Arnett-810x500.jpg

Mariňák prehovoril po tom, čo mu bola zamietnutá náboženská výnimka z mandátu COVID a bol uväznený

33
Neutral

Bývalá desiatnička americkej námornej pechoty (USMC) odmieta prestať bojovať po tom, čo ju vojenskí velitelia údajne šikanovali a potrestali za to, že sa vzoprela mandátu dostať injekciu COVID-19 s prímesou potratov. 

Po dvoch pokusoch o vojenský súd, ktoré boli neskôr zamietnuté, a troch pokusoch o administratívne odlúčenie od námornej pechoty teraz bývalá mariňáčka čelí federálnym obvineniam z porušenia predpisov za to, že odmietla splniť množstvo rozkazov, ktoré boli podľa nej nezákonné.

Dvadsaťpäťročná Catherine Arnettová pre LifeSite’s Johnom-Henrym Westenom uviedla, že do americkej námornej pechoty vstúpila v roku 2018, keď hľadala disciplínu a štruktúru.

V tom istom roku absolvovala základný výcvik (boot camp), potom v roku 2019 pokračovala v bojovom výcviku a absolvovala inštruktáž v administratívnej vojenskej profesijnej špecializácii (MOS). Arnettová potom začala plniť svoje povinnosti v programe Defense Travel System (Obranný cestovný systém) v 152. dopravnej letke námornej pechoty v Iwakuni v Japonsku, kde spracovávala cestovné rodmeny pre príslušníkov letky a dosiahla hodnosť slobodníka.

V auguste 2021 Bidenova administratíva’ministra obrany Lloyda Austina dala poverenie na celoarmádny džob COVID, ktorý v septembri dosiahol Arnettovu’základňu v Japonsku. 

Podľa Arnetta bolo mariňákom na základni v tom čase povedané: “Ak nebudete mať do novembra očkovanie, budeme’vás spracovávať.”

Mladá mariňáčka však pre LifeSite povedala, že si urobila prieskum o experimentálnych injekciách a dospela k záveru, že nariadenie dať si pichnúť injekciu bolo nezákonné a nesprávne.

“Mala som náboženské dôvody, právne dôvody, administratívne dôvody, osobné dôvody. Jednoducho’som to nemienila dostať,” povedala.

Arnettová, rímskokatolíčka, predložila žiadosť o náboženské prispôsobenie, v ktorej uviedla svoje presvedčenie a námietky voči fetálnemu tkanivu získanému z potratených detí, ktoré výskumníci použili pri vývoji injekcií. 

Napriek žiadosti o výnimku čoskoro dostala rozkaz opustiť námornú pechotu kvôli svojmu rozhodnutiu zostať neočkovaná. 

Na rozdiel od mnohých, ktorí súhlasili s odchodom zo zboru, však Arnettová odmietla — ako sa sama vyjadrila, “zaujala k rozkazom o odlúčení iný prístup.”

“Nielenže som odmietla nedostať vakcínu, ale odmietla som aj odlúčenie, pretože som ani jedno”nepovažovala za zákonné,”povedala Arnettová. “Ak ma”odlúčite za niečo, čo ani nemusím dostať zákonne, potom je vaše odlúčenie neplatné.”

Po tom, ako sa odmietla dostaviť do odlučovacieho centra v Kalifornii a jednoducho pokračovala v práci na základni, jej podľa jej slov automaticky odobrali plat a vodičský’preukaz, obmedzili jej pobyt na základni na 30 dní a postúpili ju na vojenský súd.

V apríli 2022 stratila prístup do obranného cestovného systému, čo jej znemožnilo vykonávať prácu. Uviedla, že nedostala žiadny dôvod, prečo jej bol prístup zamietnutý, a reagovala tak, že opätovne predložila svoj pôvodný formulár oprávnenia, ktorý už podpísal jej veliteľ, po pridaní vlastného obnoveného podpisu a aktualizovaného dátumu. 

Formulár bol schválený a ona znovu získala prístup k svojmu účtu, čo jej umožnilo pokračovať v práci vo svojej funkcii niekoľko mesiacov. Z e-mailu zverejneného spoločnosťou TRMLX vyplýva, že jej veliteľ vedel, že stále pracuje v tejto funkcii, a schválil jej výkon práce.

V auguste Arnettová zachytila zlom, keď federálny sudca rozhodol, že námorná pechota nemôže administratívne oddeliť príslušníkov služby, ktorí požiadali o výnimky z mandátu COVID jab z náboženských dôvodov, U.Americké vojenské internetové spravodajstvo Task &; Purpose informovalo. Obvinenia Arnettovej’boli stiahnuté a v septembri jej a ďalším neočkovaným mariňákom bol predĺžený trest o jeden rok.

Nasledujúci mesiac však bola mladá mariňáčka obvinená z falšovania za opätovné predloženie dokladu o oprávnení a USMC sa ju opäť pokúsilo administratívne oddeliť. 

Keď sa opäť odmietla podriadiť, bola zatknutá.

V januári, v tom istom mesiaci, keď bol celoarmádny mandát na očkovanie zrušený, Arnettovej bolo uložené predbežné obmedzenie až do vznesenia obvinenia pred vojenským súdom, potom bola prevezená do “cely,” t. j. vojenskej väznice, niekoľko hodín vzdialenej Okinawe 23. januára 2023, kde mala zostať 113 dní. 

Ak bola zvyknutá denne sa zúčastňovať na svätej omši, uviedla, že takmer počas celého obdobia jej uväznenia bola odlúčená od prijímania svätej Eucharistie.

“Bola som zamilovaná a stále som zamilovaná do Eucharistie,” povedala. “To bol pre mňa veľmi silný zdroj duchovného odvolania.”

Povedala, že verí, že trest odňatia slobody bol “úmyselnou odvetou” za to, že sa vzoprela predchádzajúcim príkazom, ktoré považovala za nezákonné. Vysvetlila však, že zaobchádzanie “ma len viac povzbudilo.”

Dňa 19. apríla 2023 Arnettovú odviezli z okinavskej väznice, aby ju uväznili späť v USA na základni Miramar v Kalifornii.

Pätnásteho mája ju prepustili. O niekoľko týždňov neskôr, 5. júna, boli nové obvinenia zrušené a námorná pechota sa rozhodla opäť pokúsiť o administratívne vylúčenie Arnettovej zo služby namiesto toho, aby pokračovala v konaní pred vojenským súdom.

Marína mjr. Rob Martins, hovorca 1. leteckého krídla námornej pechoty, vo vyhlásení pre Task & Purpose potvrdil, že obvinenia voči Arnettovi boli stiahnuté.

Témer o polnoci 23. júna, ktorý mal byť posledným dňom Arnettovej’služby, zašla na policajnú stanicu základne a zopakovala, že nemá v úmysle “dobrovoľne odísť od námornej pechoty.”

Mariňáci však mali iné predstavy. V skorých ranných hodinách, “len so zelenou uniformou námornej pechoty na chrbte a so zväzkom pokrčených papierov ma odviezli akoby na benzínovú pumpu kilometer alebo dva odtiaľto a bez okolkov ma vyhodili. A oni len: ‘Veľa šťastia, ’” Arnettová povedala.

Arnettová hovorí, že’ju stále čaká trest za to, že sa vzoprela rozkazom.

Povedala pre LifeSite, že teraz čaká na predvolanie na súd pre federálne obvinenie z neoprávneného vniknutia na cudzí pozemok, ktoré bolo voči nej vznesené po tom, ako odmietla splniť príkaz na odlúčenie.

Na otázku, čo môžu priaznivci urobiť, aby pomohli, Arnettová požiadala o modlitbu a dary na finančnú zbierku GiveSendGo, aby jej pomohli zaplatiť osobné potreby, keď sa bude pohybovať vo svojej situácii.

Prosiac hlavne o modlitby za jej veliteľov, Arnettová vyzvala priaznivcov, aby “prosím pozdvihli ružence,” alebo aspoň povedali niekoľko Zdravasov v latinčine.

Aj keď je jej budúcnosť nejasná, Arnettová je odhodlaná bojovať proti tomu, čo považuje za nezákonné príkazy, ktoré zaviedla americká armáda za Bidenovej vlády.

Pre mladú mariňáčku sa jej “boj neskončil.”