shutterstock_2067380378-810x500.jpg

Elon Musk sľubuje, že "uhradí účet za právne služby" ľuďom, s ktorými zamestnávatelia zaobchádzajú nespravodlivo kvôli ich príspevkom na X

35
Neutral

Osoby, s ktorými “ich zamestnávateľ nespravodlivo zaobchádzal” za to, že “niečo zverejnili alebo sa im niečo páčilo” na X (predtým známom ako Twitter), môžu získať neobmedzenú finančnú pomoc na právnu činnosť, oznámil nedávno Elon Musk.

Musk to oznámil v príspevku na X v sobotu večer.

Posolstvo sa rýchlo dočkalo príbehov, na niektoré z nich reagoval aj samotný Musk.

“Existuje kanadský sociálny pracovník, ktorý bol prepustený čiastočne za to, že retweetoval moje tweety,” napísal Dr. Jordan Peterson.

Reagovala aj bývalá Disneyho herečka Gina Carano. “Myslím, že sa kvalifikujem,” napísala spolu s usmievavým emoji. Spoločnosť Disney vyhodila Caranovú zo seriálu Hviezdne vojny “Mandalorian” po tom, čo napísala príspevky kritizujúce “preferované zámená” a zdieľala komentáre kritické voči federálnej vláde.

V jednom z tweetov kritizovala mandáty masiek COVID. “Vedúci predstavitelia demokratickej vlády teraz odporúčajú, aby sme všetci nosili pásky cez oči spolu s maskami, aby sme nemohli’vidieť, čo sa v skutočnosti deje,” napísala. Carano sa teraz angažuje v The Daily Wire.

“Na to,” odpovedal právnik Manhattan Institute Ilya Shapiro. Právnická fakulta Georgetown University’vyhnala Shapira z práce po tom, čo kritizoval výber Ketanji Jacksonovej prezidentom Joeom Bidenom’na post sudcu Najvyššieho súdu.

Nasledujúce vyšetrovanie ho očistilo, ale len preto, že komentáre vyslovil pred oficiálnym nástupom do práce. Z univerzity odišiel, pretože predpokladal, že za zdieľanie svojich politických názorov bude v budúcnosti potrestaný.

Iní komentátori sa Muskovi poďakovali za podporu slobody prejavu.

“To je neuveriteľné. Precedens vyhadzovania ľudí za to, čo sa im páči alebo čo schvaľujú na sociálnych sieťach mimo práce — myslím si, že — je najdeštruktívnejším precedensom vytvoreným v ére sociálnych médií,” Clay Travis, špičkový konzervatívny rozhlasový moderátor, ktorý napísal knihu kritizujúcu prebudené korporácie, napísal na X.

“Príliv a odliv sa obracia,” napísal investigatívny novinár James O’Keefe.

Iní však boli skeptickí a upozornili, že Musk má vyhodil zamestnancov za to, že na platforme zverejnili kritické komentáre na jeho adresu.

Ďalší používateľ napísal, že Musk “neposkytol žiadnu cestu, ako nahlásiť takéto zaobchádzanie alebo žiadať takéto finančné prostriedky, okrem toho, že ľudia len komentujú jeho vlákno spolu s (v súčasnosti) viac ako 36 tisíc ďalšími. i reckon it’s a publicity stunt.”