Senator-Gerard-Rennick-810x500.png

Austrálski politici grilujú vedúcich pracovníkov spoločností Pfizer a Moderna v súvislosti s poškodením srdca v dôsledku injekcie COVID

21
Neutral

Manažéri farmaceutickej spoločnosti sa vo štvrtok vyhli otázkam austrálskych politikov týkajúcim sa poškodení srdca spôsobených očkovacími látkami Covid a tvrdili, že ľudia neboli nútení injekcie užívať.

Senátor Gerard Rennick z Liberálnej strany Austrálie sa počas senátneho vypočúvania 3. augusta opýtal dvoch zástupcov spoločnosti Pfizer, či ich spoločnosť “rozumie tomu, prečo vakcíny spôsobujú myokarditídu a perikarditídu? A ak nie, ako môže zaručiť, že’nepoškodzuje aj iné orgány? A môžete vysvetliť proces, prečo vakcína spôsobuje myokarditídu a perikarditídu?" ”

Zástupca spoločnosti Pfizer poskytol vyhýbavú odpoveď: “Na základe našich klinických štúdií a farmakovigilančných údajov, ako aj reálnych dôkazov po distribúcii miliárd dávok vakcíny si zachovávame silnú dôveru v bezpečnostný profil vakcíny.”

Takisto tvrdil, že “počet hlásení o myokarditíde zostáva malý.”

Rennick ďalej niekoľkokrát prerušil zamestnanca spoločnosti Pfizer, aby mu pripomenul, že neodpovedal na jeho otázku, ako vakcína mRNA spôsobuje myokarditídu.

Zástupca spoločnosti Pharma nakoniec povedal, že “vezme otázky na vedomie a vráti sa do výboru s akýmikoľvek informáciami, ktoré môžeme poskytnúť.”

Druhý zástupca spoločnosti Pfizer vyhlásil počas vypočúvania, že je presvedčený, “že nikto nebol nútený mať vakcínu.”

“Povinnosti alebo požiadavky na vakcíny určujú vlády a zdravotnícke orgány. Som presvedčený, že každému bola ponúknutá možnosť nechať sa zaočkovať alebo sa nenechať zaočkovať, neverím’že by bol niekto nútený dať sa zaočkovať.”

V rozpore s vyhláseniami mnohí austrálski lekári, zdravotné sestry a ľudia v iných profesiách prišli o prácu za to, že odmietli prijať injekciu Covid.

Zamestnanci spoločnosti Pfizer dostali samostatnú dávku injekcií Covid

Senátor Malcolm Roberts zo strany One Nation pýtal sa hovorcov spoločnosti Pfizer, či je pravda, že zamestnanci spoločnosti Pfizer dostali vlastnú dávku injekcií Covid, ktoré neboli testované austrálskymi regulačnými orgánmi.

Zástupca spoločnosti Pfizer odpovedal kladne a uviedol, že “spoločnosť Pfizer sa zaviazala doviezť dávku vakcín špeciálne pre program očkovania zamestnancov, a to tak, že vakcína bola odobratá z vládnych zásob, ktoré sa podľa potreby dodávali na kliniky.”

Hovorca farmaceutickej spoločnosti tiež potvrdil, že spoločnosť Pfizer presadila u svojich zamestnancov povinnosť očkovania, pričom uviedol, že “malý počet kolegov kvôli tomu zo spoločnosti odišiel”.

Zmluvy medzi spoločnosťou Pfizer a austrálskou vládou ‘zostávajú dôverné”

Roberts sa zástupcov farmaceutickej spoločnosti opýtal, či zmluvy medzi austrálskou vládou a spoločnosťou Pfizer týkajúce sa dodávok injekcií Covid “obsahujú klauzulu, ktorá neguje vaše odškodnenie v prípade, že sa spoločnosť Pfizer dopustí trestného činu, napríklad podvodného zaobchádzania s údajmi zo skúšok?”

“Spoločnosť Pfizer vždy dodržiava zákony a predpisy trhov, na ktorých pôsobí, zaväzuje sa dodržiavať najvyššie štandardy pre klinické skúšky a všetky svoje činnosti” odpovedal jeden zo zástupcov spoločnosti Pfizer.

V rozpore s tvrdeniami hovorcu spoločnosti musel Pfizer za posledné dve desaťročia vyplatiť miliardy dolárov za nezákonný predaj svojich produktov. V roku 2009 spoločnosť Pfizer zaplatila rekordnú sumu 2,3 miliardy dolárov za urovnanie trestných a občianskych obvinení za nezákonný marketing svojho lieku proti bolesti Bextra.

Na Robertsov opätovný tlak, aby odpovedal na jeho otázku, zástupca spoločnosti Pfizer povedal, že obsah zmluvy medzi farmaceutickým gigantom a austrálskou vládou “zostáva dôverný.”

Moderna nie je schopná poskytnúť informácie o nežiaducich účinkoch

Počas toho istého senátneho vypočutia týkajúceho sa injekcií Covid senátor Alex Antic z Liberálnej strany pýtal sa zástupcu farmaceutického gigantu Moderna, aká je miera závažných nežiaducich udalostí pri injekciách mRNA spoločnosti Moderna’v porovnaní “s bežnými tradičnými vakcínami, ako sú vakcíny proti chrípke a podobne.”

“Nemám k dispozícii skutočnú mieru nežiaducich udalostí,”povedal hovorca.

“To, čo vám môžem povedať, je, že miera závažných nežiaducich udalostí v našich veľmi rozsiahlych, randomizovaných kontrolných štúdiách bola v skutočnosti v podobnom rozsahu, aký bol pozorovaný pri placebe,” tvrdil.

“Nemôžete mi povedať mieru závažných nežiaducich udalostí,”uviedol Antic. “Uvedomujete si, že ste’dnes prišli na senátne vypočutie presne za účelom tejto otázky a nemôžete’mi povedať mieru závažných nežiaducich účinkov vášho produktu, čo považujem za mimoriadne.”

“Tieto informácie môžem poskytnúť na základe oznámenia,” odpovedal zástupca spoločnosti Modern.