Shutterstock_2211418655-810x500.jpg

Demokratický guvernér Pritzker oznámil, že Illinois vynaloží 23 miliónov dolárov na "potratové programy

47
Kultúra smrti

V pondelok 31. júla sa v štáte Illinois plánovalo investovať 23 miliónov dolárov do podpory potratov.

Z 23 miliónov dolárov bude 10 miliónov dolárov určených na vytvorenie horúcej potratovej linky, ktorej úlohou bude spojiť volajúcich s potratovými klinikami a naplánovať termíny a zákroky.

Krátko odhliadnuc od morálnych otázok týkajúcich sa horúcej linky, z finančného hľadiska to jednoducho nedáva zmysel. Prakticky každá interrupčná klinika už má telefónne číslo uvedené na internete a nájsť ju v štáte Illinois je, žiaľ, všetko možné, len nie ťažké.

Táto horúca linka nahráva širšiemu príbehu, že interrupcia je svojho druhu “núdzová situácia” a že prístup k interrupcii musí byť preto urgentný. Je to bežná taktika vyvolávania strachu, ktorá v minulosti oveľa častejšie slúžila potratovému priemyslu ako ženám.

Pro-potratové skupiny využívajú zriedkavé prípady, keď je ohrozený život matky, aby vykreslili potraty ako zdravotnú nevyhnutnosť pre ženu. Nechcené tehotenstvo vykresľujú ako “vážne zdravotné riziko”, ktoré je potrebné okamžite liečiť, a preto zaviedli horúcu linku.

V balíku, ktorý podporil demokratický guvernér J. B. Pritzker, je zahrnutých aj 8 miliónov dolárov určených na “školenie” poskytovateľov interrupcií. Toto financovanie súvisí s legislatívou prijatou na jar, ktorá zaviedla grantový program na takéto “školenia”

A 23 miliónov dolárov uzatvára grant pre poskytovateľov interrupcií vo výške 5 miliónov dolárov. Grant údajne pochádza z rozpočtu na dopravu v štáte Illinois’ a môže byť použitý na zlepšenie zariadení a infraštruktúry.

Ak okolité štáty pokračujú v prijímaní zákonov na záchranu života nenarodených detí, Illinois – konkrétne Chicago – sa chystá ešte viac posilniť svoju pozíciu hlavného mesta potratov na Stredozápade. Progresívni politici budú odsudzovať veľký biznis a kapitalizmus, ale potom budú financovať potratový priemysel, ktorý je sám o sebe biznisom.

Poskytovatelia potratov napokon vedia, že politické hnutie podporujúce potraty len ešte viac zvýši ich zisky. Vedia, že vykresľovať neželané tehotenstvo ako núdzovú zdravotnú situáciu je absolútne nezmyselné, ale v súčasnosti to v mainstreamových médiách vystupuje ako hodnoverný argument a ženy to desí, aby sa cítili nútené ísť na potrat.

Keďže sa teraz potraty vykresľujú ako “bezpečná” alternatíva neplánovaného tehotenstva, považujú sa za hodné financovania a dotácií rovnako ako odvetvia, ako je poľnohospodárstvo.

Ak budú môcť poskytovatelia potratov naďalej klamať dostatok ľudí, aby verili, že potrat je nielen potrebný, ale aj základným ľudským právom, budú môcť naďalej fungovať s umelo nízkymi nákladmi a následne dosahovať umelo vysoké zisky.

V krajine, kde predaj niečích’orgánov je nezákonný, ako je potom prijateľné, aby bol celý priemysel postavený na zabíjaní nenarodených detí?

Niekto môže povedať, že plod nie je človek, ale realita ľudskosti plodu je jednoducho príliš zrejmá. Nikdy by sme nedospeli k záveru, že plod nie je človekom (alebo osobou) prirodzene; takýto záver je možný len vtedy, keď sú v hre stimuly.

Až na tej najzákladnejšej úrovni rétoriky je úplne necitlivé tvrdiť, že tá istá bytosť môže byť v rámci jedného života zároveň človekom aj ne-človekom.

Tieto skutočnosti vyvolávajú otázku: Prečo očividné finančné motívy poskytovateľov potratov naďalej zostávajú bez kontroly? Je čas konať; dôsledky potratového priemyslu sú hlboké pre osoby na oboch stranách maternice.