sa to odohralo… čo bolo ich konečným cieľom?"

Krátke video zverejnené spolu so správou je dvojminútovým úryvkom z hodinového rozhovoru – nahraného ešte v čase, keď Carlson pôsobil v populárnej televízii.

Sund tvrdí, že do zhromažďovania informácií pred 6. januárom boli zapojené vojenské spravodajské služby. To sa zhoduje so správami médií hlavného prúdu, ktoré podrobne uvádzajú početné kontaktné body medzi spravodajskými agentúrami – a skupinami ako Proud Boys.

Titulok Business Insider z novembra 2022

A ‘krajne pravicová konšpiračná teória’

Predstava, že USA spravodajské služby zohrali úlohu v takzvanom “povstaní” zo 6. januára, sa v mainstreamových médiách bežne zosmiešňuje.

reportáž CBS News z 23. apríla 2023

Tzv. konšpiračná teória je z veľkej časti zásluhou aj Tuckera Carlsona, ktorý sa podľa Media Matters, zaviazal k “konšpiračnému hlásaniu” – a v jednom video, “Vzbura bola ‘podrazom’ vládnych organizácií, ktorý bol zavedený s cieľom ospravedlniť rozsiahle prenasledovanie konzervatívcov.”

Carlson je predmetom žaloby za urážku na cti od bývalého príslušníka americkej námornej pechoty a “člena Oath Keepers” Raya Eppsa.

Ako 12. júla informoval Washington Post :

Carlson začal vo svojom vysielaní pravidelne spochybňovať, či Epps nie je informátor alebo tajná osoba, a v jednom vysielaní z januára 2022 ho označil za niekoho, kto ‘pomáhal inscenovať povstanie’.

V januárovom vysielaní v roku 2023 Carlson svojim divákom pripomenul, že Epps ešte nebol obvinený. ‘Prečo je to tak? Nuž, prestaňme’klamať,’ povedal Carlson svojim divákom. ‘V tejto chvíli je’celkom zrejmé, prečo je to tak.’

Ray Epps je na videozázname, na ktorom opakovane vyzýva účastníkov pochodu, aby sa 6. januára vybrali ku Kapitolu.

Vzdor svojej zjavnej úlohe pri podnecovaní “vzbury,” Ray Epps’ bolo meno z pôvodnej výzvy FBI na poskytnutie informácií o podozrivých odstránené a nikdy nebol obvinený z trestného činu.

Podľa Politico správy z 30. mája 2023 bolo za “vzburu” obvinených viac ako 1 000 ľudí, pričom 485 bolo odsúdených – a 277 uväznených. Stewart Rhodes, prvý z deviatich prísažných, ktorí čelili obvineniam, bol odsúdený na 18 rokov väzenia.

V krátkom videu uvedenom v reporte National Pulse Carlson uvádza, “Musíte byť idiot, aby ste nepredpokladali, že spolupracuje s niekým. Teda, no tak!" ”

Carlson poznamenáva, že na vypočúvaní 6. januára sa odmietlo akékoľvek spojenie medzi Eppsom a “orgánmi činnými v trestnom konaní.” Výbor však nepovedal nič o potenciálnom spojení tohto bývalého mariňáka”s vojenskou rozviedkou –, ktorá podľa Sunda “musela” byť zapojená do 6. januára.

Sund, spomínajúc na svoje spracovanie podivného prípadu Raya Eppsa vo svojej knihe, poznamenal, že “6. januárath mu výbor poďakoval za jeho úprimnosť.”

Joe Rogan sa pridáva k ‘konšpirácii’

Populárny podcaster Joe Rogan 28. júla vo vysielaní povedal, že “vec 6. januára je zlá, ale aj, že spravodajské služby boli zapojené do provokácie ľudí do budovy Kapitolu. To’je fakt” predtým, ako sa ďalej spýtal, či Ray Epps “bol federál.”

Neviem, ale…myslím si, že každá ďalšia osoba, ktorá sa podieľala na koordinácii vlámania do Kapitolu a následnom podnecovaní ľudí, boli všetci zatknutí…

Tento človek nebol. Nielen to, ale obhajovali ho v The New York Times, The Washington Post…, že Fox News ho neprávom obvinili z podnecovania, keď on jednoznačne podnecoval, robil to na kameru.

Neviem, či bol podnapitý. Viem, že veľa ľudí si myslí, že bol fed.

Rogan dodáva jeden z dôvodov, prečo by sa americké spravodajské služby – vojenské aj nie – snažili očierniť prezidenta Donalda Trumpa a jeho stúpencov zinscenovaným aktom vzbury. Je to preto, že sú práve tým hlbokým štátom, proti ktorému Trump hlasno vystupuje.

Keď sa fakty menia

Fakty zo 6. januára podliehali zmenám dokonca aj v mainstreamových médiách. Ľavicová kongresmanka Alexandria Ocasio-Cortezová c 25. októbra 2021 vyhlásila, že výsledkom 6. januára bolo “takmer 10 mŕtvych.”

Senzácie o “terorizme” roznecujú vyhlásenia, ako je toto. Koľko ľudí teda v ten deň naozaj zahynulo – a kto to bol?"

Na to novinár Glenn Greenwald reagoval:

Pokračoval ďalej:

Poučenie z 11. septembra je alebo malo byť , že dovoliť politikom klamlivo zveličovať domáce hrozby alebo využívať propagandistický termín ‘terorizmus’ na ospravedlnenie útokov na občianske slobody je mimoriadne nebezpečné.

Podľa FactCheck – bola v ten deň zabitá jedna osoba. Ashli Babbittovú zastrelil policajný poručík Michael Bird, ktorý bol zbavený všetkých obvinení za to, že strieľal naslepo cez dvere.

Birdova’identita bola pred verejnosťou celé mesiace utajovaná, pričom sa uvádzali “bezpečnostné” dôvody.

Keď sa konečne dostal na verejnosť, Bird vraždu zarámoval ako hrdinský čin služby.

V bezostyšnej tradukcii Babbittovej”smrti povedal: “Viem, že v ten deň som zachránil nespočetné množstvo životov.”

Hovoril o čine, ktorý Trump opísal ako “vraždu.”

Dvaja ďalší pro-trumpovskí demonštranti zomreli na srdcové ťažkosti, zatiaľ čo u tretieho sa na druhý deň zistilo, že zomrel na predávkovanie drogami.

New York Times ran so šokujúcim príbehom policajta Briana Sicka, ktorý mal zomrieť v dôsledku toho, že ho jeden z výtržníkov zasiahol hasiacim prístrojom.

Potom sa ukázalo, že Sicknick zomrel na mŕtvicu, ktorá nemala žiadnu súvislosť s tupým poranením. Niekoľko policajtov si po udalostiach zo 6. januára – vzalo život, ktorých zaradenie bolo uvedené ako odôvodnenie pre Cortez’ nápaditýa zavádzajúci – súčet.

Zverejnením tohto záznamu, ktorý National Pulse poslal nemenovaný informátor, sa do centra pozornosti opäť dostáva dôležitý protiklad k oficiálnej verzii udalostí.

Sľubujú sa ďalšie zverejnenia, ktoré nám možno pomôžu odpovedať na otázku, ktorá už viac ako dva roky trápi bývalého šéfa kapitolskej polície –  aký bol ich konečný cieľ?"