GettyImages-647197788-810x500.jpg

Radikálny demokratický guvernér Pensylvánie ukončil financovanie služieb na podporu tehotenstva

39
Kultúra smrti

Demokratický guvernér Pensylvánie, podporovaný organizáciou Planned Parenthood, do konca roka zruší financovanie služieb na podporu tehotenstva.

Ľavicový guvernér Josh Shapiro oznámil, že spoločnosť Real Alternatives už nebude dostávať peniaze od daňových poplatníkov. Toto rozhodnutie odráža pokračujúci boj Demokratickej strany proti centrám pomoci v tehotenstve, ktoré poskytujú bezplatné plienky a podporné služby pre matky a deti.

“Desaťročia išli doláre daňových poplatníkov na financovanie spoločnosti Real Alternatives. Moja administratíva nebude v tomto modeli pokračovať - zabezpečíme, aby ženy v tomto spoločenstve dostali starostlivosť o reprodukčné zdravie, ktorú si zaslúžia,” uviedol guvernér Shapiro v tlačovej správe.

Nie je jasné, ako program, ktorý podporuje ženy, ktoré sa dobrovoľne rozhodli vyhľadať podporné služby pre svoje tehotenstvo, zasahuje do “starostlivosti o reprodukčné zdravie.”

The Pennsylvania Capital-Star písal, že spoločnosť Real Alternatives poskytovala 30 rokov služby obyvateľom štátu, ktorí potrebovali pomoc, pričom mala zmluvy s Pensylvániou.

Shapiro má za sebou úspešnú prácu na zastavení postupu poskytovateľov sociálnych služieb, ktorí chcú pomôcť marginalizovaným občanom. Ako generálny prokurátor žaloval Malé sestry chudobných za to, že odmietli poskytovať hormonálnu antikoncepciu vo svojich plánoch zdravotného poistenia. Katolícky rád mníšok sa stará o starších občanov žijúcich v chudobe.

Plánované rodičovstvo rozhodnutie privítalo. “Vo svete po Roe sa nemôžeme uspokojiť so štátnym financovaním [centier pre tehotné ženy, ” Signe Espinoza, výkonná riaditeľka organizácie Planned Parenthood PA Advocates, povedala pre Capital-Star. “Zaslúžime si slobodu a súkromie, aby sme mohli robiť svoje najintímnejšie rozhodnutia o zdravotnej starostlivosti s našimi lekármi a bez dravého vplyvu protipotratových poradní.”

Plánované rodičovstvo z ukončenia zmluvy pravdepodobne profituje, pretože propotratový guvernér pravdepodobne bude posielať ďalšie peniaze predajcom potratov.

Shapiro absolvoval jedno zo svojich prvých stretnutí vo funkcii guvernéra s plánovaným rodičovstvom. “Veríme, že so zástancom starostlivosti o reprodukčné zdravie v sídle guvernéra’môžeme vybudovať budúcnosť, v ktorej bude mať každý Pennsylván prístup k starostlivosti, ktorú potrebuje,” Espinoza said v januári 2023.

Real Alternatives, pro-life líder kritizujú rozhodnutie

Real Alternatives uviedla, že je “šokovaná” rozhodnutím a poznamenala, že má za sebou históriu podpory žien a rodín v núdzi.

“Za viac ako 27 rokov spoločnosť Real Alternatives a jej poskytovatelia služieb poskytli služby takmer 350 000 ženám pri 1,9 milióna návštev v kancelárii,” skupina povedala LifeNews. “Pri každej návšteve sú ženy odkázané, aby zavolali do Real Alternatives s akoukoľvek sťažnosťou alebo obavami týkajúcimi sa služieb, ktoré dostali. Nikdy sa nestalo, že by sa 350 000 žien, ktorým sme poskytli služby, sťažovalo.”

“V súčasnosti 83 centier v celom Commonwealthe poskytuje súcitné podporné služby 13 500 ženám ročne, a to od okamihu, keď zistia, že sú tehotné, až do 12 mesiacov po narodení dieťaťa,” uviedla pro-life skupina. “Tieto centrá tvoria katolícke charity a agentúry sociálnych služieb (48 %), centrá na podporu tehotenstva (37 %) a materské domy (15 %).”

Skupina uviedla, že jej program “ocenili…dvaja guvernéri Pensylvánie, traja tajomníci ministerstva sociálnej starostlivosti, jeden viceprezident Spojených štátov amerických a jeden asistent ministra zdravotníctva a sociálnych služieb USA, ktorý má na starosti financovanie dočasnej pomoci rodinám v núdzi (TANF).”

Státny senátor Doug Mastriano, ktorý v roku 2022 kandidoval proti Shapirovi na post guvernéra’ského sídla, kritizoval svojho bývalého súpera.

“Kroky guvernéra Shapira’ohrozia zdravie tehotných žien a životy detí v celom Commonwealthe,” uviedol Mastriano vo vyhlásení. “Pennsylvánske ženy majú v súčasnosti prístup k poradenstvu a službám, ktoré poskytujú zdroje o rodičovstve, adopcii a iných zdravých alternatívach k interrupciám. Rozhodnutie guvernéra Shapira’sa rovná rozsudku smrti pre nespočetné množstvo pennsylvánskych detí.”

“Pennsylvánske ženy, ktoré zažívajú krízové tehotenstvo, si zaslúžia vedieť, že majú k dispozícii aj iné možnosti ako interrupciu,” Mastriano stated. “Je smutné si uvedomiť, že extrémisti, ktorí sú za potraty na požiadanie, sú proti tomu, aby sa ženám poskytovali informácie o bezpečných a zdravých alternatívach, ktoré majú k dispozícii.”