pharma-execs-810x500.jpg

Vedúci pracovníci spoločností Pfizer a Moderna predviedli počas vypočúvania v austrálskom Senáte majstrovskú triedu v nečestnosti

52
Kultúra smrti

Nezmyselnosť a cynizmus výpovedí manažérov spoločností Pfizer a Moderna počas nedávneho vypočúvania v austrálskom Senáte boli rovnako predvídateľné ako usvedčujúce. Ak už nič iné, tak predstavitelia preukázali, že sa vedia riadiť pokynmi svojich spin-doktorov tým, že opakovane používajú sofistiku, nesprávne smerovanie, právnické zatajovanie a červené slede.  

Disimulácia zrejme trochu prekvapila senátorov, ktorí sa ako jedni z mála austrálskych politikov postavili proti tyranii COVID, ktorá hlboko poškodila austrálsku spoločnosť a inštitúcie - nehovoriac o tom, že mnohých zabila a zranila. Nemali by však byť šokovaní. Ako čoskoro zistí každý pozorný obchodný novinár, korporácie obchodujú s nečestnosťou. Nemusia vždy otvorene klamať, ale nič, čo povedia, nie je pravda, celá pravda a nič než pravda. Vlády pred COVID mali tendenciu byť o niečo menej nečestné, ale teraz sa aj ony agresívne zúčastňujú na debauchu dvojtvárnosti. 

Aj keď senátori dosiahli len malý pokrok pri získavaní úprimných odpovedí, v istom zmysle bol pokus o spin neúspešný. Správa o hanebnom neodpovedaní predstaviteľov’ obletela celý svet a prispela k čoraz rozšírenejšiemu chápaniu, že farmaceutické spoločnosti majú čo skrývať a zároveň sú hlboko nedôveryhodné.  

Zákerníctvo určite naznačovalo zakrývanie viny. Keď senátorka Pauline Hansonová konfrontovala Briana Hewitta, šéfa regulačných vied spoločnosti Pfizer Australia’o jeho výroku, že nikoho nenútili, aby sa dal očkovať,” Hewitt povedal, že “pevne verí”, že nikoho nenútili. Samozrejme, záleží na tom, aká je vaša definícia pojmu “nútené”, ale je tiež prezrádza, že nepovedal, že k núteniu nedošlo. Namiesto toho povedal, že “verí”, že sa to nestalo.  

Táto technika sa často používa na súde. Pretože nie je možné bez akýchkoľvek pochybností povedať, čo má osoba v’mysli, nie je možné dokázať, že klame, keď hovorí, že verila, že niečo je pravda. Bod pre spin doktorov.  

Senátor Alex Antic citoval štatistiky, podľa ktorých sa v Južnej Austrálii po zavedení injekcií COVID prudko zvýšil počet prípadov myokarditídy; podobný priebeh bol aj pri zavedení posilňovacích injekcií. Queenslandský senátor Gerard Rennick nadviazal otázkou, či zástupcovia vedia identifikovať, ako mRNA injekcie COVID spoločnosti Pfizer’spôsobujú srdcové ochorenia: “Môžete vysvetliť proces, prečo vakcína spôsobuje myokarditídu a perikarditídu?"” 

 Očividne, manažéri nemohli ísť do záznamu a identifikovať takýto mechanizmus. Bolo potrebné kameňovať.  

Krishan Thiru, lekársky riaditeľ spoločnosti Pfizer Australia’Country Medical Director, sa najprv pokúsil presmerovať pozornosť vyjadrením svojej “dôvery v bezpečnostný profil” očkovacích látok. Rennick ho skúšobne prerušil a položil otázku znova. Thiru zvolil inú taktiku a povedal, že spoločnosť Pfizer si je “vedomá veľmi zriedkavých hlásení o myokarditíde a perikarditíde, ktoré boli dočasne spojené s vakcínou, ” čo bolo zavádzajúce – došlo k úmrtiam a dlhodobému poškodeniu v dôsledku očkovania – a opäť neodpovedal na otázku. Rennick sa opýtal znova. Thiru sa opäť odvolal na “malý” počet hlásení o zápale srdcového svalu. Rennick povedal, že ho nezaujíma počet hlásení, ale chce vedieť “mechanizmus, ako vakcína spôsobuje myokarditídu.”

Thiru sa opäť ohradil tým, že uviedol pomer očkovania’údajne opodstatneného prínosu a rizika, ktorý Rennick nesprávne nazval pomerom nákladov a prínosov. Thiru skočil na túto irelevantnú chybu v nádeji, že sa mu podarí zahmlievať. Keď však Rennick trval na tej istej otázke, utiekol k východu a povedal, že sa bude musieť “vrátiť” do výboru s “akýmikoľvek informáciami, ktoré môžeme poskytnúť” – čo, samozrejme, nebudú žiadne informácie.  

Predstavitelia spoločnosti Moderna použili rovnakú stratégiu, keď sa Antic opýtal Chrisa Clarkea, riaditeľa pre vedecké vedenie spoločnosti Moderna aká je celková miera závažných poškodení spôsobených vakcínou v prípade jej produktu COVID. Clarke najprv priznal, že nevie “skutočnú mieru nežiaducich udalostí”, hoci tvrdil, že je približne rovnaká ako u placeba – čo bolo zaujímavé vzhľadom na to, že práve priznal, že nevie, aká je. Potom, keď Antic trval na svojom, povedal, že spoločnosť môže “poskytnúť tieto informácie na základe oznámenia” – čo samozrejme neurobí’ 

Možno najpodlejšia odpoveď prišla na otázku senátora Matthewa Canavana, ktorý sa opýtal, či Pfizer testoval svoju vakcínu pred zavedením do obehu, aby zistil, či zastavila alebo znížila prenos choroby. Trikrát Thiru prečítal z pripraveného vyhlásenia, že spoločnosť bola “povinná preukázať, že vakcína je bezpečná a účinná pri prevencii ochorení, pri prevencii závažných ochorení a pri prevencii hospitalizácií.” 

Thiru nemohol dať úprimnú odpoveď, pretože ak by priznal, že prenos nebol skúmaný – čo aj tak vyplývalo z jeho odmietnutia odpovedať na otázku; ak by testovali úspešne, povedal by to – potom by zmizli dôvody na extrémne uzávery, ktoré tak poškodili Austráliu.  

Jedným z dôvodov, prečo austrálske súdnictvo nedokázalo ochrániť základné práva občanov počas “pandémie bolo to, že bezočiví sudcovia sa dokázali skryť za názor, že vakcíny zastavili prenos, a preto bolo v kolektívnom záujme ich ľuďom vnútiť. 

Bolo to kvalitné parlamentné divadlo, ale mohli byť položené aj iné otázky, ktoré spin doktori nemohli predvídať. Prečo napríklad Pfizer poslal svojim zamestnancom v Austrálii špeciálnu dávku?" 

Ďalšia otázka, ktorá by ich postavila pred hotovú vec, znela: “Vyrábali ste takzvané vakcíny?"” V prípade spoločnosti Moderna je odpoveď určite “nie.” Spoločnosť nikdy nevyrábala skutočný medicínsky produkt; až teraz sa chystá začať budovať jeden zo svojich prvých závodov v Claytone v Melbourne. Je menej jasné, koľko výroby vykonala spoločnosť Pfizer, ale je isté, že väčšinu výroby miliárd injekčných liekoviek vykonali subdodávatelia pre americké ministerstvo obrany v rámci projektu nazvaného Operácia Warp Speed. Zdá sa, že hlavnou úlohou spoločnosti Pfizer’bolo len urobiť demonštráciu rozsahu výroby. 

Ďalšia otázka mohla znieť: “Podliehala výroba kontrole kvality (nepodliehala) alebo kontrole výrobkov (nepodliehala)?"” Po nej mohla nasledovať otázka: “Poslal Pfizer svojim zamestnancom špeciálnu dávku, pretože vedel, aká nedbalá bola výroba?” To by si naozaj vyžadovalo istú gymnastickú nečestnosť. 

RELEVANTNÉ: 

Austrálski politici grilujú vedúcich pracovníkov spoločností Pfizer a Moderna v súvislosti s poškodeniami srdca spôsobenými injekciou COVID