Strickland-Rosary-810x500.jpeg

Biskup Strickland vedie ruženec na modlitebnom zhromaždení proti radikálnym potratom v Ohiu, transrodovému dodatku

43
Kultúra života

Biskup Joseph Strickland z Tyleru v Texase viedol modlitbu ruženca na modlitebnom zhromaždení v Norwoode v Ohiu, neďaleko centra Cincinnati, na protest proti navrhovaným zmenám štátnej ústavy, ktoré by zakotvili potraty ako takzvané “právo” a umožnili mrzačenie detí prostredníctvom “transgender” operácií bez oznámenia alebo súhlasu rodičov. 

Kým biskup Strickland viedol všetkých prítomných k modlitbe svetlých tajomstiev ruženca, ktoré pripomínajú aktívnu službu Kristovho&nbspživota, okolo zhromaždenia sa niesla soška Panny Márie na znak zasvätenia štátu Ohio Božej Matke a prosby o jej ochranu všetkých detí v štáte. 

Podakoval prítomným “za to, že využili deň Pána“na to, aby sme robili to, čo by sme mali robiť v nedeľu, byť s rodinou a priateľmi, modliť sa, podporovať pravdu, žiť pre Pána života,” Strickland predstavil ruženec slovami: “Teraz sa obrátime k najväčšej sile, ktorú máme: k ružencu Panny Márie.” 

“Vítam tých z vás, ktorí možno nie ste súčasťou katolíckeho spoločenstva, ale ste súčasťou Božej rodiny a ste vzácni v jeho očiach. Pred naším milujúcim Bohom sme vzácni, ak dýchame; to je pre nás Božie’znamenie, že nás miluje bez ohľadu na to, čo robíme. A pretože nás miluje, volá nás od hriechu k [cnostnému] životu vo svetle svojho Syna."” 

Strickland potom vysvetlil svetlé tajomstvá ruženca ako reflexiu na “život Krista, keď vstúpil do svojho verejného pôsobenia: Krstí ho’Ján Krstiteľ v Jordáne, slávi svoj prvý zázrak na svadbe v Káne Galilejskej, všetku svoju energiu’vynakladá na ohlasovanie Kráľovstva a potom, ako slávime dnes v túto nedeľu’pre tých z vás, ktorí ste katolíci, je to Nedeľa Premenenia Pána, 6. augusta’slávime Pána premeneného pred Petrom, Jakubom a Jánom.”  

“A potom ukončíme svetlé tajomstvá Kristovým ustanovením Eucharistie. Ako katolíci vieme, že On je skutočne prítomný v každom stánku. Pri každej slávenej omši sa chlieb a víno stávajú Jeho telom a krvou, dušou a božstvom.” 

“A pre tých z vás, ktorí ste z iných náboženských tradícií, svetlé tajomstvá vychádzajú z Písma, z Ježišovho príbehu v štyroch evanjeliách: Pri modlitbe sa  ak nie ste’oboznámení s ružencom, rozmýšľajte o tých momentoch z Písma, ktoré tak dobre poznáte. Spomeňte si na ďalšie zázraky, na všetko to ohlasovanie Kráľovstva, na Premenenie a na tie ďalšie momenty, keď je’tak jasné, že Ježiš z Nazareta je Kristus, náš Pán. A potom sa spolu s nami zamyslite nad tým, ako sám Ježiš berie chlieb a víno a hovorí: ‘Toto je moje telo. Toto je moja krv.’” 

6. augusta Rozmarné zhromaždenie, ktorý organizoval Joe Condit, Organizácia katolíckych rečníkov, a Katolíci pre katolíkov, modlili sa za prijatie a povzbudzovali čo najviac ľudí, aby hlasovali “za” v otázke 1, ktorá by vyžadovalo, aby väčšia väčšina obyvateľov Ohia hlasovala za všetky nové navrhované ústavné dodatky a mohla zabrániť prijatiu radikálneho pro-potratového dodatku. 

V utorok 8. augusta sa uskutočnia mimoriadne voľby o otázke č. 1.   

Návrh na zmenu ústavy štátu Ohio, ktorá má zakotviť potraty ako “právo”, nedávno získal dostatok podpisov na to, aby sa v novembri dostal do hlasovania. Ak ho ohijskí voliči schvália, kategoricky zakáže zákaz potratu po “životaschopnosti”, ak by takýto potrat lekár považoval za údajne nevyhnutný “na ochranu života alebo zdravia tehotnej pacientky”s [sic].”  

Konzervatívni kritici tiež varovali, že mimoriadne široké znenie novely by mohlo umožniť, aby deti mohli v štáte absolvovať operácie na zmrzačenie pohlavných orgánov bez oznámenia a súhlasu rodičov, pretože návrh zakazuje akékoľvek priame alebo nepriame zasahovanie alebo “zaťaženie” kladené na “reprodukčné rozhodnutia.”  

Biskup Strickland je jedným z’najotvorenejších amerických biskupov v morálnych a kultúrnych otázkach, ktoré ohrozujú deti, manželstvo, rodiny a integritu viery. V júni na sviatok Najsvätejšieho Srdca Ježišovho prominentne viedol eucharistickú procesiu pred štadiónom Dodgerov na protest proti škandalóznemu uctievaniu Dodgers’ protikatolíckych “vlečných mníšok” nazývaných Sestry večného odpustku.  

Dalšími rečníkmi na modlitebnom zhromaždení boli katolícky herec Jim Caviezel, bývalá výkonná riaditeľka organizácie Plánované rodičovstvo, ktorá sa stala zástankyňou ochrany života, Abby Johnsonová, generál Michael Flynn, hlavný poradca organizácie Katolíci pre katolíkov, a ďalší významní kresťanskí predstavitelia.  

Celé pro-life ružencové zhromaždenie v Ohiu si môžete pozrieť tu. 

Jim Caviezel, Abby Johnson sa pridajú k ružencovej manifestácii proti radikálnej novele zákona o potratoch v Ohiu