GettyImages-1583011845-810x500.jpg

Bývalý spolupracovník Huntera Bidena tvrdí, že Joe určite vedel o korupčných obchodoch svojho syna

11
Kultúra smrti

Populistický publicista Tucker Carlson v piatok zverejnil druhú časť svojho hĺbkového rozhovoru s bývalým obchodným partnerom prezidentovho syna Huntera Bidena Devonom Archerom, v ktorom sa venuje podrobnostiam obchodovania rodiny Bidenovcov, o ktoré mainstreamové médiá neprejavili veľký záujem.

Republikáni považujú Archera ako bývalého kolegu a priateľa Huntera, syna bývalého viceprezidenta a súčasného prezidenta Joea Bidena, za kľúčového svedka pri vyšetrovaní obvinení, že rodina Bidenovcov sa zapojila do korupčných obchodných transakcií, pričom využila jeho postavenie dvojky v Obamovej administratíve.

V pondelok Archer počas dlhého súkromného rozhovoru zákonodarcom údajne povedal, že Joe Biden bol počas Hunterových obchodných stretnutí asi 20-krát pripojený na hlasitý odposluch, ale prestal tvrdiť, že starší Biden hovoril o obchode alebo že robil nejaké politické rozhodnutia s ohľadom na obchodné transakcie svojho syna.

V Časť 1 rozhovoru s Carlsonom’zverejneného v stredu Archer povedal, že účasť vtedajšieho viceprezidenta’na telefonátoch sa javila ako “zneužitie mäkkej moci.” Vysvetlil, že táto dohoda bola založená na “poskytovaní vládneho prehľadu a ďalšej siete na získavanie kapitálu a následné riešenie regulačných problémov, ktoré by ste mohli mať na podnikovej úrovni, ” čo znamenalo “predaj prístupu” k vysokopostaveným politickým osobnostiam, ktoré môžu pomôcť orientovať sa vo svete lobingu a federálnej regulácie, aby “sa veci dostali do popredia.”

V druhej časti rozhovoru Archer označil za “kategoricky nepravdivé” tvrdenie, že starší Biden nevedel o obchodných aktivitách svojho syna”a povedal, že “vedel o Hunterovom”podnikaní, stretával sa s Hunterovými”obchodnými partnermi,” a dokonca v roku 2011 napísal list, ktorý “ilustroval, že ma pozná.”

Joe a Hunter “majú skvelý vzťah, otec a syn. Rozprávajú sa každý deň a ja som toho bol svedkom 10 rokov,” povedal Archer.

V liste sa bývalý viceprezident ospravedlnil “za to, že nemal možnosť hovoriť s vami na včerajšom obede,” a vysvetlil, že bol zaneprázdnený vtedajším čínskym prezidentom Chu Ťin-tchaom. “Dúfam, že budem mať čoskoro príležitosť opäť sa s vami stretnúť s Hunterom,” Biden napísal. “Dúfam, že sa vám obed páčil. Ďakujem, že ste prišli. … Som rád, že ste spolu.”

Rozhovor sa dotkol aj Bidenovej’slávne chválenieako viceprezidenta, že umožnil prepustenie ukrajinského generálneho prokurátora Viktora Šokina, ktorý vyšetroval ukrajinskú plynárenskú firmu Burisma Holdings, a to hrozbou zadržania miliardovej pôžičky od USA.USA pre Ukrajinu. Obhajcovia tvrdia, že dôvodom tohto kroku bolo Šokinovo nedostatočne agresívne stíhanie korupcie, kritici však naznačujú, že dôvodom bolo Šokinovo potenciálne prílišné zblíženie sa s Burisou, v ktorej predstavenstve Burisma sedela napriek tomu, že nemala žiadnu odbornú kvalifikáciu v energetickom priemysle. V predstavenstve bol aj Archer.

“Šokina považovali za hrozbu pre podnikanie,” povedal Archer Carlsonovi. “Myslím si, že ktokoľvek vo vláde je vždy hrozbou a vždy sa snaží otriasť týmito podnikmi, ktoré boli veľmi úspešné a obohacovali majiteľov a zamestnancov a predstavenstvo. A tak sa nakoniec Šokin pozeral.”

“A opäť, nebol som’zapojený do Šokina ani do ničoho z toho, ale bol hrozbou, skončilo to zabavením majetku Nikolaja [Zlochevského, majiteľa Burismy],” pokračoval. “Dom, nejaké autá, pár nehnuteľností. A Nikolaj sa vlastne nikdy nevrátil na Ukrajinu po tom, čo mu Šokin zhabal všetok majetok. A prípad bol – myslím – samozrejme, že to, to’všetko je vonku. A prípad bol taký, že Šokin, bol tam celý ten tlak na vyhodenie Šokina zo strany, viete, širšej komunity. A potom ho vyhodili a Burisma bola nejakým spôsobom oslobodená od zodpovednosti. Totiž, to’bol ten príbeh.”

V júni členovia Kongresu preskúmali spis informátora FBI, v ktorom sa tvrdí, že v júni 2020 budúci prezident prijal úplatok vo výške 5 miliónov dolárov od jedného z riadiacich pracovníkov spoločnosti Burisma, a ktorý údajne potvrdzuje, že starší Biden bol skutočne “veľký chlapík”, o ktorom sa opakovane zmieňujú obchodné korešpondencie nájdené v Hunterovom’notebooku.

Accer okrem toho vrhol svetlo na známy osobný boj Huntera’s drogovou závislosťou, pričom ho na začiatku ich spolupráce opísal ako “triezveho”, ale dodal, že Smrť jeho brata Beaua Bidena v roku 2015 na rakovinu mozgu sa na ňom podpísala “psychicky,” čo spôsobilo “zostupnú špirálu” v jeho správaní, ktorá prispela k “menej efektívnym obchodným rozhodnutiam.Dodal však, že Hunter vyvinul “veľké úsilie, aby sa napravil, chodil na rehabilitácie a zlepšil sa.”

Po tesnom opätovnom získaní Snemovne reprezentantov amerického Kongresu v minuloročných’priebežných voľbách republikáni označili vyšetrovanie Bidenovej rodiny za jednu zo svojich priorít. Kritici obviňujú americké ministerstvo spravodlivosti z politicky motivovaného dvojakého štandardu, pretože nestíha údajné zločiny Bidenovej rodiny, zatiaľ čo obviňuje bývalého prezidenta Donalda Trumpa, ktorý sa v súčasnosti uchádza o republikánsku nomináciu a chce Bidena vyzvať na súboj o prezidentský úrad, z obvinení, že vyšetrovateľom prekáža v súvislosti s uchovávaním tajných dokumentov po skončení jeho prezidentského mandátu.