newborn_hand-810x500.jpg

Deti z Minnesoty, ktoré prežili potrat, už nemajú nárok na život zachraňujúcu lekársku starostlivosť

20
Kultúra smrti

Deti, ktoré prežili potrat, už nebudú započítavané podľa nového pro-potratového zákona v Minnesote, ktorý je teraz v platnosti.

Deti, ktoré prežili potrat, majú tiež menej práv po tom, čo demokratickí lídri štátu schválili legislatívu, platnú od 1. augusta, ktorá znižuje požiadavky na lekársku starostlivosť pre tieto deti.

Nový zákon odstránil požiadavku, aby formuláre na hlásenie potratu obsahovali informácie o tom, “či sa v dôsledku potratu narodilo živé dieťa” “akýchkoľvek lekárskych opatreniach prijatých na zachovanie života narodeného živého dieťaťa” “či narodené živé dieťa prežilo” a “stave narodeného živého dieťaťa, ak by prežilo.”

Zákon tiež mení požiadavku “primeraných opatrení”, ktorá hovorí, že “zdravotnícky personál” by mal poskytovať “starostlivosť o narodené živé dieťa.” Už nie je požiadavka “zachovať život a zdravie narodeného živého dieťaťa.”

Minnesota Citizens Concerned for Life (MCCL) kritizovala túto zmenu vo vyhlásení z 1. augusta.

“Minnesotskí zákonodarcovia zrušili základnú ochranu novorodencov a teraz bude osud novorodencov, ktorí prežili potrat, pred verejnosťou utajený,” uviedla Cathy Blaeser, spoluvýkonná riaditeľka MCCL stanovisko. “Prečo nás chcú zákonodarcovia držať v nevedomosti? Tento desivý extrémizmus nie je to, o čo Minnesotčania žiadali. Naši zvolení predstavitelia musia obnoviť ochranu novorodencov, ktorí sú v ohrození.”

“V posledných rokoch bolo podľa údajov Minnesotského ministerstva zdravotníctva v roku 2015 nahlásených päť narodených živých detí, v roku 2016 päť, v roku 2017 tri, v roku 2018 tri, v roku 2019 tri a v roku 2021 päť. Tieto informácie už nebudú k dispozícii,” skupina poznamenala.

Demokratická strana prijíma infanticídu

Zmena zákona je súčasťou trendu, keď lídri Demokratickej strany prijímajú legalizovanú infanticídu ako oficiálny bod programu.

Použitie dvojzmyselného slova “starostlivosť” odráža komentáre bývalého demokratického guvernéra Virgínie Ralpha Northama, ktorý neslávne vyzeral, že schvaľuje infanticídu.

Keď sa ho v roku 2019 pýtali na radikálny návrh zákona, ktorý by umožnil potraty sekundu pred narodením dieťaťa, guvernér Northam sa zamyslel nad vlastnými skúsenosťami pediatra.

“Takže v tomto konkrétnom príklade, ak matka rodí, môžem vám presne povedať, čo by sa stalo: Dieťa by sa porodilo; dieťa by sa udržiavalo v pohodlí; dieťa by sa resuscitovalo, ak by si to matka a rodina želali, a potom by nasledovala diskusia medzi lekármi a matkou,” Northam uvádzal.

Oficiálne stanovisko, že interrupcie by mali byť dostupné počas všetkých deviatich mesiacov tehotenstva bez akýchkoľvek obmedzení na náklady daňových poplatníkov, zaujali aj ďalší demokratickí lídri.

Gubernátor J. B. Pritzker z Illinois podpísal zákon, ktorý by umožňoval interrupcie až do momentu pôrodu. Chce to tiež zapísať do ústavy štátu, ako už predtým informoval LifeSiteNews.

Illinois je miestom, kde vtedajší senátor Barack Obama hlasoval “prítomný” v štátnom zákonodarnom zbore za návrh zákona, ktorý vyžaduje základnú starostlivosť o deti, ktoré prežili potrat. Je to tiež miesto, kde zdravotná sestra a pro-life aktivistka Jill Staneková svedčila o tom, že deti boli po “potratoch pri živom pôrode ponechané napospas smrti.”

Arizonská guvernérka Katie Hobbsová, demokratka, vetovala rozumnú legislatívu, ktorá by chránila deti, ktoré sa narodili živé počas potratov.

V apríli veto message ľavicová guvernérka tvrdila, že zákon je “jednotne odmietaný lekárskou komunitou a zasahuje do vzťahu medzi pacientom a lekárom. Jednoducho’nie je úlohou štátu’robiť takéto ťažké lekárske rozhodnutia za pacientov.”

Kalifornský guvernér Gavin Newsom podpísal v septembri 2022 zákon, ktorý by sa podľa pro-life expertov dal interpretovať ako dekriminalizácia infanticidy.