Kirk_Cameron3-810x500.jpg

Polícia zastavila prebudených ľavičiarov, ktorí vtrhli do kresťanskej rozprávkovej hodiny vedenej Kirkom Cameronom, Riley Gainesovou

23
Neutral

Policajti zadržali rozzúrených ľavičiarov, ktorí sa v sobotu pokúsili narušiť čítanie vlasteneckej kresťanskej knihy, na ktorom sa zúčastnil evanjelický herec Kirk Cameron a konzervatívna aktivistka Riley Gainesová, informovala stanica Fox News.

Podľa správy sa v sobotu pred Madisonskou verejnou knižnicou v meste Huntsville v štáte Alabama zhromaždilo približne 100 demonštrantov vrátane ľudí s nápismi “Zakážte fanatikov” a “Zakážte nenávisť, nie knihy”, aby sa postavili proti čítaniu knihy. Podujatie organizovala konzervatívna skupina za rodičovské práva Moms for Liberty a vystúpili na ňom Gaines - bývalý plavec NCAA, známy najmä tým, že sa vyslovil proti tomu, aby muži súťažili so ženami v športe kvôli ideológii transgenderu - a Cameron, známy kresťanský herec, autor a konzervatívny komentátor.

Podľa Fox News Digital sa niektorí z protestujúcich na sobotňajšom podujatí pokúsili počas čítania knihy vojsť do knižnice, ale zastavila ich polícia.

Ako LifeSiteNews už predtým informoval, vlastenecké “Uvidíme sa v knižnici” hodiny rozprávok prinášajú Američanom po celej krajine knihy pre rodiny od kresťanského vydavateľstva Brave Books. Sú zámerne koncipované ako protipól k “rozprávkovým hodinám s drag queen” a inému sexuálne nevhodnému obsahu, ktorý je deťom čoraz častejšie dostupný vo verejných knižniciach. 

Podľa Brave Books má ambiciózne hnutie “zjednotilo 300 hostiteľov v 46 štátoch.”

Výstup informoval, že sobotňajšie’podujatie v Alabame “prebehlo relatívne hladko” napriek protestom. Cameron pred začiatkom čítania kníh viedol rodičov a deti k recitovaniu sľubu vernosti a spievaniu “Boh žehnaj Amerike”.

Podľa spoločnosti Brave Books, ktorá vydáva kresťanské knihy pre deti”vrátane dvoch z pera Camerona, sa podujatie naplnilo do kapacity knižnice”približne 225 ľudí.

Fox informoval, že sobotňajšie podujatie’sa uskutočnilo napriek predchádzajúcemu zrušeniu a preloženiu termínu zo strany systému Huntsville-Madison County Public Library System, údajne kvôli obavám o kapacitu. 

“Vzhľadom na to, že očakávaná návštevnosť podujatia’presiahla kapacitu knižnice, knižnica nebude môcť podujatie zorganizovať. Pôvodne organizátori podujatia nahlásili pracovníkom knižnice 20 účastníkov,” uviedol knižničný systém vo svojom vyhlásení.

“V utorok sa knižnica dozvedela, že organizátori podujatia teraz očakávajú viac ako 300 ľudí, čo je počet, ktorý ďaleko presahuje akúkoľvek kapacitu konferenčnej miestnosti v rámci knižničného systému Huntsville-Madison County,” pokračovalo vyhlásenie a dodalo, že pracovníci knižnice “preskúmali možnosti, ako podujatie logisticky zabezpečiť, a to konzultáciou s mestskou políciou v Madisone, hasičským zborom mesta Madison a predstaviteľmi mesta” a rozhodli sa podujatie zrušiť a odporučiť náhradné miesto konania. 

LifeSiteNews oslovil organizáciu Moms for Liberty so žiadosťou o komentár k oznámeniu očakávanej kapacity. Tento článok bude aktualizovaný v prípade získania odpovede.

Podľa pôvodného zrušenia knižnica svoje rozhodnutie zmenila po tom, čo dostala list od konzervatívnej právnickej firmy First Liberty Institute, v ktorom sa tvrdí, že verejná knižnica Huntsville-Madison County porušuje občianske práva jej klienta.

“Píšeme vám, aby sme vás informovali, že ak budete trvať na zrušení tohto podujatia, dopustíte sa nezákonnej a protiústavnej diskriminácie na základe náboženského názoru a obsahu, čím porušíte Ústavu štátu Alabama a Prvý dodatok k Ústave USA.Ústavy USA,”First Liberty Institute odporučil knižničnému systému. 

“Žiadame vás preto, aby ste do piatka 4. augusta 2023 do 12.00 hod. odpovedali a potvrdili, že Brave Books a Mr. Cameron môžu využiť Madisonskú verejnú knižnicu na usporiadanie podujatia ‘Dovidenia v knižnici’ v sobotu 5. augusta 2023,” napísala konzervatívna právnická firma.

V piatok sa Cameron v komentári pre CBN’Faithwire povedal, že ALA a miestni knihovníci sa “zbláznili” zo “strachu a woke-ness,”, čo spôsobilo, že trestajú podujatia priateľské k rodine, ako je to jeho, keď by ich mali prijať.

“Tieto knižnice by mali byť naozaj vďačné, že ich zajtra s nadšením navštívi toľko rodičov a detí,” povedal. “S elektronickými knihami a inými možnosťami čítania online sa sediace knižnice stávajú pre mladú generáciu irelevantnými a zastaranými.”

“Príliš veľa strachu a woke-ovstva priviedlo ALA a týchto knihovníkov k šialenstvu,” povedal kresťanský herec a spisovateľ. “Odrezávajú si nos, aby si natrhli tvár.”